De beste rosa musserende i vår test kommer fra Frankrike, Spania, Italia og Australia.

Noen sverger til champagne, og helst av den rosa typen, når det er Valentine's. Men champagne er i utgangspunktet dyrt, og de rosa champagnene er ofte enda dyrere. Og de er nødvendigvis ikke så bra heller, spesielt sett i forhold til prisen. Da er det godt at det finnes gode alternativer med priser godt under halvparten.

Musserende til under 150 kroner

Vi ville gjerne finne ut hva som er de beste, billige rosa musserende på polet akkurat nå. Vi konsentrerte oss om prisområdet 100-150 kroner, og vi gikk kun for basissortimentet til polet. Med så kort frist til Valentine's, har du ikke tid til å gå via bestillingslisten. Innenfor disse begrensningene fant vi ni viner, hvor den dyreste faktisk ikke kostet mer enn 130 kroner. Vi testet alle disse vinene, og du finner anmeldelser av de fem beste nedenfor.

Hva med mat til Valentines?

Rosa musserende er en flott aperitiff, og passer også godt til fingermat, enten du nå kaller det tapas, antipasti, hors d'œuvres, dim sum eller noe annet. Men du kan også drikke rosa musserende gjennom et helt måltid, så lenge du holder deg fisk og skalldyr, samt lyst kjøtt som kylling, svin og kalv. Til og med ost går bra, så lenge du styrer unna de aller kraftigste, som f.eks. blåmugg. Eneste unntaket er desserten. Der blir disse vinene for tørre.

Her er oppskrifter på noen småting som passer til vinene:

Fuente de gambas

Paprika med balsamico

Tapas med stekt chorizo og hvitløk

Antipasti mista

Ovnsbakte poteter

Klikk her og bli inspirert - hver fredag!

Følg Sjuve på Facebook så får du svar på alt de lurer på om mat!

Les også:

Slik blir det tre forretter av en salmalaks

Dette er det beste brødet du kan bake

Her er alle ukemenyene

Denne kyllinggryta lager du i dag

 

Her kan du søke blant 5.000 oppskrifter!

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!