(12 bi­ter)

3 egg

90 g suk­ker

90 g hve­te­mel

½ ts ba­ke­pul­ver

FYLL:

3 dl mul­ter

3 dl crè­me fraîche

3 eg­ge­plom­mer

1 ss va­nil­je­suk­ker

MA­RENGS:

3 eg­ge­hvi­ter

2 dl suk­ker

 

© Hjemmet

Pisk stiv eg­ge­do­sis av egg og suk­ker. Vend inn mel blan­det med ba­ke­pul­ver. Hell rø­ren i en smurt spring­form, 22–24 cm i dia­me­ter.

Stek suk­ker­brø­det ne­derst i ste­ke­ov­nen ved 160° i ca. 25 min. Av­kjøl suk­ker­brø­det på rist.

Legg suk­ker­brø­det til­ba­ke i spring­for­men. Dekk ka­ke­bun­nen med mul­ter og for­del over crè­me fraîche som er rørt sam­men med eg­ge­plom­mer og va­nil­je­suk­ker.

Pisk eg­ge­hvi­te­ne halvt stive og til­sett suk­ke­ret un­der fort­satt pis­king til seig ma­rengs. For­del ma­reng­sen på top­pen i for­men og lag fint møns­ter med en gaf­fel.

Sett for­men høyt i ste­ke­ov­nen ved 200° i ca. 15 min. Du må kik­ke litt inn i ov­nen un­der­veis for å unn­gå at ma­reng­sen blir brent.

Les også:

Dronning Maud-fromasj

Mor Monsen: Perfekt å ha på lur i fryseren

Se video: Slik lykkes du med rullekaken

Havremuffins

Hjemmet-lesernes beste kakeoppskrifter

Samleside: Flere kakeoppskrifter fra Hjemmet

Hjemmet-redaktør Lise Hansen.

Lise Hansen, redaktør i Norges største ukeblad. © Foto: Egil Nordlien, HM Foto

HJEMMET - best på mat!

Er du på jakt etter en liten godbit? Her på www.hjemmet.no finner du nye oppskrifter hver uke på deilige kaker og søte fristelser. Er du interessert i mat, kan det være en god idé å abonnere på Norges største ukeblad. Hver eneste uke har vi en fyldig mat-seksjon med gode oppskrifter til inspirasjon og glede. På bildet over ser du en faksimile av matseksjonen i Hjemmet i uke 1/2015, som denne oppskriften er hentet fra.

Ha en fin uke med Hjemmet!

Mvh. Lise Hansen

redaktør

Les hele saken

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!