Oppskrift: multekake

Multekake med marengslokk

Sukkerbrød med multer, crème fraîche og marengs blir en herlig smaksbombe!

Imponer gjestene dine med denne herlige multekaken med marengslokk.
Imponer gjestene dine med denne herlige multekaken med marengslokk. Foto: Svein Brimi
Sist oppdatert

(12 bi­ter)

3 egg

90 g suk­ker

90 g hve­te­mel

½ ts ba­ke­pul­ver

FYLL:

3 dl mul­ter

3 dl crè­me fraîche

3 eg­ge­plom­mer

1 ss va­nil­je­suk­ker

MA­RENGS:

3 eg­ge­hvi­ter

2 dl suk­ker

 

Pisk stiv eg­ge­do­sis av egg og suk­ker. Vend inn mel blan­det med ba­ke­pul­ver. Hell rø­ren i en smurt spring­form, 22–24 cm i dia­me­ter.

Foto: Hjemmet

Stek suk­ker­brø­det ne­derst i ste­ke­ov­nen ved 160° i ca. 25 min. Av­kjøl suk­ker­brø­det på rist.

Legg suk­ker­brø­det til­ba­ke i spring­for­men. Dekk ka­ke­bun­nen med mul­ter og for­del over crè­me fraîche som er rørt sam­men med eg­ge­plom­mer og va­nil­je­suk­ker.

Pisk eg­ge­hvi­te­ne halvt stive og til­sett suk­ke­ret un­der fort­satt pis­king til seig ma­rengs. For­del ma­reng­sen på top­pen i for­men og lag fint møns­ter med en gaf­fel.

Sett for­men høyt i ste­ke­ov­nen ved 200° i ca. 15 min. Du må kik­ke litt inn i ov­nen un­der­veis for å unn­gå at ma­reng­sen blir brent.

Les også:

Dronning Maud-fromasj

Mor Monsen: Perfekt å ha på lur i fryseren

Se video: Slik lykkes du med rullekaken

Havremuffins

Hjemmet-lesernes beste kakeoppskrifter

Samleside: Flere kakeoppskrifter fra Hjemmet

HJEMMET - best på mat!

Er du på jakt etter en liten godbit? Her på www.hjemmet.no finner du nye oppskrifter hver uke på deilige kaker og søte fristelser. Er du interessert i mat, kan det være en god idé å abonnere på Norges største ukeblad. Hver eneste uke har vi en fyldig mat-seksjon med gode oppskrifter til inspirasjon og glede. På bildet over ser du en faksimile av matseksjonen i Hjemmet i uke 1/2015, som denne oppskriften er hentet fra.

Lise Hansen, redaktør i Norges største ukeblad.
Lise Hansen, redaktør i Norges største ukeblad. Foto: Foto: Egil Nordlien, HM Foto

Ha en fin uke med Hjemmet!

Mvh. Lise Hansen

redaktør

Denne saken ble første gang publisert 29/12 2014, og sist oppdatert 09/06 2017.

Les også