ERNÆRINGSFYSIOLOGENE: Inge Lindseth og Vibeke Landaas.

ERNÆRINGSFYSIOLOGENE: Inge Lindseth og Vibeke Landaas. © Foto: Privat/Bjørn Inge Karlsen/HM Foto

Om menyen:

- Ved å droppe sukker, og redusere inntaket av stivelsesholdige matvarer som for eksempel brød og poteter, vil du holde blodsukkeret ditt stabilt. Og et stabilt blodsukker har alt å si for en god vektkontroll. Det bidrar til at du blir kvitt magefettet og dermed reduseres også risikoen for livsstilssykdommer som diabetes type 2 og hjerte-karsykdom, sier Inge Lindseth.

Vi hjelper deg med å gå ned i vekt med god mat som passer om sommeren.

Hver dag i en uke fremover presenterer vi mettende og gode dagsmenyer med lavkarbo-mat

Del

Ernæringsfysiolog Inge Lindseth har satt sammen ukemenyen. I tillegg har vi bedt ernæringsfysiolog Vibeke Landaas om å beregne næringsinnhold for de ulike dagsmenyene.

Menyen har også lavt kaloriinnhold, og kan derfor også brukes av deg som vil kutte inntak av kalorier.

Det finnes en rekke matvarer som er karbohydrat-feller, så følg menyen.

Les også:

Alt om lavkarbo

Slank med lavkarbo, dag 1

DAG 2

Frokost

Omelett

2 egg

2 skiver kjøttpålegg

1 dl sopp og paprika i biter.

Salatblader og friske grønnsaker i biter

MELLOMMÅLTID: En gulrot i staver, eller minigulrøtter, fungerer godt som et mellommåltid.

MELLOMMÅLTID: En gulrot i staver, eller minigulrøtter, fungerer godt som et mellommåltid. © www.colourbox.com

Mellommåltider

En neve nøtter eller mandler (ca 30 gram), en appelsin eller et eple, et beger lettyoghurt, friske bær eller minigulrøtter kan fungerer som mellommåltid til denne menyen.

Lunsj

Gresk salat med fetaost

(én porsjon)

100 gram fetaost

5 sorte oliven

1 tomat i ringer

10 agurkskiver

½ rødløk i skiver

2 dl grønn salat

2 ss olivenolje

noen dråper balsamico-eddik

salt, pepper, tørket oregano etter smak

Kutt opp grønnsakene og skjær osten i terninger.

Dander pent på en stor tallerken og ha over olje, eddik, salt, pepper og oregano.

MIDDAG: Kjøttboller med tomatsaus.

MIDDAG: Kjøttboller med tomatsaus. © www.colourbox.com

Middag

Kjøttboller med tomatsaus

100 gram kjøttboller eller karbonadedeig, Dolmiosaus, ½ boks brune bønner.

Blandet salat med 1 ss olivenolje/lettrømme

KVELDS: Bruk cottage cheese eller kesam som utgangspunkt, og tilsett bær og litt nøtter.

KVELDS: Bruk cottage cheese eller kesam som utgangspunkt, og tilsett bær og litt nøtter. © www.colourbox.com

Kvelds

Cottage cheese

1 dl Cottagecheese/kesam,

1 dl bær

10 hakkede nøtter/mandler

Inneholder

Mengde, gram: 1118

Energi, kcal: 1503

Protein, gram: 79,5

Fett, gram: 108,4

Karbohydrat, gram: 47,1

Kostfiber, gram: 16

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!