Bare tanken på å slanke seg midt i ferien kan få oss til å steile. Men det er mulig både å holde vekten og tape noen kilo med kloke matvalg.

Share

Vi gir deg en komplett meny, dag for dag i to uker. Her er dagens meny:

TIRSDAG UKE 1

Les også: Fedons slankemeny dag 1

Dr. Fedon Lindberg © Foto: Bjørn Inge Karlsen

Frokost

Fedon müsli

2 dl melk eller soyamelk

2 dl Fedon müsli eller müsli med tilsvarende næringsinnhold

2 dl usukrede bær

1 ts fruktose

Næringsverdi:

Kcal: 225, karbohydrater: 27 g, protein: 16 g, fett: 6,7 g, fiber: 9 g.

DETTE ER DR. LINDBERG

Dr. Fedon A.Lindberg har flere års klinisk erfaring med fokus på diabetes og insulinresistens fra Aker Sykehus i Oslo.

I 1999 tok Dr. Lindberg initiativ til å starte spesialklinikken Vekt i Balanse (nå Dr. Fedon Lindbergs Klinikk ) for behandling av alvorlig overvektige.

Lindberg har skrevet og utgitt 10 bøker i Norge og flere av dem er oversatt til flere språk og utgitt i 19 forskjellige land. Fedon Lindbergs første bok er Naturlig slank med kost i balanse.

Fedon Lindbergs store interesse for matlaging og eksperimentering med sunne og balanserte matoppskrifter har resultert i utvikling av en egen serie matvarer. Alle produktene i Fedon-serien har lav blodsukkerpåvirkning i fokus og inneholder derfor mer protein, fiber og bare sunt fett i tillegg til mindre karbohydrat enn tilsvarende produkter. Flere av disse produktene er inkludert i menyene du finner her, men kan erstattes av andre, tilsvarende produkter. Vær obs på at den totale næringsverdien per måltid er regnet ut med utgangspunkt i Fedon-produktene.

Lunsj

Kyllingsalat

2 dl grønn salat/ruccola

1 kokt egg

100 g kylling

grønnsaker, fritt valg

soltørkede tomater i biter

½ avokado

Dressing:

balsamicoeddik

1 ss olivenolje

salt (LoSalt/Seltin)

pepper

Næringsverdi:

Kcal: 522, karbohydrater: 16, protein: 40 g, fett: 34 g, herav mettet fett: 6,6 g, fiber: 9 g.

FEDON: Dagens slankemeny fra dr. Fedon Lindberg.=

FEDON: Dagens slankemeny fra dr. Fedon Lindberg. © Giorgos Drakopoulos/Liberis Publications

Middag

Rekegrillspidd

Dette er en tsatsikivariant med basilikum, hvor hvitløken er byttet ut med sjalottløk. Kan også brukes til grillet kylling, eller som saus til grillet lam.

Oppskriften gir 4 porsjoner:

2,4 dl matyoghurt

2,4 dl agurk, presset

3 ss hakket, fersk basilikum

2 ss ferskpresset sitronsaft

+ saft til å drysse over

2 ss oppskåret sjalottløk

1 ¼ ts fint knuste anisfrø

olivenolje (til pensling)

450 gram store, rå reker, pillede og rensede

300 g babyspinat/ruccolasalat

1,8 dl presset fetaost

Bland sammen yoghurt, agurk, basilikum, 2 ss sitronsaft, sjalottløk og ¾ ts anisfrø i en bolle.

Varm opp grillen (medium varme), og pensle grillen med olje. Træ rekene på fire metallspidd, og pensle dem med olivenolje.

Dryss salt, pepper, og de siste ½ ts med anisfrø.

Stek rekene til de er ugjennomsiktige i midten, ca. 3 minutter pr. side. Fordel spinaten på fire tallerkener, og hell over litt ekstra sitronsaft og olivenolje.

Legg rekegrillspiddene oppå spinaten, og bruk en skje til å fordele tsatsikien på toppen.

Dryss fetaost over, og server.

Næringsverdi pr. porsjon:

Glykemisk belastning: 4 (veldig lav). Kcal: 267, protein: 32,8 g, karbohydrater: 11,4 g, fett: 11,5 g, herav mettet fett: 5,40 g, fiber: 2,7 g

Kvelds

Egg med tilbehør

3 salatblader

3 ss paprikabiter

2 kokte egg i biter

2 fileter sardiner el. lignende

1 ts olivenolje

2 klibrød

Næringsverdi:

Kcal: 333, karbohydrater: 8,6, protein: 25 g, fett: 22 g, herav mettet fett: 5,2 g, fiber: 5,7 g.

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!