Dr. Fedon Lindberg © Foto: Bjørn Inge Karlsen

DETTE ER DR. LINDBERG

Dr. Fedon A.Lindberg har flere års klinisk erfaring med fokus på diabetes og insulinresistens fra Aker Sykehus i Oslo.

I 1999 tok Dr. Lindberg initiativ til å starte spesialklinikken Vekt i Balanse (nå Dr. Fedon Lindbergs Klinikk ) for behandling av alvorlig overvektige.

Lindberg har skrevet og utgitt 10 bøker i Norge og flere av dem er oversatt til flere språk og utgitt i 19 forskjellige land. Fedon Lindbergs første bok er Naturlig slank med kost i balanse.

Fedon Lindbergs store interesse for matlaging og eksperimentering med sunne og balanserte matoppskrifter har resultert i utvikling av en egen serie matvarer. Alle produktene i Fedon-serien har lav blodsukkerpåvirkning i fokus og inneholder derfor mer protein, fiber og bare sunt fett i tillegg til mindre karbohydrat enn tilsvarende produkter. Flere av disse produktene er inkludert i menyene du finner her, men kan erstattes av andre, tilsvarende produkter. Vær obs på at den totale næringsverdien per måltid er regnet ut med utgangspunkt i Fedon-produktene.

Bare tanken på å slanke seg midt i ferien kan få oss til å steile.

Men det er mulig både å holde vekten og tape noen kilo med kloke matvalg.

Share

Vi gir deg en komplett meny, frokost, lunsj, middag og kvelds, i to uker fremover. Her er den første menyen:

Slank med Fedon, dag 1:

Frokost

Yoghurt med bær og frø

1 dl yoghurt naturell

1 dl kesam 1 %

2 dl bær

1 ts linfrø og 1 ss solsikkefrø

2 ts kaldpresset olivenolje

Næringsverdi:

Kcal: 299, karbohydrater: 20 g, protein: 14 g, fett: 18g, herav mettet fett: 4,3 g, fiber: 7,2 g.

Lunsj

Brød med pålegg

2 skiver fullkornbrød

6 skiver krydderskinke

½ avokado

1 tomat

salatblader

Næringsverdi:

Kcal: 450, karbohydrater: 14 g, protein: 40 g, fett: 24 g, fiber: 11,4 g.

Middag

Krydret lam

Oppskriften gir 4 porsjoner:

700 g lammekjøtt i terninger

400 g tomater på boks, med juice

½-1 ts chilipulver

1 ts spisskummen

400 g kikerter

En håndfull fersk hakket koriander Rens lammekjøttet, og tørk av med kjøkkenpapir. Legg kjøttet i en stor stekepanne, og tilsett tomatene. Tilsett 1/2 hermetikkboks med vann, sammen med chilipulver og spisskummen, samt litt salt og pepper.

Varm opp til det koker, og skru ned varmen. Dekk stekepannen med et lokk, og la kjøttet småputre i ca. 1 time, til lammekjøttet er mørt. Sil av kikertene, og hell dem oppi stekepannen, og la det småkoke i 5 minutter. Smak på sausen, og tilsett ev. mer krydder hvis nødvendig.

Dryss koriander over.

Næringsverdi pr. porsjon:

Glykemisk belastning: 4,6. Kcal: 410, protein: 40 g, karbohydrater: 13 g, fett: 22 g, herav mettet fett: 9 g, fiber: 4 g.

Kvelds

6 proteinkjeks med bringebærbiter, f.eks. Fedon proteinkjeks eller med tilsvarende næringsinnhold.

Juice av en presset appelsin eller ½ glass melk eller soyamelk

Næringsverdi:

Kjeks og ½ glass skummet melk: Kcal: 222, karbohydrater: 27,9 g, protein: 18,2 g, fett 10,2 g, herav mettet fett: 2,9 g, fiber 6,5.

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!