Dr. Fedon Lindberg © Foto: Bjørn Inge Karlsen

DETTE ER DR. LINDBERG

Dr. Fedon A.Lindberg har flere års klinisk erfaring med fokus på diabetes og insulinresistens fra Aker Sykehus i Oslo.

I 1999 tok Dr. Lindberg initiativ til å starte spesialklinikken Vekt i Balanse (nå Dr. Fedon Lindbergs Klinikk ) for behandling av alvorlig overvektige.

Lindberg har skrevet og utgitt 10 bøker i Norge og flere av dem er oversatt til flere språk og utgitt i 19 forskjellige land. Fedon Lindbergs første bok er Naturlig slank med kost i balanse.

Fedon Lindbergs store interesse for matlaging og eksperimentering med sunne og balanserte matoppskrifter har resultert i utvikling av en egen serie matvarer. Alle produktene i Fedon-serien har lav blodsukkerpåvirkning i fokus og inneholder derfor mer protein, fiber og bare sunt fett i tillegg til mindre karbohydrat enn tilsvarende produkter. Flere av disse produktene er inkludert i menyene du finner her, men kan erstattes av andre, tilsvarende produkter. Vær obs på at den totale næringsverdien per måltid er regnet ut med utgangspunkt i Fedon-produktene.

Bare tanken på å slanke seg midt i ferien kan få oss til å steile. Men det er mulig både å holde vekten og tape noen kilo med kloke matvalg.

Share

Vi gir deg en komplett meny for to uker.

Les også:

Slankemeny dag 12

Slankemeny dag 11

Her er dagens meny:

LØRDAG UKE 2

Frokost

Müsli

2 dl melk

2 dl Fedon müsli eller tilsvarende

2 dl usukrede bær

1 ts fruktose

Næringsverdi:

Kcal: 225, karbohydrater: 27 g, protein: 16 g, fett: 6,7 g, fiber: 9 g.

Lunsj

Kyllingsalat

2 dl grønn salat/ruccola

1 kokt egg

100 g kylling

grønnsaker, fritt valg

soltørkede tomater i biter

½ avokado

Dressing:

balsamicoeddik

1 ss olivenolje

pepper og salt (LoSalt/Seltin)

Næringsverdi:

Kcal: 522, karbohydrater: 16, protein: 40 g, fett: 34 g, herav mettet fett: 6,6 g, fiber: 9 g.

FEDON: Dagens slankemeny fra dr. Fedon Lindberg.=

FEDON: Dagens slankemeny fra dr. Fedon Lindberg. © Giorgos Drakopoulos/Liberis Publications

Middag

Kyllingbryst

Oppskriften gir 4 porsjoner:

olivenolje til pensling

¾ ts salt

¼ ts chiliflak

200 g kyllingbryst uten skinn, delt i to

1 stor agurk, skrelt og grovhakket

2,4 dl cherrytomater, delt i to

½ stor rødløk, oppskåret

75 g avokado, skrelt og oppskåret

2 ss fersk koriander/bladpersille

2 ss fersk sitronsaft

Varm en stekepanne på medium varme, og ha i olivenolje. Dryss ½ ts salt og ¼ ts chiliflak jevnt over kyllingen, og ha den i pannen. Stek i 6 minutter på hver side, eller til kyllingen er ferdig. Ta stekepannen av ovnen.

Kombiner ¼ ts salt, agurk, tomater, løk, samt resten av ingrediensene i en bolle, bland sammen og server med kylling.

Næringsverdi pr. porsjon:

Glykemisk belastning: 0. Kcal: 243, protein: 35,6 g, karbohydrater: 7,3 g, fett: 7,6 g, herav mettet fett: 1,6 g, fiber: 2,7 g.

Kvelds

Yoghurt med bær og frø

1 dl Biola naturell

1 dl kesam 1 %/cottage cheese

2 dl usukrede bær

1 ss solsikkefrø

1 ts linfrø

10 mandler eller 5 valnøtter

1 ts fruktose

Næringsverdi:

Kcal: 354, karbohydrater: 30 g, protein: 19 g, fett: 18 g, herav mettet fett: 3,7 g, fiber: 8,5 g.

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!