Dr. Fedon Lindberg © Foto: Bjørn Inge Karlsen

DETTE ER DR. LINDBERG

Dr. Fedon A.Lindberg har flere års klinisk erfaring med fokus på diabetes og insulinresistens fra Aker Sykehus i Oslo.

I 1999 tok Dr. Lindberg initiativ til å starte spesialklinikken Vekt i Balanse (nå Dr. Fedon Lindbergs Klinikk ) for behandling av alvorlig overvektige.

Lindberg har skrevet og utgitt 10 bøker i Norge og flere av dem er oversatt til flere språk og utgitt i 19 forskjellige land. Fedon Lindbergs første bok er Naturlig slank med kost i balanse.

Fedon Lindbergs store interesse for matlaging og eksperimentering med sunne og balanserte matoppskrifter har resultert i utvikling av en egen serie matvarer. Alle produktene i Fedon-serien har lav blodsukkerpåvirkning i fokus og inneholder derfor mer protein, fiber og bare sunt fett i tillegg til mindre karbohydrat enn tilsvarende produkter. Flere av disse produktene er inkludert i menyene du finner her, men kan erstattes av andre, tilsvarende produkter. Vær obs på at den totale næringsverdien per måltid er regnet ut med utgangspunkt i Fedon-produktene.

Bare tanken på å slanke seg midt i ferien kan få oss til å steile. Men det er mulig både å holde vekten og tape noen kilo med kloke matvalg.

Share

Vi gir deg en komplett meny for to uker.

Les også:

Slankemeny dag 10

Slankemeny dag 9

Her er dagens meny:

TORSDAG UKE 2

Frokost

Cowboyfrokost

2 speilegg

2 skiver stekt bacon

¼ boks tomatbønner

agurkskiver

Næringsverdi:

Kcal: 453, karbohydrater: 16 g, protein: 29 g, fett: 31 g, herav mettet: 12 g, fiber: 5,8 g.

Lunsj

Brød med pålegg

2 skiver brød, tilsvarende Fedonbrød

6 skiver krydderskinke

½ avokado

1 tomat

2 salatblader

Næringsverdi:

Kcal: 390, karbohydrater: 10 g, protein: 28 g, fett: 23 g, herav mettet: 3,7 g, fiber: 13 g.

FEDON: Dagens slankemeny fra dr. Fedon Lindberg.=

FEDON: Dagens slankemeny fra dr. Fedon Lindberg. © Giorgos Drakopoulos/Liberis Publications

Middag

Pølse- og kikertsuppe

Oppskriften rekker til 2 porsjoner:

400 g hakkede tomater på boks

100 g krydret pølse, f.eks. chorizo

150 g kål

tørket chiliflak, til å drysse over

400 g kikerter på boks, renset og silt

1 terning kylling- eller grønnsakskraft Varm opp en stekepanne, tilsett hermetiserte tomater og 1 boks med vann. Mens tomatene blir varmet opp, fjern skinnet og skjær raskt opp pølsen i små biter. Kutt også opp kålen. Ha pølsebiter og kål i stekepannen sammen med chiliflak og kikerter. Smuldre kraftterningen, og ha i stekepannen.

Rør godt, legg et lokk over, og la det småkoke på høy varme i 6 minutter, eller til kålen er blitt mør. Legg på tallerken med en øse.

Næringsverdi pr. porsjon:

Glykemisk belastning: 6,4. Kcal: 374, protein: 23 g, karbohydrater: 30 g, fett: 18 g, herav mettet fett: 5 g, fiber: 9 g.

Kvelds

Cottage cheese

1,5 dl cottage cheese (ev. kesam 1% eller Skyr)

1 dl usukrede bær

15 hakkede mandler

1 ts fruktose

Næringsverdi:

Kcal: 170, karbohydrater: 6,3 g, protein: 19,8 g, fett: 3,7 g.

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!