Dr. Fedon Lindberg © Foto: Bjørn Inge Karlsen

DETTE ER DR. LINDBERG

Dr. Fedon A.Lindberg har flere års klinisk erfaring med fokus på diabetes og insulinresistens fra Aker Sykehus i Oslo.

I 1999 tok Dr. Lindberg initiativ til å starte spesialklinikken Vekt i Balanse (nå Dr. Fedon Lindbergs Klinikk ) for behandling av alvorlig overvektige.

Lindberg har skrevet og utgitt 10 bøker i Norge og flere av dem er oversatt til flere språk og utgitt i 19 forskjellige land. Fedon Lindbergs første bok er Naturlig slank med kost i balanse.

Fedon Lindbergs store interesse for matlaging og eksperimentering med sunne og balanserte matoppskrifter har resultert i utvikling av en egen serie matvarer. Alle produktene i Fedon-serien har lav blodsukkerpåvirkning i fokus og inneholder derfor mer protein, fiber og bare sunt fett i tillegg til mindre karbohydrat enn tilsvarende produkter. Flere av disse produktene er inkludert i menyene du finner her, men kan erstattes av andre, tilsvarende produkter. Vær obs på at den totale næringsverdien per måltid er regnet ut med utgangspunkt i Fedon-produktene.

Bare tanken på å slanke seg midt i ferien kan få oss til å steile. Men det er mulig både å holde vekten og tape noen kilo med kloke matvalg.

Share

Vi gir deg en komplett meny for to uker.

Les også:

Slankemeny dag 9

Slankemeny dag 8

Her er dagens meny:

ONSDAG UKE 2

Frokost

Yoghurt med müsli

1 beger Yoplait yoghurt 0,1 %

1 dl kesam 1 % eller Skyr

1 dl bær

2 ss Fedon müsli eller tilsvarende

Næringsverdi:

Kcal: 195, karbohydrater: 23 g, protein: 16,5 g, fett: 5 g, herav mettet fett: 0,7 g, fiber: 5,1 g.

Lunsj

Eggesalat med makrell

3 salatblader

3 ss paprikabiter

1 tomat i båter

2 kokte egg i biter

noen biter røkt makrell

2 ts olivenolje

Næringsverdi:

Kcal: 380, karbohydrater: 4,8 g, protein: 24 g, fett: 30 g, herav mettet fett: 6,6 g, fiber: 2,6 g.

FEDON: Dagens slankemeny fra dr. Fedon Lindberg.=

FEDON: Dagens slankemeny fra dr. Fedon Lindberg. © Giorgos Drakopoulos/Liberis Publications

Middag

Salat med laks

Oppskriften gir 4 porsjoner:

1 boks (450 g) hermetiske bønner, renset og silt

2,4 dl rød paprika på glass/boks

1 ss extra virgin olivenolje

¼ ts paprikapulver

150 g fersk laks i fileter

2 ss fersk sitronsaft

280 g oppkuttet grønn salat

fersk basilikum/bladpersille

Sett ovnen på 200 grader. Laksefiletene stekes i 10-20 minutter i folie, avhengig av om de er ferske eller frosne. Når fiskekjøttet slipper, er fisken ferdig stekt.

Bland bønner, paprika, olivenolje og paprikapulver sammen i en stor bolle.

Skjær laksen i små biter og fordel jevnt over bønnene. Rør lett sammen. Dryss sitronsaft over. Dander salaten på fire tallerkener, legg blandingen av bønner og laks oppå salaten.

Pynt med basilikum, og server.

Næringsverdi pr. porsjon:

Glykemisk belastning: 4,6. Kcal, 274, karbohydrater: 23 g, fett: 10 g, herav mettet fett: 2 g, fiber: 8 g.

Kvelds

Brokkolisalat

5 skiver spekeskinke i strimler

brokkoli, kokt

1 dl cottage cheese

½ dl pistasjenøtter

soltørkede tomater i biter

balsamicoeddik

Næringsverdi:

Kcal: 460, karbohydrater: 16 g, protein: 40 g, fett: 22 g, herav mettet fett: 6 g, fiber: 5,1 g.

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!