Dr. Fedon Lindberg © Foto: Bjørn Inge Karlsen

DETTE ER DR. LINDBERG

Dr. Fedon A.Lindberg har flere års klinisk erfaring med fokus på diabetes og insulinresistens fra Aker Sykehus i Oslo.

I 1999 tok Dr. Lindberg initiativ til å starte spesialklinikken Vekt i Balanse (nå Dr. Fedon Lindbergs Klinikk ) for behandling av alvorlig overvektige.

Lindberg har skrevet og utgitt 10 bøker i Norge og flere av dem er oversatt til flere språk og utgitt i 19 forskjellige land. Fedon Lindbergs første bok er Naturlig slank med kost i balanse.

Fedon Lindbergs store interesse for matlaging og eksperimentering med sunne og balanserte matoppskrifter har resultert i utvikling av en egen serie matvarer. Alle produktene i Fedon-serien har lav blodsukkerpåvirkning i fokus og inneholder derfor mer protein, fiber og bare sunt fett i tillegg til mindre karbohydrat enn tilsvarende produkter. Flere av disse produktene er inkludert i menyene du finner her, men kan erstattes av andre, tilsvarende produkter. Vær obs på at den totale næringsverdien per måltid er regnet ut med utgangspunkt i Fedon-produktene.

Bare tanken på å slanke seg midt i ferien kan få oss til å steile. Men det er mulig både å holde vekten og tape noen kilo med kloke matvalg.

Share

Vi gir deg en komplett meny for to uker.

Les også:

Slankemeny dag 8

Slankemeny dag 7

Her er dagens meny:

TIRSDAG UKE 2

Frokost

Knekkebrød med pålegg

2 stk. klibrød

1 dl cottage cheese

2 skiver skinke

1 tomat

½ avokado

pepper og salt (LoSalt/Seltin)

Næringsverdi:

Kcal: 317, karbohydrater 9,2 g, protein: 23 g, fett: 21 g, herav mettet fett: 6,3 g, fiber: 9,1 g.

Lunsj

Røkelaksruller

2 skiver røkelaks el. ørret

Blandes og smøres på laksen:

1 ss snøfrisk og 2 ss kesam 1 %

Legg på ruccolasalat og rull sammen. Server cherrytomater til.

Næringsverdi:

Kcal: 252, karbohydrater: 3,7 g, protein: 29 g, fett: 14 g, herav mettet fett: 5,3 g, fiber: 1,4 g.

FEDON: Dagens slankemeny fra dr. Fedon Lindberg.=

FEDON: Dagens slankemeny fra dr. Fedon Lindberg. © Giorgos Drakopoulos/Liberis Publications

Middag

Kylling med ostefyll

Oppskriften gir 4 porsjoner:

125 g mozzarellaost, smuldret

50 g parmesan

1 ss grov sennep

4 kyllingbrystfileter

8 skiver strimlet bacon

Sett ovnen på 200 grader. Bland sammen ost og sennep. Lag et kutt på siden av filetene, fyll hullet med blandingen. Surr to baconskiver rundt hver av de fylte filetene, ikke for stramt, men så fileten holdes sammen.

Krydre, og legg filetene på stekepapir. Stekes i 20-25 minutter.

Server med ruccolasalat eller spinat, samt litt brun basmatiris.

Næringsverdi pr. porsjon:

Glykemisk belastning: 0. Kcal: 367, protein: 49 g, karbohydrater: 0 g, fett: 19 g, herav mettet fett: 10 g, fiber: 0 g, salt: 1,93 g.

Kvelds

Italiensk tomatsalat

1 tomat

50 g mozzarella

4 skiver spekeskinke i småbiter

1 ss olivenolje

1 ts balsamicoeddik

basilikum, frisk/tørket

pepper og salt (LoSalt/Seltin)

Legg tomat og mozzarella lagvis.

Dryss skinkebiter over og ha olje, balsamico, basilikum og krydder over.

Næringsverdi:

Kcal: 391, karbohydrater: 2,7 g, protein: 35 g, fett: 27 g, herav mettet fett: 9,4 g, fiber: 0,8 g.

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!