Dr. Fedon Lindberg © Foto: Bjørn Inge Karlsen

DETTE ER DR. LINDBERG

Dr. Fedon A.Lindberg har flere års klinisk erfaring med fokus på diabetes og insulinresistens fra Aker Sykehus i Oslo.

I 1999 tok Dr. Lindberg initiativ til å starte spesialklinikken Vekt i Balanse (nå Dr. Fedon Lindbergs Klinikk ) for behandling av alvorlig overvektige.

Lindberg har skrevet og utgitt 10 bøker i Norge og flere av dem er oversatt til flere språk og utgitt i 19 forskjellige land. Fedon Lindbergs første bok er Naturlig slank med kost i balanse.

Fedon Lindbergs store interesse for matlaging og eksperimentering med sunne og balanserte matoppskrifter har resultert i utvikling av en egen serie matvarer. Alle produktene i Fedon-serien har lav blodsukkerpåvirkning i fokus og inneholder derfor mer protein, fiber og bare sunt fett i tillegg til mindre karbohydrat enn tilsvarende produkter. Flere av disse produktene er inkludert i menyene du finner her, men kan erstattes av andre, tilsvarende produkter. Vær obs på at den totale næringsverdien per måltid er regnet ut med utgangspunkt i Fedon-produktene.

Bare tanken på å slanke seg midt i ferien kan få oss til å steile. Men det er mulig både å holde vekten og tape noen kilo med kloke matvalg.

Share

Vi gir deg en komplett meny for to uker.

Les også:

Slankemeny dag 11

Slankemeny dag 10

Her er dagens meny:

FREDAG UKE 2

Frokost

Frokostpannekake

3 egg

1 ss olivenolje

1 ts kanel

1 ts vaniljesukker

1 ss Natreen/Canderel pulver

½ ts LoSalt eller Seltin

Serveres med bær

Næringsverdi:

Kcal: 423, karbohydrater: 12 g, protein: 23 g, fett: 32 g, herav mettet fett: 7,3 g, fiber: 4,2 g.

Lunsj

Brød med pålegg

1 skive fullkornbrød

1 egg, stekt eller kokt

2 skiver røkelaks

tomat

agurk

Næringsverdi:

Kcal: 322, karbohydrater: 5,5 g, protein: 35 g, fett: 17 g, herav mettet fett: 3,2 g, fiber: 4,6 g.

FEDON: Dagens slankemeny fra dr. Fedon Lindberg.=

FEDON: Dagens slankemeny fra dr. Fedon Lindberg. © Giorgos Drakopoulos/Liberis Publications

Middag

Bacon- og rekesalat

Oppskriften gir 4 porsjoner:

2 skiver bacon

750 g reker, rensede og pillede

75-100 g ruccolasalat

150 g cherrytomater, skåret i to

2 ss yoghurt naturell

2 ss balsamicoeddik

2 ts extra virgin olivenolje

¼ ts sort pepper

Stek bacon i en stekepanne med slipp-lett-belegg, på medium varme, til det blir sprøtt. Legg til side og skjær i mindre biter. La det være igjen litt væske i pannen. Ha rekene i pannen, sauter i fem minutter, eller til rekene er ferdige.

Bruk en hullsleiv til å ta rekene opp fra pannen, slik at de får rent av seg. Legg dem i en stor bolle. Tilsett ruccolasalat og cherrytomater og bland lett sammen.

Miks yoghurt, balsamicoeddik og pepper i en liten bolle. Rør godt sammen, med en visp. Hell over rekeblandingen og bland sammen. Fordel salatblandingen på tallerkenene, og fordel bacon jevnt over salaten.

Næringsverdi pr. porsjon:

Glykemisk belastning: 0. Kalorier: 239, protein: 36,8 g, karbohydrater: 5,4 g, fett: 7,8 g, herav mettet fett: 1,8 g, fiber: 0,8 g.

Kvelds

6 proteinkjeks med sjokoladebiter

1 pære eller annen frukt

Næringsverdi:

Kjeks og pære: Kcal: 230, karbohydrater: 17,5 g, protein: 15,4 g, fett: 10,1 g, herav mettet fett: 2,9 g, fiber: 11,9 g.

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!