Dr. Fedon Lindberg © Foto: Bjørn Inge Karlsen

DETTE ER DR. LINDBERG

Dr. Fedon A.Lindberg har flere års klinisk erfaring med fokus på diabetes og insulinresistens fra Aker Sykehus i Oslo.

I 1999 tok Dr. Lindberg initiativ til å starte spesialklinikken Vekt i Balanse (nå Dr. Fedon Lindbergs Klinikk ) for behandling av alvorlig overvektige.

Lindberg har skrevet og utgitt 10 bøker i Norge og flere av dem er oversatt til flere språk og utgitt i 19 forskjellige land. Fedon Lindbergs første bok er Naturlig slank med kost i balanse.

Fedon Lindbergs store interesse for matlaging og eksperimentering med sunne og balanserte matoppskrifter har resultert i utvikling av en egen serie matvarer. Alle produktene i Fedon-serien har lav blodsukkerpåvirkning i fokus og inneholder derfor mer protein, fiber og bare sunt fett i tillegg til mindre karbohydrat enn tilsvarende produkter. Flere av disse produktene er inkludert i menyene du finner her, men kan erstattes av andre, tilsvarende produkter. Vær obs på at den totale næringsverdien per måltid er regnet ut med utgangspunkt i Fedon-produktene.

Bare tanken på å slanke seg midt i ferien kan få oss til å steile. Men det er mulig både å holde vekten og tape noen kilo med kloke matvalg.

Share

Vi gir deg en komplett meny for to uker.

Les også:

Slankemeny dag 7

Slankemeny dag 6

Her er dagens meny:

MANDAG UKE 2

Frokost

Smoothie

2 egg (rå)

2 ts fruktose

1-2 dl dypfryste bær/frukt

1 ss olivenolje

2 dl Biola syrnet lettmelk/Kefir/Cultura

Kjøres i hurtigmikser

Næringsverdi:

Kcal: 415, karbohydrater: 19 g, protein: 22 g, fett: 29 g, herav mettet fett: 7,5 g, fiber: 3,2 g.

Lunsj

Brød med pålegg

2 skiver Fedon fullkornbrød eller tilsvarende

2 skiver roastbiff

½ avokado

1 tomat

2 salatblader

Næringsverdi:

Kcal: 390, karbohydrater: 10 g, protein: 28 g, fett: 23 g, herav mettet fett: 3,7 g, fiber: 13 g.

FEDON: Dagens slankemeny fra dr. Fedon Lindberg.=

FEDON: Dagens slankemeny fra dr. Fedon Lindberg. © Giorgos Drakopoulos/Liberis Publications

Middag

Breiflabb

Oppskriften gir 4 porsjoner:

2 ss olivenolje

1 løk, skrelt og hakket i små biter

¼ ts chilipulver (valgfritt)

400 g hermetiske hakkede tomater

1 ss tomatpuré

½ ts tørket oregano

175 g svarte oliven uten stein

4 benfrie fileter breiflabb

fersk bladpersille, hakket

Til pynt:

1 sitron skåret i båter

Forvarm ovnen til 200 grader. Varm 1 ss olje i en stekepanne. Tilsett løk og chili, og stek et par minutter. Rør innimellom.

Tilsett tomater, tomatpuré, oregano og litt salt og pepper.

Når blandingen koker, tilsett oliven. Hell alt over i en ildfast form.

Legg fisken med skinnsiden ned på toppen av sausen, og dryss over resten av oljen. Stek i ovnen i 15 minutter, uten å dekke den til. Dryss over finhakket bladpersille, og server med sitronbåter.

Næringsverdi pr. porsjon:

Glykemisk belastning: 1,4. Kcal: 268, protein: 34,1 g, karbohydrater: 5,6 g, fett: 14,3 g, herav mettet fett: 1,9 g, fiber: 3,6 g, sukker: 4,4 g, salt: 1,16 g.

Kvelds

6 proteinkjeks med sjokoladebiter

juice av 1 presset appelsin eller

½ glass melk eller soyamelk

Næringsverdi:

Kjeks og ½ glass skummet melk: Kcal: 222, karbohydrater: 27,9 g, protein: 18,2 g, fett 10,2 g, herav mettet fett: 2,9 g, fiber: 6,5 g.

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!