Vegetabilsk "mozzarellaost" basert på 8 % soyaprotein, 2% tofu og 25 % delvis hydrogenert soyaolje - hvilket betyr at den er industrielt endret til transfett som er en uheldig fettype. Nøyaktig hvor mye transfettsyrer den inneholder er ikke oppgitt.

Vegetarmozzerellaen har høyere kaloriinnhold (421 mot 317) og inneholder mindre protein, mer fett, karbohydrater og ikke minst salt!

Konklusjon: Her er det ikke tvil om at den ekte mozzarellaosten er et bedre valg. Sagt på en annen måte; soyamozzarellaen er et direkte dårlig valg!

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!

Fruktose

Er fruktose egentlig skadelig?

I stadig større grad tilsettes fruktose i brus og godterier. Ekspertene er imidlertid uenige om hvor farlig dette søtningsmidlet er.