Gå til innhold

Skal dere se 'Utøya 22 juli'?


Anonym bruker

Anbefalte innlegg

Nei, men skal ungene absolutt se den så ser jeg den med de. Det er ikke en film de skal se alene, jeg skal vite hva de reagerer på og kunne hjelpe de evt etterpå med å bearbeide. 

Anonymkode: acc32...bb6

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Nei den skal jeg ikke se. Jeg husker så altfor godt hva jeg gjorde og hvor jeg var den dagen. Jeg husker jeg våknet opp til desperate meldinger på telefonen. Jeg husker jeg var på festival 23 juli, med mange som kjente noen som var der, og den sorgen de utviste når artisten på scenen ba om 1 minutts stillhet for de rammede er noe av det verste jeg har sett. Og vi var langt unna Oslo! Det var grusomt. Jeg har lest alt som var, jeg har lest alle bøkene, jeg har grått meg gjennom hver og en av de, og av ren egoisme skal jeg ikke se den. Jeg orker ikke 

Anonymkode: c04a6...f91

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har tanker om å se den når den kommer på DVD. Ser ikke problemet, det er ganske mange år siden nå, og de har ventet rimelig lenge. Første filmen etter 9/11 kom jo året etter. Og såklart er den lagd for å tjene penger, hvorfor ellers lager de filmer om andre verdenskrig, terror og nazimen. Få av de er dokumentarer, Schindlers liste er vel nærmeste som er film og dokumentar.

Anonymkode: 965e9...c25

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg skal se den når den er tilgjengelig på nett. Kan ikke se den på kino. Jeg tør ikke gråte foran andre og hvis jeg ser den på kino blir det ikke en ekte opplevelse for min del. Filmen er jo laget i sammarbeid med de overlevende og flere pårørende. Og mange av de overlevende og etterlatte er positive til denne filmen. Er så mange som klager på at dette blir underholdning på bekostning av andre, men det er jo ikke tilfellet. Mange av de overlevende ønsker at verden kan få se (brutalt) hva de gikk gjennom. For det handler ikke om noe annet enn det. Det er ikke en spenningsfilm. Det er ikke en dramafilm. Det er en film for å vise virkeligheten. De pårørende og overlevende er positive til det, fordi de vil vise hva de gikk gjennom. Og filmen har ingen motiver, den viser en sannhet. En sannhet som mange har opplevd på tv-skjermen.  Noen har sett dokumentarer, men det er ikke det samme. Det er ingen dokumentarer som kan beskrive de minuttene de ungdommene opplevde på utøya. En film må til for å vise virkeligheten av hva de opplevde på utøya den dagen.

En viktig film! 

Anonymkode: 2e3d3...c39

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...