Anonym bruker Skrevet 14. januar 2018 #1 Del Skrevet 14. januar 2018 Hvordan gjør dere det hjemme med tanke på å inkludere? Jeg bare lurer litt på hva som er vanlig, og mannen og jeg er noe uenig. Vårt barn er relativt nydiagnostisert. Vi har selvsagt eget smørepålegg osv., og skjærebrett osv, men jeg mener at så langt det er mulig skal alle spise lik mat om enn ikke akkurat samme mat. For eksempel lager jeg en egen form med lasagne til han med cøliaki (liten form) hvor jeg bruker de dyre glutenfrie lasagneplatene, men har i samme kjøttsaus og lager ostesausen glutenfri slik at alt annet er likt. Dersom jeg vil lage boller, lager jeg alle glutenfrie slik at alle kan spise de samme. Da vi hadde bursdag, sørget jeg for at absolutt alt vi serverte var glutenfritt slik at vårt barn kunne spise alt om han ville. Mannen mener det er å overdrive litt og at det får holde at han kan spise 1-2 ting. Jeg er enig i at det må bli slik hos andre, men hjemme vil jeg at det skal være så normalt som mulig. Anonymkode: 17927...964 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 14. januar 2018 #2 Del Skrevet 14. januar 2018 Her spiser resten av familien vannlig brødmat, men til fellesmåltider og kake lager jeg alt glutenfritt. Da det er viktig med felleskapsfølelsen i det minste hjemme. Anonymkode: fe800...583 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Mammaaaa? Skrevet 14. januar 2018 #3 Del Skrevet 14. januar 2018 Egen brødmat, ALLTID samme middag. Kaker og gjærbakst for alle. Felles lørdagsgodt er glutenfritt, men de får velge noen få egne ting og da er selvsagt ikke alt gf. Hjemme er for alle. Borte forventer vi annerledes. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 14. januar 2018 #4 Del Skrevet 14. januar 2018 synes ikke man skal ta så hensyn bare til en, har selv det, men brødrene mine og foreldrene mine ville spiste det de ville ha, ville ikke de skulle leve annderles pågrunn av meg, jeg var 7 da Anonymkode: dc2ac...b72 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 14. januar 2018 #5 Del Skrevet 14. januar 2018 Blir veldig dyrt hvis hele familien skal spise glutenfritt hele tiden. Lager alt fra bunnen av her, men har egen pasta, egne rundstykker og brød. En boks med eget pålegg.. Anonymkode: a9b72...664 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Mrs. Kaizer Skrevet 14. januar 2018 #6 Del Skrevet 14. januar 2018 Gutten med cøliaki har egen brødmat og pålegg. Jeg lager stort sett glutenfri middag så alle spiser. Unntaket er om vi har pastamiddager, da koker jeg glutenfri pasta til han og vanlig til oss andre. Lager glutenfri lasange til alle og alle sauser o.l er glutenfrie. Skal vi kose oss med kake, boller, vafler o.l, blir det glutenfritt til alle. I selskaper har vi stort sett glutenfri mat (særlig om det er hans selskap) Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 14. januar 2018 #7 Del Skrevet 14. januar 2018 Jenta får eget brød og knekkebrød, middag lager jeg slik at alle spiser det samme, lager glutenfri pasta i tillegg til vanlig om vi har det til middag. Når jeg baker lager jeg et parti til henne og et parti til oss andre, samme med vafler. Hun tåler at vi bruker samme brødfjøl og vaffeljern. Anonymkode: 32c25...14d Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå