Gå til innhold

Er det greit at barn med cøliaki kommer hjem med lusekatter i matboksen?


Anonym bruker

Anbefalte innlegg

1 time siden, Anonym bruker skrev:

Joda, men da hadde man ikke testene til å vite hva det var. 

Stefaren min er en av de som vokste opp med dette uten diagnose. Da var det bare "kroniske maveplager". Han viste jo hva som ga han diare, og holdt seg unna melk i 40år. -Nå vet han at det er melkeallergi , og at det finnes alternativer :) 

Anonymkode: 6562e...3d2

Samme her. Ingen som gadd å sjekke meg da jeg var liten. Skjønte fort selv da jeg var barn at jeg måtte holde meg unna melk. Jeg fikk akutte magesmerter og diaré men det ble ikke tatt tak i. Kunne spart meg for en del smerter om foreldrene hadde tatt det på alvor. 

Anonymkode: 6c281...ed1

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

9 timer siden, Anonym bruker skrev:

Og hvem skal betale for svindyrt spesialmel og havremelk? Lærere? 

Anonymkode: 4bcd2...85e

Det er da ikke så dyrt, får Coop havremelk til ca 17 kr og toro sitt glutenfrie mel er ikke dyrt. Har man rester av det glutenfrie melet, så er det supert å bake med, spesielt hvis man skal lage sukkerbrød, for det blir så luftig og hever skikkelig, man får de høye flotte kakene, som smaker helt fantastisk. Har en søster som har cøliaki, og fra jeg bakte min første kake til henne, så har jeg brukt glutenfritt mel da jeg baker sukkerbrød og sjokoladekaker, for resultatet blir bedre. Og jeg får masse skryt, og ingen vet det er glutenfritt.

Jeg synes skolen skal lage til de med allergi og, klarer de ikke det, så må de i det minste få gitt beskjed til foreldrene til de barna i god tid, så foreldrene kan lage noe og sende med.

Anonymkode: 47ca6...be1

Lenke til kommentar
Del på andre sider

4 timer siden, Anonym bruker skrev:

Kanskje de døde i stedet. Mye mer behagelig for de rundt selvsagt, som slapp å ta hensyn...

Anonymkode: e8a11...7b9

Oi, traff jeg en spiker? Jeg sier bare at det må ha skjedd noe, ikke hva. Det er nok mange flere som "trenger" spesialkost i dag, fordi man trives med å være spesiell også. Veldig mange som sier de ikke tåler gluten, men ikke har cøliaki for eksempel. :nigo:

Kjenner til for eksempel flere som "ikke tåler gluten", men som bare selekterer ut noen ting. Andre gjennomfører sterkere og føler et behov for å prate om det hele tiden. Det går liksom ikke en dag uten at man får høre om det. Det er en populærgreie liksom. Men sier ikke at det er sånn for alle. Det er noe helt annet med barna våre, som vi ser sliter eller har vondt så klart.

Anonymkode: 44079...951

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hadde tenkt det var litt merkelig. Her inkluderer skolen alle, selv de med allergier. Hadde barnet mitt hatt allergi, hadde jeg nok tatt kontakt med skolen på forhånd. Er nok ikke alle skoler som tar hensyn, så da hadde jeg bakt og sendt med selv.

Anonymkode: 876ad...d9a

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg hadde tenkt at de kanskje hadde glemt det, men ville kanskje bare nevnt det i etterkant. Hvert fall sagt at dersom det skal bakes, så må de gjerne si i fra for da kan dere sørge for å ta med selv, dersom det er bare ett barn med cøliaki. Men personlig ville jeg nok bakt med eller sendt med noe selv :)

Anonymkode: 44079...951

Lenke til kommentar
Del på andre sider

33 minutter siden, Anonym bruker skrev:

Oi, traff jeg en spiker? Jeg sier bare at det må ha skjedd noe, ikke hva. Det er nok mange flere som "trenger" spesialkost i dag, fordi man trives med å være spesiell også. Veldig mange som sier de ikke tåler gluten, men ikke har cøliaki for eksempel. :nigo:

Kjenner til for eksempel flere som "ikke tåler gluten", men som bare selekterer ut noen ting. Andre gjennomfører sterkere og føler et behov for å prate om det hele tiden. Det går liksom ikke en dag uten at man får høre om det. Det er en populærgreie liksom. Men sier ikke at det er sånn for alle. Det er noe helt annet med barna våre, som vi ser sliter eller har vondt så klart.

Anonymkode: 44079...951

Allergi er ett kraftig økende problem, og faktisk verst her i Norge, det er nå 30% allergikere i Norge, og de regner med at i 2030, vil det være 50%. 

Anonymkode: 47ca6...be1

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

4 minutter siden, Anonym bruker skrev:

Allergi er ett kraftig økende problem, og faktisk verst her i Norge, det er nå 30% allergikere i Norge, og de regner med at i 2030, vil det være 50%. 

Anonymkode: 47ca6...be1

Ja, der kan du se! Da er det jo noe som har skjedd de siste årene. Har lest litt rundt nå, og de er vel uenige om det er fordi man har bedre hygiene enn før og bruker mer antibiotika og unngår allergener fra barna er små, eller om det er matens kvalitet som har innvirkning. Interessant tema!

Anonymkode: 44079...951

Lenke til kommentar
Del på andre sider

1 time siden, Anonym bruker skrev:

Oi, traff jeg en spiker? Jeg sier bare at det må ha skjedd noe, ikke hva. Det er nok mange flere som "trenger" spesialkost i dag, fordi man trives med å være spesiell også. Veldig mange som sier de ikke tåler gluten, men ikke har cøliaki for eksempel. :nigo:

Kjenner til for eksempel flere som "ikke tåler gluten", men som bare selekterer ut noen ting. Andre gjennomfører sterkere og føler et behov for å prate om det hele tiden. Det går liksom ikke en dag uten at man får høre om det. Det er en populærgreie liksom. Men sier ikke at det er sånn for alle. Det er noe helt annet med barna våre, som vi ser sliter eller har vondt så klart.

Anonymkode: 44079...951

Det ER jo mange som ikke har cøliaki, men som likevel ikke tåler gluten! 

Stakkars deg, som blir offer for sånne «populærgreier» assa, det må være innmari slitsomt. 🤦🏻‍♀️

Anonymkode: 3c8de...d3c

Lenke til kommentar
Del på andre sider

45 minutter siden, Anonym bruker skrev:

Det ER jo mange som ikke har cøliaki, men som likevel ikke tåler gluten! 

Stakkars deg, som blir offer for sånne «populærgreier» assa, det må være innmari slitsomt. 🤦🏻‍♀️

Anonymkode: 3c8de...d3c

Så følsom da! Ja, det er irriterende å måtte tilrettelegge for folk som skaper egne diagnoser. Det er ikke godt for noen! De regner med at rundt 1% av befolkningen ikke tåler gluten, likevel hevder rundt 1/5 (20%) at de ikke tåler det. 

Mange har irritabel tarm eller andre årsaker, noe de akkurat har forsket masse på. Men for all del. Folk får holde på ☺️

Anonymkode: 44079...951

Lenke til kommentar
Del på andre sider

56 minutter siden, Anonym bruker skrev:

Så følsom da! Ja, det er irriterende å måtte tilrettelegge for folk som skaper egne diagnoser. Det er ikke godt for noen! De regner med at rundt 1% av befolkningen ikke tåler gluten, likevel hevder rundt 1/5 (20%) at de ikke tåler det. 

Mange har irritabel tarm eller andre årsaker, noe de akkurat har forsket masse på. Men for all del. Folk får holde på ☺️

Anonymkode: 44079...951

Så hvis man ikke tåler det pga irritabel tarm eller andre årsaker, så er det i følge deg feil, og man skal blåse i det og spise seg syk?

Anonymkode: fbf4e...d5f

Lenke til kommentar
Del på andre sider

3 timer siden, Anonym bruker skrev:

Oi, traff jeg en spiker? Jeg sier bare at det må ha skjedd noe, ikke hva. Det er nok mange flere som "trenger" spesialkost i dag, fordi man trives med å være spesiell også. Veldig mange som sier de ikke tåler gluten, men ikke har cøliaki for eksempel. :nigo:

Kjenner til for eksempel flere som "ikke tåler gluten", men som bare selekterer ut noen ting. Andre gjennomfører sterkere og føler et behov for å prate om det hele tiden. Det går liksom ikke en dag uten at man får høre om det. Det er en populærgreie liksom. Men sier ikke at det er sånn for alle. Det er noe helt annet med barna våre, som vi ser sliter eller har vondt så klart.

Anonymkode: 44079...951

Hvilken spiker? Både jeg og barna mine tåler alt. I tillegg tåler vi også helt fint å ta hensyn til andre som ikke er like heldige.

Anonymkode: e8a11...7b9

Lenke til kommentar
Del på andre sider

9 minutter siden, Anonym bruker skrev:

Så hvis man ikke tåler det pga irritabel tarm eller andre årsaker, så er det i følge deg feil, og man skal blåse i det og spise seg syk?

Anonymkode: fbf4e...d5f

Det ga ikke helt mening. Dersom man har irritabel tarm reagerer man ikke på gluten, men fruktan. Du kan lese om det her:

https://forskning.no/blogg/forskningssykehuset/gluten-gift-eller-god-mat

Poenget mitt er at det er veldig mange som gir seg selv en diagnose! Moren til lbroren min gjorde det med han, og jeg anbefalte å få det ordentlig sjekket ut istedenfor å bare anta at han hadde glutenallergi. Det viste seg at han hadde parasitter og sopp i tarmen og fikk behandling for det. Nå er han helt fin etter mange år med "glutenallergi" :-) 

Anonymkode: 44079...951

Lenke til kommentar
Del på andre sider

3 minutter siden, Anonym bruker skrev:

Hvilken spiker? Både jeg og barna mine tåler alt. I tillegg tåler vi også helt fint å ta hensyn til andre som ikke er like heldige.

Anonymkode: e8a11...7b9

Det var vel barnsligheten og usakligheten i kommentaren din som fikk meg til å tro det. Men, da tok jeg feil da! Det tåler jeg :nigo:

Anonymkode: 44079...951

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

19 timer siden, Anonym bruker skrev:

De har hatt lusekatter på skola. Guttungen kom hjem med lusekatt og pepperkake som lillesøster skulle få. For de hadde ikke sånn som han kunne få. Kjenner jeg blir skuffet over lite omtanke for han.

 

Anonymkode: 1ce0a...b09

På min datters SFO så tar de aldri hensyn til hennes melkeintoleranse. De andre ungene får kakao og lignende og hun får kanskje litt saft hvis hun er heldig. Skuffende er det.....

Anonymkode: 5e732...597

Lenke til kommentar
Del på andre sider

3 timer siden, Anonym bruker skrev:

Det ga ikke helt mening. Dersom man har irritabel tarm reagerer man ikke på gluten, men fruktan. Du kan lese om det her:

https://forskning.no/blogg/forskningssykehuset/gluten-gift-eller-god-mat

Poenget mitt er at det er veldig mange som gir seg selv en diagnose! Moren til lbroren min gjorde det med han, og jeg anbefalte å få det ordentlig sjekket ut istedenfor å bare anta at han hadde glutenallergi. Det viste seg at han hadde parasitter og sopp i tarmen og fikk behandling for det. Nå er han helt fin etter mange år med "glutenallergi" :-) 

Anonymkode: 44079...951

Men tingen er jo det at fruktan og gluten i de fleste tilfeller henger sammen. Er et produkt glutenfritt,  er det ikke nødvendigvis fritt for fruktan,  men er det gluten i produktet,  så er det garantert fruktan i det.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...