Gå til innhold

Dere som er vegetarianere tar folk hensyn?


Anonym bruker

Anbefalte innlegg

5 timer siden, Anonym bruker skrev:

Jeg håper du VET at du lyver her, eller så er du *koko*

Anonymkode: cb5a6...132

Kva er dei rette tala då? Det er ikkje til å stikke under ein stol at kjøtproduksjon er mykje meir areal- og ressurskrevande enn produksjon av korn og grønnsaker til direkte konsum.  Kjem frå gard sjølv, og har sett kor mykje gras og kraftfor det dagleg fer i ei mjølkekyr, og veit at det kunne vore dyrka mat til mange menneske på same arealet. Me er langt frå sjølvforsynte innan forproduksjon i Norge.  http://www.bondebladet.no/nyhet/soyalandet-norge/

All ære til dei som er idealistiske nok til å berre ete vegetarisk mat, sjølv er eg diverre for glad i kjøt, egg, mjølkemat og sjømat, og ser ikkje for meg å leve utan.  Vi er jo karnivore frå naturen si side, men med den overfloda vi lever i i våre dagar, så et me nok meir animalsk mat enn nokon gong før.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Gjest Antarctica
3 timer siden, Anonym bruker skrev:

Dessverre så er det færre og færre sauebonder som kun gir sau/lam gressbasert for. Og myndighetenes system er det som har økt kraftforbruken til sau/lam! https://www.nrk.no/dokumentar/xl/advarer-mot-_griselam_-1.12813275

Landbruksdirektoratet har også tåkelagt tallene for importert kraftfor ved å føre importert soya fra Brasil for norsk i statistikkene: https://www.nrk.no/dokumentar/soya-fra-brasil-fores-opp-som-_norsk_-1.12806175

Anonymkode: 609f9...457

"Sauebonder"? Heter vel sauebønder.

Men hvorom allting er: man kan jo gjøre et aktivt valg mht hva man kjøper. I Norge kan du følge matvarer fra jord til bord. Jeg vet hva mine lammeskrotter har spist, for å si det slik.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

1 time siden, Anonym bruker skrev:

Mener du at dyrene ikke skal slippes ut?

Anonymkode: 938e2...2df

Elina snakkar sjølvsagt om ei regulert nedtrapping av kjøtproduksjon basert på mindre etterspørsel, ikkje at ein over natta skal avvikle all kjøtproduksjon og sleppe kyrna og grisane på skogen, eller halde dei i fjøsen og late dei reprodusere seg på sjølvstyr.  Du må ikkje gjere deg dummare enn du forhåpentlegvis er. 

Eg er ikkje vegetarianar, og heller ikkje overbevist om at det er eit mål at folk skal bli det, men synes Eline argumenterer best i denne diskusjonen. Vi lever over evne, og verda vil ikkje tåle om alle skal ha same kjøtkonsum som vi har. Villsaudrift utan kraftfor er flott, men det er ei lita grein når det gjeld kjøtproduksjon.  Det meste av storfedrift, svin og fjørfeavl, for ikkje å snakke om havdrifta, har stort tilskot av importert for.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

34 minutter siden, soleia skrev:

Elina snakkar sjølvsagt om ei regulert nedtrapping av kjøtproduksjon basert på mindre etterspørsel, ikkje at ein over natta skal avvikle all kjøtproduksjon og sleppe kyrna og grisane på skogen, eller halde dei i fjøsen og late dei reprodusere seg på sjølvstyr.  Du må ikkje gjere deg dummare enn du forhåpentlegvis er. 

Eg er ikkje vegetarianar, og heller ikkje overbevist om at det er eit mål at folk skal bli det, men synes Eline argumenterer best i denne diskusjonen. Vi lever over evne, og verda vil ikkje tåle om alle skal ha same kjøtkonsum som vi har. Villsaudrift utan kraftfor er flott, men det er ei lita grein når det gjeld kjøtproduksjon.  Det meste av storfedrift, svin og fjørfeavl, for ikkje å snakke om havdrifta, har stort tilskot av importert for.

Men etter nedtrappingen da? Da finnes det jo knapt med husdyr. Vi får ikke melk, ull, skinn, kjøtt, egg eller gjødsel. Mange mister livsgrunnlaget. Hvordan skal alt dette erstattes på sikt? 

Anonymkode: cb5a6...132

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Antarctica
34 minutter siden, soleia skrev:

Elina snakkar sjølvsagt om ei regulert nedtrapping av kjøtproduksjon basert på mindre etterspørsel, ikkje at ein over natta skal avvikle all kjøtproduksjon og sleppe kyrna og grisane på skogen, eller halde dei i fjøsen og late dei reprodusere seg på sjølvstyr.  Du må ikkje gjere deg dummare enn du forhåpentlegvis er. 

Eg er ikkje vegetarianar, og heller ikkje overbevist om at det er eit mål at folk skal bli det, men synes Eline argumenterer best i denne diskusjonen. Vi lever over evne, og verda vil ikkje tåle om alle skal ha same kjøtkonsum som vi har. Villsaudrift utan kraftfor er flott, men det er ei lita grein når det gjeld kjøtproduksjon.  Det meste av storfedrift, svin og fjørfeavl, for ikkje å snakke om havdrifta, har stort tilskot av importert for.

Å leve bærekraftig er en stor jobb, men den innebærer mange små valg. Mindre kjøttkonsum er en god start. Men å frelse sjeler basert på hvor synd det er på dyra og et livssyn som preker at dyr er jamstilt med mennesker, det har jeg begrensa tro på.

Å ta aktive valg i butikken, derimot, og bestemme seg for at "ordentlig mat" ikke er det samme som "billig mat", det kunne flere gjøre. Og i samme slengen bestemme seg for at da vil det bli færre penger igjen til annet konsum - og at det er bra! 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...