Gå til innhold

Vi som fikk barn i oktober.


Ikkedytt

Anbefalte innlegg

Hvordan går det med dere og deres små?

 

Min gutt ble født 26. oktober. 51 cm lang og 3754 g. Nå er han 64 cm og veier 7500 g. Liker å ligge på magen og er veldig flink til å holde hodet oppe. Holder leker selv og er stort sett veldig blid. Ikke hørt noe latter enda, men det kommer vel etterhvert. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Hei igjen!

 

Frøkna mi ble født 10. oktober, 51 cm og 3420 gram. Da hun var 3 måneder var hun 60 cm og 4950 gram. Har slitt en del med vekten, og i forhold til lengden var den i laveste laget, men de siste ukene føler jeg at appetitten hennes har tatt seg betraktelig opp og hun ser ut til å ha lagt godt på seg (til henne å være). Har snakket med en drøss helsesøstre (aldri vært den samme å treffe) og har vært på utallige veiinger, men har slått meg til ro med at hun er av det slanke slaget og at hun spiser det hun orker:-)

 

Ellers er hun en skikkelig solstråle, stort sett alltid blid og fornøyd. Veldig forskjellig fra storebror, han hadde kolikk og vrælte seg gjennom sine første 2,5 måneder, stakkars. Det største savnet nå er mer sammenhengende søvn:-P Hun sover forsåvidt bra altså, men våkner for mat ca hver tredje time. Helt vanlig, og ingenting å klage på I know, men sidrn jeg bruker tid på å sovne igjen er det ikke ofte jeg har mer enn to timer på rappen. Men det kommer!

 

Hun er ganske midt på treet utviklingsmessig, tror jeg. Blitt veldig interessert i å komme seg opp, så å hvile hodet er ikke aktuelt, hehe:-) Ikke noe tegn til rulling enda. Latteren har kommet *smelt*, men kun storebror har klart å få hrnne til å le fra nederst i magen foreløpig. Ikke glad i å ligge på magen, og en sløv mamma gjør at vi har forbedringspotensiale der, hehe!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Høres jo ut som om det går veldig bra da. :)

 

Har samme "problem" når det kommer til søvn. Han sovner i 23-tiden, men jeg bruker så lang tid på å sovne så jeg er gjerne våken når han vil ha mat igjen klokka tre. Det lengste han har sovet sammenhengende er fem timer. Vet ikke om det var tilfeldig, men den kvelden badet jeg ham og masserte ham med en olje som skal gjøre at de blir trøtte og sover bedre.

 

Har også fått smake sviskemos og det er helt greit så lenge han får holde skjea selv. 😁

 

Vi lar ham ligge på magen noen ganger om dagen. Har kjøpt rullespeil, og han smiler veldig når han ser seg selv. 😊 Tipper det blir det første han ler av..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg må rette meg selv litt, hun har faktisk et lengre sovestrekk når hun legger seg for natta. Som regel sover hun da rundt fem timer. "Problemet" er at hun legger seg kl 19, sånn at det er begrenset hvor mye soving det blir på meg den perioden. Men av hensyn til storebror velger vi å ha det sånn. Greit for han å få litt alenetid også! Søvn vil det bli på meg etter hvert uansett:-)

 

Så flinke dere er med å ligge på magen! Jeg må seriøst ta meg sammen der. Er jo ingen unnskyldning for ikke å følge opp det skikkelig.

 

Hehe, holde skjea selv ved spising er en grisete affære😂 Vi startet med små smaksprøver med grøt (og bittelitt sviskemos) forrige dagen, men foreløpig tror jeg ikke hun har svelget noe, haha! Det aller meste blir dyttet ut med tunga igjen. Men hun virker begeistret, så en vakker dag forsvinner det kanskje noe ned i magesekken også😜

Endret av Livmor
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 uker senere...
Gjest GulleGo´

Min er født samme dato som din, HI. 26 Oktober :-)

 

Hun er 63 lang og veier vel mellom 6500-6700 nå vil jeg tro. Badevekta er ikke helt til å stole på.

 

Først nå i det siste at hun har begynt å like å ligge på magen, men har alltid vært sterk i nakken likevel. Nå for tiden blir hun kjempesint fordi hun uheldigvis skyver lekene unna, også rekker hun ikke fram til dem. Hun begynner å trekke beina opp under magen, så det ser ut som at hun har "åling" i tankene, men får det ikke til enda. Har en meget sinna baby i hus om dagen :legrine:

 

Ellers så smiler hun mye, og har hatt noen ordentlige latterkuler i det siste, typ de man ser på americas funnies home videos.  Veldig gøy!

 

Ellers sliter vi litt med søvn, hun våkner hver 1-2 time. Har begynt å gi henne smaksprøver på grøt, noe hun elsker. Ser også at det har effekt på søvnen, så kommer nok til øke porsjonene og håpe at det fungerer! 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Her er vi oppe i 8500 g nå. Litt glad i mat. :P Har begynt å leke med tærne sine og rulle over på siden. Har så vidt begynt med grøt her også og det virker som om han liker det. :)

 

Nå har han akkurat blitt frisk etter å ha vært forkjøla. Han var så varm og slapp at vi dro på legevakta. Nå er det bare jeg som er syk, men det går vel over det også. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...