Gå til innhold

Redusere tid i barnehagen


Anonym bruker

Anbefalte innlegg

Mannen min har i en periode fremover anledning til å være mer hjemme med 5 åringen som begynner på skolen til høsten (2 av 5 dager i uka ca.). Har noen erfaring med å redusere tid på det tidspunktet?

 

Det er flere grunner til at vi tenker på det, men ingen av grunnene er økonomiske. Regner med at vi fremdeles fortsetter med 100% plass. 

 

Noen av årsakene..:Vi har ikke vært fornøyde med forandringene som har vært i år i barnehagen, men det er for sent å skifte barnehage (Alle ansatte har blitt skiftet ut med unntak av 1). Vi tenkte å beholde dagen det er førskole. Vi har også et par i nabolaget som det går an å leke med på dagtid. 

 

Vi mistenker også plaging fra ett av de andre barnehagebarna, men føler at det ikke blir tatt alvorlig. (3 ganger på et par uker har han kommet hjem med klor under øyet utført av samme barn) Han gråter om morgenen, det er så sårt- men når jeg flagger det i barnehagen får jeg samme beskjed: "Vi har ikke sett noe". 

Jeg skjønner også at om han først blir plaget, hjelper det ikke at vi fortsetter i samme barnehage, men vi håper at det vil føre til at han eventuelt blir mindre interessant for plaging?.... 

 

Han ligger også etter på språk og forståelse for tall og bokstaver (tilbakemelding fra førskolen også), noe vi tenkte vi kunne øve på hjemme. Se hvordan det går fremover mot jul, og så eventuelt gå 100% på igjen. 

 

Han kommer uansett ikke til å begynne på skole med samme barn, siden vi har flytteplaner til neste år. 


Anonymous poster hash: 2a47a...56f



Anonymous poster hash: 2a47a...56f
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Det må jo kunne gå Ann å få løst det problemet i barnehagen? Høres jo helt tullete ut, ville ikke gitt meg på det! Å redusere tiden der vil vel ikke gjøre han noe tryggere eller bedre situasjonen? Da kaN dere jo ta han helt ut da..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Henger meg litt opp i det du skrev om forståelse for tall og bokstaver. Jeg har også en gutt som nermer seg 5 år. Han skal begynne på skole neste år (desemberbarn) Han kan de fleste bokstavene og holder på å knekke lesekoden. Tall er han litt dårligere på, og mye mindre interessert i.

I barnehagen sier de at han har stor forståelse for bokstaver ol, de har ingen forventninger til at de skal kunne dette enda. Derfor synest jeg det er rart at de er bekymet for dette allerede hos din sønn. Språk derimot skjønner jeg at de er bekymret for. Vi fikk tatt språktest i barnehagen som ledd i utredning for konsentrasjonsvansker ( det hadde han ikke) kanskje det kan være noe for din sønn. Den skal avdekke problemer med språkforståelse og evne til å uttrykke seg. Et pedagogisk verktøy.

 

Anonymous poster hash: 37c1a...b7b

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...