Gå til innhold

Forventes å være mor for stebarn!


th123

Anbefalte innlegg

Er det noen som har tips til hvordan jeg skal håndtere og være rundt samboer og stebarn?

 

Vi har min stedatter på 3 år 50% av tiden. Hver gang vi skal hente henne blir min samboer sint og hissig på meg for hver minste lille ting.

Han forventer at jeg skal ta like mye del og ansvar for henne som en mor skal gjøre for sitt barn. Rettleder jeg jenta feil så får jeg beskjed om å slutte og la han ta det. Lar jeg vær å snakke til henne får jeg beskjed om at nå må jeg begynne å gjøre det. Hvis ikke jeg tar morgen stell og kvelds stell på henne annenhver dag så blir det hysteri i hjemmet. Greit at jeg kam være en støtte spiller og hjelpe til! Jenta har en mor som jeg mener skal få beholde denne rollen.

 

I tillegg er jeg nå gravid og har lite energi, noe som blir svært dårlig mottatt. Er også blitt ekstremt følsom noe som er veldig vanskelig i denne situasjonen.

 

Hva gjør dere andre som er steforelder? Hvilken posisjon syns dere det er greit å ha oppi det hele? Trenger litt tips og hjelp til hva som egentlig er greit og hva som ikke er greit av hva jeg skal gjøre. Føler ikke det er helt mitt ansvar å være "mor" for dette barnet selv om det er det som forventes!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Du setter foten ned, selvfølgelig. Du sier at du gjør som du vil, på din måte, og liker han det ikke, kan han reise sin vei. Jeg skjønner ikke at du gidder engang...



Anonymous poster hash: fea01...3f5
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Du får påpeke at han og moren deler allerede 50%, han gjør m.a.o ikke mer enn det han ville gjort hvis dette var deres felles datter. Han kan ikke heller forvente å få i pose & sekk, slik at du tar ansvar når det passer ham (stell, vask, rydding etc) men får samtidig ikke lov til å være fullverdig voksenperson i barnets liv når det gjelder oppdragelse og regler.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 10 måneder senere...

Det som forundrer meg mest er at mange tilsynelatende ikke diskuterer ORDENTLIG hva man forventer (av hverandre) når man har barn fra før av og danner en ny familie? Virker som mange bare starter på og håper på det beste :huh:



Anonymous poster hash: 908cb...93b
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...