Gå til innhold

når tenker du å få barn nr 2?


Eli8

Anbefalte innlegg

Har tidligere tenkt å få to relativt tette, småen er 13 mnd nå men skjønner ikke når og hvordan vi noensinne får tid eller energi til å få en lillebror/søster til... Barnehage, sykdom, søvn... Blir det ikke vanvittig travelt med to? Hva er deres erfaringer? Når er det bra å få nestemann? :-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Hehe bra det ikke er bare meg. ;) Jeg har en søster som er 16 mnd yngre enn meg, og moren vår kan fortelle mange morsomme historier om meg fra før søsteren min ble født, men etter det husker hun ingenting, bare at hun var konstant sliten. Det er sikkert individuelt, og man får jo igjen for det når de blir større (sies det), men jeg personlig synes ikke det der høres så fristende ut. ;)

 

Vet ikke om vi skal prøve på en til i det hele tatt, men vi venter i allefall til han vi har er større og mer selvstendig, 3-4 år kanskje. Så ser vi da om vi bare synes det er deilig å være ferdig med småbarnstiden eller om vi vil ha baby igjen. ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi fikk nettopp nestemann, og da var storesøster 3,5 år. Synes virkelig ikke det er mye mer jobb med en enn med to. Kanskje litt tidlig å si, men rytmen vår er jo som en småbarnsfamilie allerede. Tror de fleste synes det er størst omveltning med førstemann.

 

Jeg er veldig glad vi ikke har to tette. Treåringen er uten bleie, kler på seg selv, har ikke brukt vogn på lenge, og må ikke bæres. Tror også man får mindre sjalusi med større mellomrom. Men det er sikkert eksempler på det motsatte også.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vår første er halvannet år nå, og jeg kjenner klokken tikke - både i forhold til min egen alder og i forhold til "barnehagefristen"...

 

Lurer også på hvordan det skal gå med to små; dagene er i grunnen fulle som det er, og søvnen er det for tiden også så som så med. Er kanskje enda mer bekymret for graviditeten, for ikke å ha nok overskudd til nummer en; morgenkvalme; oppvåkninger på natt etc. Men har veldig lyst på en til...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg fikk spørsmål om dette for en liten tid siden av legen, da de ønsker å fjerne resten av mine eggstokker og livmor (når jeg er ferdig med barn) ganske fort, fordi jeg har veldig mye endometriose-cyster som må opereres stadig. Men det var da umulig å svare på det...

I utgangspunktet ønsker jeg ikke flere barn, men det er fordi vårt barn sliter mye og var helt ekstremt krevende de første 8-9 månedene da hun hadde spisevegring, låsninger, kolikk, refluks osv. Jeg er ikke utmattet lengre, men jeg er ikke ferdig med det psykiske i hodet mitt, så nå er tanken på barn fullstendig uaktuelt for meg.

Men min samboer vil gjerne ha en til nå..

Så vi har blitt enige om at vi skal gjøre en ny vurdering om et halvt år på sykehuset (om de cystene) og i mellomtiden skal jeg og min samboer på tidenes opplevelsesferie bare jeg og ham:) Forhåpentligvis får jeg da hentet meg selv 100% tilbake og at vi får være sammen bare ham og jeg. Jeg har et behov for å "komme over det", så forhåpentligvis vil en feriereise med nye impulser og opplevelser hjelpe meg til å få det litt på avstand og få meg til å tenke mer rasjonelt og følelsesmessig, enn å tenke med fortid og frykt. Så vi får se hva vi bestemmer oss for om et halvt år:)

Tøtta er nå 1.5 år, så hvis jeg skulle ombestemme meg og de skal "befrukte" meg så blir hun storesøster når hun er ca. 2.5-3.5 år, noe som jeg tror er en bra aldersforskjell.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Jeg tror det der blir veldig individuelt og ut fra mange faktorer som alder, fruktbarhet, økonomi, tid, jobb, ork osv.

 

Så kan man lese at det er mest gunstig da og da ut i fra den eller den psykologen.

 

Her hadde vi en tung og tøff tid i 10 mnd etter vår første, og jeg tenkte at det der, det makter jeg ikke en gang til.

Kjenner at hverdagen er så mye deiligere nå med et større barn, vesla er straks 21 mnd, og alt flyter mye mer...

 

Men....her kommer likevel nestemann i desember.........så det blir omtrent nøyaktig 2 år mellom her. Noe jeg tror blir veldig intenst og tøft.

Gruer meg litt, må innrømme det. Men her skjedde det uplanlagt, og det syns jeg er like greit. Tror ikke jeg hadde klart å "bli klar" igjen.

 

Jeg vet man ikke skal si slikt her inne, men for min del tenker jeg nå at det er like greit å bli ferdig med småbarnstiden mens vi likevel er inne i den. Jeg syns personlig ikke spedbarnstid er det morsomste eller koseligste.

 

Hektisk og intenst et par år, før vi forhåpentligvis har to barn i tett alder som kan ha selskap og lek i hverandre.

 

Syns at dersom man skal planlegge, bør man i det minste ha lyst på en til, og ikke av så mange andre grunner :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har to med to år mellom. Og det eneste problemet med det er at jeg sliter veldig med bekkenet enda. Jeg er på mange områder funksjonshemmet. Hadde jeg ikke vært det, hadde det ikke vært noe problem i det hele tatt! Nr 2 blir med på det mAn gjør med nr 1

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jo det er slitsomt å være gravid med en VILL 21 mnd gammel urokråke rundt :)

 

Har verdens snilleste mann som stiller opp 100%. Men det er en luksus å være gravid første gang i forhold til når man er flergangs, det innrømmer jeg glatt.

 

Til gjengjeld går tiden fortere da, har ikke tid til å telle dager og uker som sist :P

 

Rakk også å komme tilbake i kroppen fra forrige svangerskap, og har vært nøye med kosthold denne gangen, sånt hjelper jo også på formen.

Tror det hjelper å føle seg sterk nok fysisk før man setter i gang igjen. Anbefaler en blodprøverunde for å sjekke at jernlager og andre ting er i balanse iom at svangerskapet krever mye sånn sett.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ganske snart :) Blir ca 22 mnd mellom barna, synes det er mer enn tett nok..

Kan også legge til at JO, det er slitsomt å være gravid når man har en småtass på under 2 år og selv har bekkenplager ;) Å gå gravid sist var en ferie i forhold. Men snart over heldigvis!

Endret av Bobbert
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er ganske inviduelt. Jeg skulle hatt en 23 mnd etter førstemann, men mistet. Det er 6 gangen vi mistet, men første gang etter jenta vår.

Nå venter jeg bare på å få mensen, så vi kan prøve igjen. Men vet ikke hvor mange ganger jeg orker å prøve....

Jeg føler veldig på alderen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Slitsomt med full jobb å en liten tass hjemme, pluss en mann som jobber døgnet rundt å har vært borte mer el mindre i tre uker;) men alt går! Minsten var ganske enkel som spedbarn, veldig aktiv nå, håper babyen er lik han :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Her er lillejenten nå blitt 3 mnd og storejenten er 17,5 mnd :) Når hun eldste var 6 mnd ble jeg gravid med nr. 2, det var slitsomt å gå gravid med en så liten fra før, men merkelig hva man får til :) Jeg ville gjort det samme igjen da vi ønsket oss to veldig tette :) Mellom meg og min søster er det 17 mnd og vi har et veldig godt forhold :) Så godt at faktisk hun er gravid med sin nr 2 og er 2 mnd på vei når hennes nå er 10 mnd :) :) Baby-boom i vår familie :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Baby♡Lykke

Jeg var mer sliten når de to første var små. Det var en travel tid. Men når de ble større og sov godt om natten ble det mye bedre.

Jeg fikk nr. 3 for snart et år siden, og har ikke følt meg sliten.

Jeg er trøtt når kvelden kommer, men det tenker jeg er naturlig.

Jeg jobber redusert, og det hjelper mye.

Det ser ut til at vi hopper i det enda en gang og prøver på nr. 4 om noen mnd. Da blir det nesten 2 år mellom de to siste barna.

 

Jeg er ikke i tvil om at det blir mye å gjøre og at fritiden min blir minimal. Jeg blir sikkert sliten innimellom. Men jeg tror det er verdt det.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ikke før jeg er ferdig med å studere og har opparbeidet meg rett på permisjonspenger. Småen er 12 mnd nå og jeg er ferdig om to år. Så da blir det nok 4 år mellom dem tenker jeg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er ganske inviduelt. Jeg skulle hatt en 23 mnd etter førstemann, men mistet. Det er 6 gangen vi mistet, men første gang etter jenta vår. Nå venter jeg bare på å få mensen, så vi kan prøve igjen. Men vet ikke hvor mange ganger jeg orker å prøve.... Jeg føler veldig på alderen.

 

Her håper vi på 24 mnd i mellom, men de siste par dagene har jeg begynt å blø... :( Så vi kan bare krysse fingrene her for at alt likevel er i orden... :(

 

Det første halvåret var Muffin så krevende at han var på god vei til å bli enebarn, men etter det så har han vært ganske så enkel og grei. Og siden jeg mistrivdes såpass med barseltida så vil jeg egentlig bare ha den overstått. Orker ikke dra ut småbarnstida med bleier og nattevåk til 6 år om jeg kan få den overstått på 4 år i stedet. Vil bare bli ferdig med det slitsomme, blir jo ikke yngre.. Bare håper spiren klamrer seg fast her nå... :(

Lenke til kommentar
Del på andre sider

4-6 år mellom. Jeg må leve litt og! Og jeg tror førstemann får mye glede av ny baby i hus når hun forstår litt mer av det:) alt er individuelt, dette passer for oss:) jeg studerer og vi reiser mye etc. Da er det godt med litt aldersforskjell!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Oj madolyn. Jeg er ikke den rette med erfaringer på blødninger. Men for de fleste går det veldig bra. Og det er vanlig å blø litt den første tiden. Selv om det ikke er positivt for meg. Krev å få ultralyd og stå på kravene. Jeg må kreve hver gang om jeg ikke får kontakt med min faste gynekolog på sykehuset.

Lykke til!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Krysser fingrene for deg jeg også, Madolyn!!

Jeg har 23 mnd mellom jentene mine, som nå er 2 og 4 år gamle. Perfekt aldersforskjell synes jeg, de har masse glede av hverandre og det har ikke vært skremmende hektisk må jeg si, selv om minsta har vært av den krevende sorten. Mest hektisk synes jeg faktisk det var fra minsta var ca 8 mnd- 18 mnd, mens nå som hun er 2 år gammel og (endelig) sover bedre på natta og er litt mindre aktiv/ konstant utforskende blir ting stadig enklere og bedre ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...