Gå til innhold

Se også disse forumene:
Kvinneguiden Doktor Online
Foto

Sminke i 5 klasse??


 • Logg inn for å svare
36 svar til dette emnet

#21 endaengang

endaengang

  Nytt medlem

 • Medlem
 • Pip
 • 75 Innlegg:

Skrevet 30 august 2012 - 18:00

Jeg er enig med Sug Lut - jeg vil ikke at min jente (som riktignok bare er 4 pr i dag) skal bli enda en av de forstrukne ungene som skal være ungdom på den alderen jeg selv lekte med dukker. Min eldste er 13, så at en del av jentene i klassen hans brukte sminke i hvert fall siste året på barneskolen, et par også i 6. klasse. Jeg synes ikke noe om det. Jeg mener at det er de voksnes plikt å sette grenser for hva som er greit. Vet at noen av mine venninner har sagt til døtrene at det er aldersgrense på sminke, noen har sagt 12, noen har sagt 13. å si at de jo må få ha det på seg fordi de har ønsket seg det og fått det, er en dårlig forklaring for meg. Det ungene ønsker seg, er jo styrt av hva vi tillater. ønskelistene deles ikke med slektninger før jeg har sjekket at det er greit. Gutten på 13 f.eks. ville nok gjerne ønsket seg spill med 18-årsgrense hvis det ikke fantes regler i heimen som forbyr denslags.

Jeg sjekker også önskelistene, vet du. Men syns ikke det gjör noe at det står sminke der. Og om du leser en gang til så kanskje du ser at min 11-åring ikke får ha sminke på skolen eller til hverdags. Og så tror jeg jammen meg også at jeg også skrev tidligere at det er opp til oss foreldre å bestemme...hvor grensene går for familiene, det kan jo variere.... Selvfölgelig er du enig med Sug Lut...hun er jo dronningen av alle dronninger inne på krangle....;)


En ting til...kom tilbake når datteren din er ca 10-11 år...tipper at hun har fått en og annen neglelakk eller lip-gloss da, ja ;)

Forumtråden fortsetter under...

#22 Iiiiik

Iiiiik

  Superbruker

 • Medlem
 • PipPipPipPipPip
 • 10 550 Innlegg:

Skrevet 30 august 2012 - 18:04

Jeg er ikke en del av hoffet på krangle hvis det finnes. Tror faktisk ikke de andre kranglerne vet hvem jeg er i det hele tatt.

Klart alle familier velger for seg, men HI spurte jo om hva vi synes og da sier jeg hva jeg synes. Jeg er generelt kritisk til at alle småunger skal se ut som tenåringer.

Kanskje du har rett - når min snuppelure 10-11, så har hun en og annen neglelakk eller lipgloss. Neglelakk får hun forresten allerede. Men jeg har vært ganske standhaftig på en del prinsipper allerede, så jeg tror jeg holder på dette. Eldstemann f.eks fikk ikke være på FB før han var 13. Det var én annen i klassen som hadde samme kjipe foreldre.
Tar du ikke deg selv på alvor, vil heller ingen andre gjøre det.

#23 endaengang

endaengang

  Nytt medlem

 • Medlem
 • Pip
 • 75 Innlegg:

Skrevet 30 august 2012 - 18:16

Jeg er ikke en del av hoffet på krangle hvis det finnes. Tror faktisk ikke de andre kranglerne vet hvem jeg er i det hele tatt. Klart alle familier velger for seg, men HI spurte jo om hva vi synes og da sier jeg hva jeg synes. Jeg er generelt kritisk til at alle småunger skal se ut som tenåringer. Kanskje du har rett - når min snuppelure 10-11, så har hun en og annen neglelakk eller lipgloss. Neglelakk får hun forresten allerede. Men jeg har vært ganske standhaftig på en del prinsipper allerede, så jeg tror jeg holder på dette. Eldstemann f.eks fikk ikke være på FB før han var 13. Det var én annen i klassen som hadde samme kjipe foreldre.


Ja vi må skrive hva vi mener men akkurat det med önskelistene og "å önske seg noe" var jo fra mine innlegg.

Og til slutt. Jeg syns 13 år er for ungt også, jeg!! Tenk på begynnelsen av FB så var det 18-årsgrense! Det var tider, det! Så jeg hadde antageligvis tilhört de "kjipe" foreldrene i den klassen.;)

#24 Iiiiik

Iiiiik

  Superbruker

 • Medlem
 • PipPipPipPipPip
 • 10 550 Innlegg:

Skrevet 30 august 2012 - 18:44

Når du selv skriver at det ikke er lett å vifte med pekefingeren når gavene først er der, så reagerer jeg. Du har selvsagt rett i at alle velger for sine egne barn, men da er det bedre å si kun det. At det flommer over av sminkeprodukter for barn eller at det kommer fordi ungene har ønsket seg det, illusterer jo glimrende at du har inntatt akkurat det standpunktet jeg ikke synes er greit. Små jenter er små dukker som skal strekkes mot å være voksne lenge før de er det.

å møte et utsagn om at jeg er enig med noen med at jeg er en slags tanketom høne som sier meg enig med den sterkeste, er forøvrig nokså spesielt all den tid jeg tviler på at du har lest særlig mange utsagn fra meg i det hele tatt.
Tar du ikke deg selv på alvor, vil heller ingen andre gjøre det.

#25 Gjest_sug lut_*

Gjest_sug lut_*
 • Gjest

Skrevet 30 august 2012 - 18:48

Hi, hi, moraltanter? Ser for meg Prussiluskan! Også om krangledamene da gitt, de rauseste jeg vet om :) Kanskje jeg må bytte profilbilde... Noen fun facts om overnevnte: http://sandnesjunior...ussiluskan.html

Interessant om Prussiluskan! Vil bare forklare litt om hvorfor jeg brukte uttrykket "moraltanter". Her inne på kranglesiden har jeg mye underholdning og ler meg skakk av mange ärlige innlegg :) For en tid tilbake så var det mange innlegg som handlet om intimbarbering. Jeg fikk det inntrykket at de aller aller fleste her inne barberte bort det meste som kunne minne om hår nedentil og jeg turte nesten ikke si at jeg lot det gro vilt ;) Uansett så så jeg for meg alle disse mödrene som gikk glattbarberte rundt omkring og lurte på hva slags signaler de ville gi til sine dötre når de vokser opp?? De fleste syns det var sååå ekkelt med kjönnshår og at det var så uhygienisk og det ene med det andre. Så må vel de fleste av disse mödrene i teorien syntes det er helt greit at dötrene deres glattbarberer seg nedentil. Og hva slags signaler gir man da?? Så dukket altså dette innlegget opp og her var det mange som reagerte med forferdelse over at 10-11åringer ville sminke seg litt...;) Og dette var jo satt helt ute på spissen ;) men det er hvertfall forklaringen til "moraltanter" :)

Eh - definer "her inne" - om jeg er dronning av noe som helst må det være syttitalls-busken. Men ingen er enig med meg av den grunn, forstår du, det er ikke nødvendigvis toppstyrt overalt.

#26 ★..

★..

  Superbruker

 • Medlem
 • PipPipPipPipPip
 • 19 055 Innlegg:

Skrevet 30 august 2012 - 18:56

Jeg er i beste fall hospitant her inne på krangle, jeg er ganske enkelt enig med den (eller de) som har meninger som sammenfaller med mine. Og busken vokser mer eller mindre fritt hos meg ;)

Dette innlegget har blitt redigert av : 30 august 2012 - 18:56


#27 Iiiiik

Iiiiik

  Superbruker

 • Medlem
 • PipPipPipPipPip
 • 10 550 Innlegg:

Skrevet 30 august 2012 - 18:59

Min busk er også temmelig frittvoksende. Hva nå det måtte ha med saken å gjøre...
Tar du ikke deg selv på alvor, vil heller ingen andre gjøre det.

#28 Gjest_sug lut_*

Gjest_sug lut_*
 • Gjest

Skrevet 30 august 2012 - 19:06

Ja, jeg så heller ikke akkurat den sammenhengen, men hei, hva veit vel jeg.

#29 Gjest_Mentha_*

Gjest_Mentha_*
 • Gjest

Skrevet 30 august 2012 - 19:44

Jeg misset litt poenget med å sammenligne sminke på barn med intimbarbering hos voksne.
Uansett, her varierer frisyren med humøret, om det er relevant.

#30 bIomstre

bIomstre

  Erfaren bruker

 • Medlem
 • PipPipPipPip
 • 2 385 Innlegg:

Skrevet 30 august 2012 - 21:39

Mange innlegg om intimbarbering på krangle faktisk. Var det den dagen jeg var i narkose? Nei, du forveksler oss nok med naboen. Ja,ja, da var jeg ingen Prussilusk likevel da... Jeg som hadde funnet et fint bilde.
Ingen har en venn for mye!

#31 marsgutt 2013

marsgutt 2013

  Ivrig bruker

 • Medlem
 • PipPipPip
 • 1 246 Innlegg:
 • Stedtrøndelag

Skrevet 30 august 2012 - 22:26

følte meg veldig ung nå etter og lest her.
da jeg var 10 11 år, sminket jeg meg både på skole og fritid. og det var ikke mange av jentene i klassen som ikke gjorde d.
har en datter i 1 klasse og hu har fått inntressen for sminke og har egen hello kitty som hun prøver ut hjemme. når hun blir 10 11 og vil ha på øyenskygge på skolen så skal hun få lov til det, (ikke noe mer en d som mascara for det ødlegger øyevippene og brunkrem ødlegger fort huden)
ser ikke problemme med det. og synes det er feil og skrive at hvis 5 6 klassinger bruker sminke så kan di like gjerne skrive i pannen kom og pul meg før jeg er 12, eller hva det sto. må også huske at nå får jenter tidligere menstrasjon en tidligere. di er så små som 7 og 8 år, di utvikler seg fortere ein før. det betyr ikke at vi skal behandle di som tenåringer av den grunn, og det er verre ting ein sminke der ute.
 • endaengang liker dette

#32 endaengang

endaengang

  Nytt medlem

 • Medlem
 • Pip
 • 75 Innlegg:

Skrevet 30 august 2012 - 22:56

Mange innlegg om intimbarbering på krangle faktisk. Var det den dagen jeg var i narkose? Nei, du forveksler oss nok med naboen. Ja,ja, da var jeg ingen Prussilusk likevel da... Jeg som hadde funnet et fint bilde.


Det var hvertfall på dinbaby,com...
Men da vet jeg at alle inne på krangle lar bushen gro! ;)
 • bIomstre liker dette

#33 endaengang

endaengang

  Nytt medlem

 • Medlem
 • Pip
 • 75 Innlegg:

Skrevet 30 august 2012 - 23:02

Ja, jeg så heller ikke akkurat den sammenhengen, men hei, hva veit vel jeg.


Nei da må det väre meg det er noe rart med da...ettersom ingen forstår hva jeg kan mene. Men her skal man vel ikke väre enig, det er jo en krangleside.

#34 endaengang

endaengang

  Nytt medlem

 • Medlem
 • Pip
 • 75 Innlegg:

Skrevet 30 august 2012 - 23:14

Når du selv skriver at det ikke er lett å vifte med pekefingeren når gavene først er der, så reagerer jeg. Du har selvsagt rett i at alle velger for sine egne barn, men da er det bedre å si kun det. At det flommer over av sminkeprodukter for barn eller at det kommer fordi ungene har ønsket seg det, illusterer jo glimrende at du har inntatt akkurat det standpunktet jeg ikke synes er greit. Små jenter er små dukker som skal strekkes mot å være voksne lenge før de er det. å møte et utsagn om at jeg er enig med noen med at jeg er en slags tanketom høne som sier meg enig med den sterkeste, er forøvrig nokså spesielt all den tid jeg tviler på at du har lest særlig mange utsagn fra meg i det hele tatt.


sukk...så det at jeg skriver at jenta mi får bruker litt sminke når vi skal i selskap eller når hun har jentebursdag, det spiller ingen rolle? Jeg har inntatt et standpunkt og pröver å få den lille dukka mi til å bli voksen?

Nei, jeg er ikke så ofte her inne så jeg kan ikke huske å ha lest noe fra deg, eller så mange andre heller. Unntatt Sug Lut...hun kan man ikke unngå å ha lest noe fra. For hun bor her inne. Så det var ikke rettet til deg i förste omgang...mer til Sug Lut. Når det er sagt så skriver Luten de mest glimrende innlegg og trenger jeg en god latter og underholdning så går jeg inn på kranglesiden.

#35 Gjest_sug lut_*

Gjest_sug lut_*
 • Gjest

Skrevet 31 august 2012 - 12:43

"Men da vet jeg at alle inne på krangle lar bushen gro!"

Nei, da vet du akkurat like lite som før. "Alle" gjør sjelden noe som helst utover basalbehov, og "alle på krangle" samles ikke for å få utdelt memo om tillatt kroppshår.
 • ellen-propellen liker dette

#36 endaengang

endaengang

  Nytt medlem

 • Medlem
 • Pip
 • 75 Innlegg:

Skrevet 31 august 2012 - 12:53

"Men da vet jeg at alle inne på krangle lar bushen gro!" Nei, da vet du akkurat like lite som før. "Alle" gjør sjelden noe som helst utover basalbehov, og "alle på krangle" samles ikke for å få utdelt memo om tillatt kroppshår.


Glemte jeg blunkesmailyn eller??
Nå drar jeg på jobb! God helg!!

#37 Studine mevik

Studine mevik

  Aktiv bruker

 • Medlem
 • PipPip
 • 910 Innlegg:

Skrevet 02 september 2012 - 12:28

Mange innlegg om intimbarbering på krangle faktisk. Var det den dagen jeg var i narkose? Nei, du forveksler oss nok med naboen. Ja,ja, da var jeg ingen Prussilusk likevel da... Jeg som hadde funnet et fint bilde.

Det var hvertfall på dinbaby,com... Men da vet jeg at alle inne på krangle lar bushen gro! ;)

Nei alle på krangle lar ikke bushen gro. Her gror det ingenting.

over til den egentlige diskusjonen. Alle tar et valg på hvor de vil ta kampene. Noen tar flere kamper enn andre og noen er "kjipere" enn andre. Jeg er glad jeg hadde "kjipe" foreldre og har tenkt å være "kjip" selv. Og ja jeg ser at noen ting kommer tidligere nå enn da jeg var liten(selv om det ikke er så himla mange år siden) og det skyldes de kommersielle maktene og noen ting kommer man ikke unna, men da er det opp til hver enkelt å sette ned foten hvis de mener at det er for tidlig, med sminke, facebook eller hva det måtte være.

Det er klart at når man legge opp til slosskamp inne på krangle så kan man ikke forvente at alle bare sitter og ser på. Vi sloss tilbake, og når ble sug lut dronninga over alle oss andre? Bare fordi hun stadig er frampå med sine meninger i sin sarkastisk spydige form så betyr da ikke det at vi andre er en gjeng med amøber? :P

Helt hvor riktig det er at noen jenter får mensen allerede nede i 7-8års alder aner jeg svært lite om og ser ikke helt hva det har med hvorvidt man skal få lov til å bruke sminke eller ikke. Jeg var selv tidlig ute med mensen, men jeg var da fortsatt bare en liten drittunge selv om jeg liksom hadde blitt "kvinne". Mulig jeg misforsto det innlegget... :)


Annonse

Denne siden er en del av Klikk.no/foreldre der du kan lese mer om graviditet, baby og barn. Følge graviditeten uke for uke eller les om babyens utvikling.