Gå til innhold

Interesser forandret seg, jobben er gørr kjedelig etter bare


Anonym bruker

Anbefalte innlegg

1 år!

 

Har jobbet i nåværende jobb i snart ett år, og jeg kjeder meg. Sannsynligvis fordi jeg ikke føler jeg er kvalifisert til jobben jeg gjør og hadde ønsket mer opplæring og eventuelt kurs. Alle de andre i min avdeling har utdannelse innenfor faget og er veldig flinke i sine områder. Jeg har ingen utdanning.

 

Min sjef har tidligere sagt at de ikke har kapasitet til å hjelpe meg stort mer enn det jeg får nå (må spørre hver gang jeg lurer på noe, og det er ikke sikkert at jeg får svar da mine kolleger egentlig har mer enn nok med sine egne jobber).

 

Greia er den at jeg fikk smaken på et helt annet yrke i sommer, som er noe jeg alltid har hatt interesse for. Fikk prøvd meg litt frem i et lite prøveprosjekt i "min" bedrift og en annen. Nå føler jeg at jeg har mer lyst til å skifte jobb, men det er langt i fra klart om noen ønsker å ansette meg som står helt uten utdanning.

 

Føler ingen interesse for det jeg nå jobber med. Min interesse er noe jeg også kan gjøre på hjemmefronten etter jobb, som en bi-inntekt eller hobby, men som alenemor i 100% stilling føler jeg ikke at jeg har all verdens tid til det heller.

 

Hva tror dere? Har noen vært i samme sko?

 

Jobben min er en jobb jeg tjener godt i, men likevel kan komme hjem uten å være utslitt. Har mye kundekontakt, men jobber ikke i butikk eller hos forhandler. En stor del av stillingen ligner sekretærjobb, men er så mye mer enn det.

 

Og forresten, noen som har sluttet pga. kjedsomhet i jobb etter å kun ha jobbet så kort stund? Mange jeg kjenner sier at mange er lei jobben allerede i første år, men at dette går over etter en stund. Stemmer det?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Har hørt om de som kjeder seg etter å ha vært ansatt en kort stund, men da vanligvis fordi de er overkvalifiserte, og ikke selv mener de er underkvalifiserte... Det høres for meg veldig rart ut.

 

Hva slags prosjekt jobbet du med i sommer da? På hvilken måte var det relatert til det du jobber fast med siden du ble bedt om å bidra der? Og har du noen utdannelse eller annen erfaring i det hele tatt?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg er ganske ung, og har ikke engang videregående på min cv. Prosjektet er et samarbeid mellom to bedrifter under ferieavviklingen, og jobben gikk ut på noe helt annet enn det jeg gjør i min vanlige jobb.

 

Det jeg fikk holde på med under prosjektet er noe jeg brenner for. Jobben gikk ut på å skrive og lese, noe jeg gjør mye av hjemme. Altså, ikke handlelister og slikt, men tekster. Noveller. Det er noe jeg ønsker å videreutdanne meg i, eller lære av de som kan faget.

 

I min jobb får jeg skrive minimalt. Vurderer å skrive på hjemmefronten fordi jeg vet at vi ikke ville klart oss økonomisk dersom jeg alvorlig satset på det per i dag. Håpet er at det dekker over en kjedelig jobb, og at jeg samtidig lærer noe for eventuelle fremtidige skrivejobber.

 

Ville først ikke røpe hva mine jobber går ut på fordi jeg lett kan bli gjenkjent. Derfor er en del fremdeles litt sensurert. Jobber på ingen måte som journalist, i tilfelle noen skulle tro det (kan virke slik ut i fra tekste ovenfor:-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg er ganske ung, og har ikke engang videregående på min cv. Prosjektet er et samarbeid mellom to bedrifter under ferieavviklingen, og jobben gikk ut på noe helt annet enn det jeg gjør i min vanlige jobb. Det jeg fikk holde på med under prosjektet er noe jeg brenner for. Jobben gikk ut på å skrive og lese, noe jeg gjør mye av hjemme. Altså, ikke handlelister og slikt, men tekster. Noveller. Det er noe jeg ønsker å videreutdanne meg i, eller lære av de som kan faget. I min jobb får jeg skrive minimalt. Vurderer å skrive på hjemmefronten fordi jeg vet at vi ikke ville klart oss økonomisk dersom jeg alvorlig satset på det per i dag. Håpet er at det dekker over en kjedelig jobb, og at jeg samtidig lærer noe for eventuelle fremtidige skrivejobber. Ville først ikke røpe hva mine jobber går ut på fordi jeg lett kan bli gjenkjent. Derfor er en del fremdeles litt sensurert. Jobber på ingen måte som journalist, i tilfelle noen skulle tro det (kan virke slik ut i fra tekste ovenfor:-)

 

Som forelder ville jeg aldri ha satset på å leve av å være freelanceskribent. Det er et hardt yrke, du må være god til å skrive, men også ha gode kontakter, pleie nettverk og delta på diverse litteraturarrangementer for å bli etablert og få oppdrag. Kjenner flere som har jobbet med dette.

 

Du skriver at du ikke har utdannelse, men skriver i neste øyeblikk at du vil videreutdanne deg?

Var jeg deg, så ville jeg ha satset på å ta generell studiekompetanse for å kvalifisere til høyere studier, og så vurdert å studere journalistikk, skribentstudie ved MI (da kan du jobbe i ukeblader osv), bibliotekarstudiet eller annet du synes er interessant.

 

Freelanceskriving egner seg nok best som en hobby og biinntekt til en hovedjobb :).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...