Gå til innhold

"lurer" på hvor barn får holdningene sine fra, i dette tilfellet til tjukke folk (meg)!!


Anonym bruker

Anbefalte innlegg

Jeg og ungene har funnet oss en lekeplass vi leker på mens vi venter på at pappaen skal bli ferdig på jobb! Er ikke sånn vi vanligvis gjør det, men pga bare en bil å diverse møte virksomhet så ble det gjort sånn idag!

 

Er utfor den britiske skolen i Stavanger å leker å koser oss, her var det nettopp 2 jenter på ca 10 år (engelsk språklige sådan, så hun trodde nok at jeg ikke forstod hva hun sa)! Ihvertfall, hun ene slapp meg ikke med øynene i det hele tatt (ja, jeg er tykk men jobber med saken)! Når de skulle gå sa hun til venninna si "se på hun tykke dama der som har 3 unger med seg, så er hun sååååå tykk", jeg så på henne så forsatte hun "nå ser hun på meg"! Til slutt så måtte jeg bare si at "jeg forstår hva du sier, å det er ikke pent gjort av deg å snakke sånn om folk"!! Da tok hun sykkelen sin å stakk gitt!!

 

Så nå "lurer" jeg jo på hvor hun har fått disse holdningene sine fra, dere som snakker så stygt om oss overvektige, nå må dere faktisk ta dere sammen å passe på hva dere sier! Ungene får det med seg å det er ikke bra å starte livet med den holdningen der!!!!!!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

10 åringer har øyne å se med og de klarer å se hva som er pent og hva som er mindre pent. Og så har de ikke de samme sperrene som de fleste voksne har at man sier ikke alt man tenker på.

 

Skjønner meg ikke helt på folk som skjeller ut fremmede barn bare fordi det de sier er sant.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jenter i skolealder er opptatt av å være tynne, de kan til og med konkurrere litt om dette. Og de har en tendens til å sammenligne seg med f eks den tynneste jenta i klassen.

 

Dette er medieskapt, og sånn er verden i dag.

 

Jeg reagerer mer på at de i hele tatt kan si noe slikt høyt. En gjør ikke det, og det gjelder da alt negativt om andre personer.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg skjelte absolutt ikke ut denne jenta, jeg sa det i en helt vanlig vennlig tone! Men hun forventa vist ikke å få noe svar fra meg! Jeg tåler det, jeg vet jo hvordan jeg ser ut! Men det verste er hvis de begynner å snakke om andre unger som kanskje har litt for mye på kroppen, har briller, annerledes klær osv!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

17:13. Men unger burde også vite hva som er fint å si og ikke..(burde ihvertfall vite litt når man er ti) uansett det kan være sant, er det LIKE sårende!

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

17.13

 

Nå var det vel ikke akkurat slik at HI skjelte ut disse jentene.... (hvertfall virker det ikke slik). Jeg synes faktisk at man kan si i fra om slikt jeg. Og en ting er om et barn opp til skolealder sier slikt, for de vet faktisk ikke bedre. Men jenter i 10 års alderen er meget godt klar over hva de sier. Synes det var bra jeg at hun faktisk irettesatte de.

 

Og når det er sagt så er det helt klart at endel foreldre bør passe litt på hva de formidler til barna sine. Det er som regel fra de voksne barna får fordommer.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Jeg har selv slitt med vekta i veldig mange år og fordi mine barn antagelig har anlegg for å legge på seg de også er vi opptatt av sunn mat hjemme og jeg sier også til dem at det er viktig å spise sunn mat og være mye ute og leke, for hvis vi bare spiser usunt og sitter inne så kommer vi til å bli tykke. Og det vil vi jo ikke.

 

Jeg kan faktisk ikke fortelle barna mine at det å være tykk er noe annet enn negativt.

 

Men jeg lærer dem samtidig at vi selvfølgelig hverken glor på eller dømmer de som er tykke og at vi heller ikke snakker stygt hverken til dem eller om dem.

 

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Flettesnuppe i en tredjeklasse: Åååå, har du baby i magen?

 

Jeg: Nei.

 

Flettesnuppa: Jammen, du har jo sånn babymage, jeg SER jo at det er en baby inni der!

 

Jeg: Neida, jeg er bare litt tjukk, jeg.

 

Flettesnuppa: Åja. Jeg liker babyer, jeg. Har du baby hjemme da?

 

 

Det er ikke alltid det ligger noe negativt bak barns observasjoner ;o)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg var tykk som tenåring, og da ble jeg ofte spurt av de som var mindre enn meg om hvorfor jeg var tykk. De var vel rundt 10 år de som spurte. Jeg tok det aldri som noe spesielt negativt, men svarte bare at de ikke hadde noe med det. Jeg spiste jo altfor mye. Men antar at de spurte fordi de var nysgjerrige. Og jeg kan jo i dag forstå det, selvom jeg kanskje syns det var irriterende at de skulle blande seg. Tok det ikke neg. som sagt, men syns ikke de hadde noe med det.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

er vel ingen som har diskutert hva som er pent/ikke pent her. Det var snakk om tykk/tynn - mange tykke som er flotte.

 

Og jeg skjønner godt voksne som skjeller ut barn som ikke kan å te seg, og som snakker stygt om andre.

 

Hva er det som gjør at man skal ha "rett" til å kommentere folks vekt enten man mener de er for tynne eller tykke, når alle forstår at det ikke er pent å kommentere utseendet negativt på andre måter.

 

Du vil vel ikke mene at barn må få lov til å påpeke hvor stygge noen er med rødt hår om de syns det er stygt, eller fregner, stor nese, krøller eller om man har hareskår eller skulle mangle en fot eller arm.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Barn sier ofte det som faller dem inn og det de ser, hun sa vel ikke at du var stygg eller slem men at du var tykk, noe som du selv sier du er.

Men det er klart at foreldre burde lære barna at det finnes mennesker i forskjellige størrelser og at slikt holder man for seg selv.

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvis unge e hadde spurt hvorfor jeg var tykk, om jeg hadde baby i magen osv så hadde jeg svart de hvorfor jeg ser ut som jeg gjør! Men når står å snakker om meg, så gidder jeg faktisk ikke si noe mer en at sånn snakker vi ikke om folk!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...