Gå til innhold

Skal jeg konvertere?


Anonym bruker

Anbefalte innlegg

Jeg har møtt mannen i mitt liv, han er verdens søteste og snilleste mann og vi har bestemt oss for at vi ønsker å dele livet med hverandre og ønsker å gifte oss.

Jeg har et barn fra før og han har et godt forhold til barnet mitt som også er blitt veldig glad i ham.

 

Så kommer dilemmaet. Han er fra et annet land og er muslim. På ingen måte praktiserende muslim, og religion er egentlig aldri noe tema hjemme hos oss.

 

Han mener allikevel at jeg er nødt til å konvertere til islam om jeg skal være hans kone. Ikke fordi det bryr ham nevneverdig hvilken religion jeg tilhører, men fordi hans familie i hjemlandet vil se ned på ham om han gifter seg med ei ikke-muslimsk jente og at de vil gjøre narr av ham som en "tøffel" fordi han har latt meg beholde min religion.

 

Jeg mener dette er tull, det er snakk om en konvertering kun for syns skyld, han krever ikke at jeg praktiserer. Men han gir seg altså ikke.

 

Hva gjør jeg? Ber ham ryke og reise eller finne seg i at jeg bestemmer selv selv om konsekvensen av det er at han blir ledd av?

Jeg er jo redd for å miste ham også...

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Nei allerede her begynner han å besteme over deg, før du aner ordet av det må du kle deg i sjal og være praktiserende.

 

Jeg mener at du ut av respekt for dine foreldre og slekt ikke skal konventere.

Hvorfor er det slik at damene skal gå fra sitt kan ikke han bli kristen?

Skal ikke han ha lik respekt for deg og dine verdier din familie?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvis jeg hadde måttet ta til meg en religion for en mann så hadde han ikke vært verdt det.

Ta meg som den troløse (også kalt opplyste) jeg er, eller ikke ta meg i det hele tatt!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tja, det er vanskelig for oss frie og selvstendige nordmenn å forstå hans motiver. Kultur og familie er mye viktigere for ham enn for de fleste av oss, og selv om han ikke er praktiserende så veier familiens mening veldig sterkt for ham. (Hvis han drar på ferie til hjemlandet vil han nok bli en ganske annen person, av hensyn til familien...)

Så, min konklusjon er at hvis du vil gifte deg og leve med denne mannen så må du konvertere, men hvis jeg var deg ville jeg nok heller kuttet ham ut. Dette fordi jeg har et veldig vanskelig forhold bak meg med en mann fra en annen kultur og religion:-(

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

jeg er gift med en muslim, han er ikke praktiserende, eller særli troende sånn sett, men han har aldri bedt meg om å konvertere. familien hans elsker meg, og våre barn, uansett....

 

vi er lykkelig uansett religion :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

nei!! ikke konverter! elsker han deg så gjør han det uansett hvilken religion du har. jeg har vært gift med en muslim og det gikk til helvete med engang vi giftet oss.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er mange ikkepraktiserende muslimske menn (og jeg skriver mange, ikke alle!) som blir svært så praktiserende etter at de har giftet seg, og kanskje vært en tur på besøk i hjemlandet...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg var sammen med en som var medlem i Jehovas vitner, i begynnelsen var det helt greit å være sammen med noen som ikke var medlem, men etterhvert greide han å lure meg med på møter og sånt, og det kom fram at vi ikke kunne gifte oss om ikke jeg ble JV...(Man kan, men HAN ville ikke gifte seg med noen som ikke var det) Av hensyn til mitt barn og fordi jeg ikke tror på Gud, og ikke ville leve som en hykler, så gjorde jeg det slutt. Var tungt, jeg elsket ham veldig høyt, men av og til må man bare ta vanskelige valg for sin, og eventuelle barns, fremtid.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er helt tydelig at du selv ser varsellampene blinker, så følg magefølelsen din og si nei. Religionsfrihet og ytringsfrihet ligger nedfelt i helt basale menneskerettigheter. Og alvorlig, om han bryr seg så mye om hva folk langt borte mener fremfor hva du mener, ja , da er svaret gitt, er det ikke?

Han kan leve sammen med deg om han vil, han har overhodet ingen rett til å kreve konvertering av deg. Det gjør sikkert vondt for deg, men om han ikke gir seg må du løpe i stikk motsatt retning!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hun over her som sier HAN kan konventere har så liten kunnskap om islam at jeg synes det blir idiotisk av henne å i det hele tatt svare! Frafalls lovgivningen i islam sier at du kan dømmes til døden for frafall..

 

Men men...

 

Han som muslim burde jo godt vite at så lenge du tilhører "bokets folk" er det ingen grunn til at du MÅ konvertere. Koranen sier det er helt ok at menn gifter seg med kristne/jødiske kvinner, men de OPPFORDRES til å vente til kvinnen er konvertert, dette er dog ikke noe krav.

 

Jeg ville brukt dette i min argumentasjon om hvorfor du ikke behøver å konvertere. Hans familie burde være mer beskymret over det forholdet dere har nå, det er forbudt ifg islam....

 

Hvilket land er han fra? Så kanskje jeg vet litt ift de kulturelle tradisjonene der, ikke bare de religiøse, for der har han faktisk en meget dårlig sak spør du meg!

 

Hilsen Religions studenten, men muslimsk mann :))

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Be ham konvertere til kristendommen eller ryke og reise!

Han ER under tøffelen hvis han lar sin muslimske familie i hjemlandet bestemme!

Og hvordan tror du et liv som muslim vil bli for deg?!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...