Gå til innhold

HJELP


Anonym bruker

Anbefalte innlegg

Uff er så forvirret jeg.. Jeg har slitt med fødselsangst hele svangerskapet.. Har vært på svangerskapskurs og pratet masse med jordmor + jordmor på sykehuset. Synes det hjalp en del og begynte og venne meg til tanken. Men nå er det 1 uke til terminen min, fastlegen min og jordmoren min har tatt ferie (noe jeg har super full forståelse for) men jeg føler meg plutselig helt alene og glemt, og angsten har begynt og komme tilbake. (Går nå på kontroll til en vikar lege som jeg ikke liker helt) Har pratet masse med sambo om dette men har på en måte ikke så mye og komme med utenom at han lover og stille 100 % opp og at han lover at han skal passe på meg, er vår første så vi har ikke vært gjennom dette før. Har så masse spørsmål jeg ikke får svar på. Kanskje noen kan hjelpe meg med dem?

 

1. Jeg tror slimproppen min har godt, har i hver fall kommet masse slim når jeg har tørket meg i noen dager. (Sorry detaljer) Lurer på om det er et tegn på at det nærmer seg, eller om det ikke har noe og si?

 

2. Jeg har MASSE vann i kroppen, lurer på om det forsvinner av seg selv etter fødselen? Og går man masse på do etter fødselen? Er det vondt og gå på do etter fødselen?

 

3. Har ikke orket og trene noe de siste ukene og er derfor redd for at jeg ikke er forbredt fysisk på fødselen. Andre som ikke har trent så mye og det ikke har hatt noe og si?

 

4. Lurer også på jeg har slitt litt med bekkenløsning, har følt det mye bedre etter at gullet mitt har lagt hode sitt ned i bekkenet, men lurer på om noen har noe fødestilling erfaring som er bra for bekkenet?

 

5. Jeg skal føde på Ahus og lurer derfor på om noen som er fornøyde med de kan fortelle.. eller bare noen med fine fødselsopplevelser.. Vil helst bli spart for de som ikke har noe hyggelige opplevelser og fortelle.

 

Håper noen kan hjelpe meg med svar på noe av dette.

Gleder meg så utrolig masse til og bli mamma og få se lille gullet, er derfor ekstra tungt og føle det sånn jeg føler det nå.

 

På forhånd takk.. :)

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Hei hei ..

Kan desverre ikke svare på alt da dette er første gang for meg også..:0)

Men skal prøve så godt jeg kan !!

 

1. Slimproppen kan vel komme litt etter litt, og de sier at det er tegn på at ting er i gang, men ikke når.. alt fra i morgen til om 2 uker, liksom..

 

2. Vannet i kroppen forsvinner fort etter fødselen pga ammingen. Ble anbefalt å ta med mykt toalettpapir og hårføner for å tørke meg etter do/dusjing nedentil pga at man kan være meget øm der nede.

 

3. Har ikke trent selv under sv.skapet, usikker om hvilken betydning dette har.

 

4. Dette lurer jeg på selv, da jeg er i samme situasjon, så her kan jeg ikke svare..

 

5. Føder i Trondheim jeg ...

 

Lykke til !! :0)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei du :o)

 

Jeg er førstegangs selv, så kanskje ikke alt jeg kan hjelpe deg med da. Men gir deg en trøsteklem!

 

1: Når slimproppen går så kan det gå alt fra timer til uker til fødsel, den er "bare" et tegn på at kroppen din gjør seg klar for det som skal skje.

 

2: Mye av vannet har nok forsvunnet noen dager etter fødselen, tror det er litt opp og ned. Har ei venninne som fortsatt har litt vann i kroppen 4 mnd etter fødsel, mens ei annen fødte for 9 dager siden og allerede er 2 kg lettere enn det hun var før hun ble gravid (hun gikk opp 11-12 kg). Om man går oftere på do vet jeg ikke..

 

3: Kjenner ingen som har trent noe særlig de siste ukene før termin, og alle har det gått veldig bra med :o) Hun som fødte for 9 dager siden har ikke fått trent under hele svangerskapet pga BL, og fødselen gikk veldig greit.

 

4: Skulle tro at stillinger som jobber med tyngdekraften er det beste, f.eks. på knærne med magen i saccosekk eller stående.. Men tror man finner best ut av det når man er igang jeg :o)

 

5: Kan desverre ikke hjelpe deg siden jeg bor i Buskerud.. :o)

 

Ønsker deg masse lykke til ihvertfall, både legen og JM mi har ferie nå de også, så jeg må på sykehuset for kontroller. Litt ekkelt med 4 dager til termin, men sånn er det nå bare :o)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...