Gå til innhold

Sukker i urinen


Smånetta 14.mai

Anbefalte innlegg

Var hos legen på fredag og fikk beskjed om at jeg hadde 1+ på sukker i urinen. Jeg hadde spist frosties og te med sukker til frokost, så hun mente at det nok var forklaringen. Blodsukkeret var perfekt, så hun sa det ikke var alarmerende, men jeg skulle kutte alt overflødig sukker.

Jeg får spise frukt, men ikke drikke saft, juice og brus og selfølgelig ikke spise godteri og søtt pålegg.

Hun ville også at jeg skulle legge på meg 4 kilo til den siste mnd, men der tror jeg ikke jeg kan hjelpe henne uten å få spise sukker...

 

Men jeg skjønte aldri helt hva det betyr at det er sukker i urinen. Er det fordi nyrene mine er litt slitne nå mot slutten? Eller er det mulig at jeg holder på å utvikle svangerskapsdiabetes og legen vil stoppe det i tide?

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Kan være fare for diabetes, ja og sikkert derfor du må kutte ut alt sukker:) selv om det ikke er noen krise ennå er det best å være på den sikre siden. Friske nyrer skal ikke slippe gjennom sukker..Du får prøve å øke porsjonene på de vanlige måltidene og ikke så lenger enn til postkassa, så kommer nok kiloene likevel:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg hadde sukker 2+ i urinen på mandag, så jeg må levere ny prøve til jordmor i morgen. Er det da utslag, må jeg på sykehuset for en glucosetest, så det er bra jordmor tar det på alvor!!

Prøver nå å ligge unna sukker for å se om det kunne være at jeg spiste mye søtt søndagskvelden som gjorde utslaget..Er i alle tilfelle spent på hva prøven viser i morgen:-/

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har hatt 1+ og 2+ på urinprøvene hver gang hele svangerskapet. Og da har jeg ikke spist noe med sukker dagen før for å få sikre svar.

Har vært på en glukosebelastning som var helt fin.

Nå sier jordmor hver gang at jeg er blandt de gravide som skiller ut mer sukker i sv.skapet.

 

Jeg kan spise sukker, men være litt forsiktig med store doser...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg hadde en periode på fem uker hvor sukkernivået i urinen var på det høyeste som kunne måles. Ble testet flere ganger og tok til sist glukosetest/sukkerbelastning - men det var ikke svangerskapsdiabetes. Holdt meg unna sukker så godt jeg kunne og når jeg var til jordmor sist var alt helt normalt.

Hun sa at man kan i perioder få mer sukker i urinen pga kroppene utsettes for ekstra belastninger generelt under graviditet. Eller så kunne det bare være at jeg var litt mer ømfintlig i forhold til sukker enn andre.

 

Får krysse fingre for at det stabiliserer seg for deg også.

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg hadde også en pluss ved forrige måling. Legen sa jeg ikke skulle bekymre meg. Spiser uansett lite godter...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...