Gå til innhold

OUL termin vs mens termin???


vil-bli-mamma

Anbefalte innlegg

Hei :-)

Jeg har et lite spørsmål til dere som har født før og gjerne har visst når dere hadde EL og da sånn ca når termin var. 

Jeg er temmelig sikker på at jeg hadde EL nesten nøyaktig 2 uker før jeg testet positivt, men i følge OUL termin har den vært 11 dager senere noe som vil si at EL var 2-3 dager før jeg testet positivt. 

En ting hadde vært om jeg testet positivt på morgenurin og testen var veldig utydelig, men jeg testen rett før jeg skulle legge meg og begge strekene var veldig tydelige og veldig positive. Testet også morgenen etter og da var strekene nesten like sterke på begge testene og en CB som sa Gravid 1-2. 

Noen som har erfaring med at den terminen du tror selv er mer riktig enn OUL termin? Jeg blir litt bekymret siden jeg da ble satt tilbake 10-11 dager og om babyen er veldig liten. De sa at hun var akkuratt slik hun skulle være om det var den terminen OUL tilsa. Jeg var veldig liten selv da jeg ble født og familen min føder små babyer(under 3000g og under 50cm) Selv var jeg 48cm og 2570g(18 dager for tidlig født)

Er nesten 2 uker kortere med OUL termin enn "min egen" termin. Er førstegangsfødende og er så redd for at ting ikke er som det skal :/ 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Alt er nok helt fint med babyen din. Jeg har visst når eggløsning har vært med de to første. Tempet og brukte fertilityfriend. Menstermin med første gutten var 15. August. Ultralyd terminen ble satt til 25. August. Riene startet på morgnen 16. August og han kom ut sent om kvelden den 17. August. 3660 g og 50 cm.

 

Nr to visste jeg også når ble unnfanget. På ultralyd var de enige med meg om terminen og den ble satt til 16. August. Han ble født den 8. August og var 4082 g og 51 cm.

 

Denne gangen har jeg ikke hatt kontroll på syklusen I det heletatt, men pga mye stress i desember, og dårlig med sengeaktiviteter så kan det bare være julaften jeg ble befruktet på. Siste mens var 8. Desember så det vil si at eggløsningen min ble forskjøvet noen dager den syklusen. Fra syklus dag 12 til syklusdag 16. dvs at ut I fra unnfangelsen så er termin 19. September. Ultralyd terminen ble satt til 20. September så ikke mye forskjell der.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ser ut som konklusjonen er at man ofte har rett på egen termin om man vet ca når EL var :-) men at babyen gjerne kan komme noen dager før eller etter og ikke 11 dager etter som i mitt tilfelle :-) Da har i så fall egget brukt utrooolig lang tid på å feste seg og jeg fått hormoner som har vært sterkere enn vanlig noe jeg ikke tror ;p Med tanke på at jeg testet veldig positivt 2-3 dager etter at egget festet seg, i følge OUL ;p

Tusen takk for din erfaring! :-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Babyene er små når du er så kort på vei og de er veldig like i størrelsen fram til rundt uke 20. Derfor kan de ganske sikkert avgjøre termin basert på størrelse så tidlig. Etter uke 20 begynner individuelle størrelser å være gjeldende.



Anonymous poster hash: 7de86...3be
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg var 22 uker i følge dem da jeg var på UL sist og de mente fortsatt at termin va når den var. Selv trodde jeg at jeg var nærmere 24 uker

Lenke til kommentar
Del på andre sider

I min første graviditet visste jeg eksakt når EL var og regnet så ut termin til 29.11, UL termin ble satt til 6.12. Fødte ikke før 14.

 

Denne gangen er jeg veldig spent. Har vært på ul og jeg mente selv jeg var 15 uker, de mente 12 uker . Syntes det var veldig merkelig, da jeg vet når jeg sist hadde mensen og EL. Men får se hva de sier på OUL..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Ikke for å skremme deg, men ha dette i bakhodet hele tiden. Kort fortalt med min førstefødte så var jeg på tidlig ul i uke 8 og fikk termin 29 desember. Da hadde jeg og legen kommet frem til 21 før det. Så ble satt tilbake 8 dager. Men når jeg skulle ha oul, så fikk jeg det i uke 22 grunnet ferie osv.. Litt sent, men det var de klar over. Det som jm kom frem til da var termin den 10 januar... Noe jeg sa at ikke kunne stemme overhodet, men så stolte jeg jo på jm på Rikshospitalet! Uansett så måtte jeg få sv.forgiftning før de satt meg igang 13 januar.. Da hadde jeg følt meg veldig dårlig i over en uke..Ikke gi deg om du vet det ikke stemmer. Min gutt ble født 16 januar og var to uker gammel. Det så alle som var der.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mine ultralyder har jo som sagt stemt på en prikk med mine mensterminer. 

Det var ikke tvil om at gutten min som kom 4 uker før termin var prematur og at jenta mi som kom 2 uker etter termin var overtidig.  Så er enig med hippmamma, men jeg ville ikke bekymret meg før termin. Da hadde jeg derimot vært veldig på i forhold til overtid.  

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...