Gå til innhold

Tilrettelegging og sykemelding


Anonym bruker

Anbefalte innlegg

Vanskelig å finne noe om hvordan andre gravide her på forumet opplever tilrettelagt arbeid under graviditet, så jeg skriver her.

 

Jeg ble sykemeldt 100% da jeg fant ut at jeg var gravid pga at jeg har hatt flere spontanaborter tidligere. Etterhvert ble jeg også svært plaget av kvalme og var ikke i stand til å jobbe. Var 100% sykemeldt frem til uke 13/14, da ble jeg 50% friskmeldt og jobbet halv stilling i to uker før jeg jobbet 80% stilling i to uker. Nå har jeg jobbet 100% i to uker. Jeg er sykepleier og får full tilrettelegging, så de leier inn ekstra for meg. Jeg jobber kun på kontoret med papirarbeid og medisiner, og har nå kun dagvakter, siden jeg ble veldig sliten av å jobbe kveldsvakter pga at jeg ikke sov noe særlig etter jobb.

 

Ble flyttet frem etter OUL og er nå 20+3. Jeg sover fortsatt dårlig om natten, og våkner i 04.30-tiden hver morgen. Sovner sjeldent igjen, så er da våken frem til jeg må stå opp og går på jobb. Ikke får jeg sove om ettermiddagen heller...

 

Jeg kjenner at det tar på å jobbe 8-15.30 hver hverdag med så lite søvn, både for hodet og kroppen. Jeg også noe vonde kynnere innimellom, spesielt om jeg må gå mye (lange korridorer). Kveldene går stort sett ut på å hvile, det samme med helgene. Denne helga har jeg vært helt utslitt, kjenner meg deprimert siden jeg ikke har energi til å gjøre noe annet enn jobb og hvile.

 

Føler det er forventet at jeg skal greie å jobbe 100% siden jeg får tilrettelagt arbeid... Og jeg har jo lyst å jobbe også, for jeg trives veldig godt! Men kjenner kroppen snart sier stopp... Kommer til å snakke med sjefen min i morgen.

 

Men lurer også på hvilken tilrettelegging får andre? Og hvor mye kan man egentlig få tilrettelagt?

 

 

Anonymous poster hash: 8c094...978

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Her er det ikke mye tilrettelegging foreløpig... Ba om mer variasjon i arbeidsoppgavene lenge før jeg ble gravid; denne uka var jeg 4 dager på de to mest stressende og bråkete stedene (var i tillegg 2 dager hjemme med sykt barn), forrige uke var jeg 3 av 5 dager på disse stedene og jeg endte opp med å grine på jobb to dager på rad fordi jeg var sliten. :(

Jeg er riktignok bare den minst gravide på jobb, men jeg er også snart halvveis og begynner merke alle ekstra kiloene. De.andre har heller ikke så mye tilrettelegging enda, tror jeg, men som regel får de gravide slippe de mest slitsomme rollene etterhvert og kanskje også noen kveldsvakter, og kortere dager.

Lurer på hva jeg må gjøre for at sjefen skal gi meg variasjon, jeg skal jo holde ut i mange måneder ennå!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Anbefaler dere å Google "Gravid medarbeider" og lese dere frempå om temaet om dere ikke allerede har gjort det, NSF har også ryddig fremstilling om gravide i arbeid, basert på arbeidsmiljøloven.

 

Jeg er vel blant de heldige, har fått tilpasset arbeidstid og arbeidsoppgaver fra graviditeten var kjent og er nå i uke 28. Jobber egentlig nattstilling som miljøterapeut i psykiatrien men pga risiko for å bli utsatt for vold, trusler og utageringer ga jeg beskjed til nærmeste leder at jeg ønsket meg ut av turnus slik at også risiko for abort som visstnok kan være forhøyet ved nattarbeid ble redusert.. Som sagt - ble møtt på en god måte! Likevel, tilpassing til tross: bekkenet lager problemer nå, så det har endt opp med 50% sykemelding i tillegg. Nå klarer jeg å kombinere halv dag på jobb med hvile etterpå slik at jeg ikke bare ligger etter arbeidstid. Smertene er redusert, jeg har enkelte dager der jeg klarer å gå en liten tur og jeg håper med dette å kunne jobbe frem til permisjonstiden starter. Det er absolutt vinn-vinn-situasjon for mitt vedkommende å stå lengst mulig i jobb, jeg bidrar med praktiske oppgaver på jobb, har meningsfylte dager og hadde blitt rastløs om jeg "bare" gikk hjemme alene!

 

Nav er inne i bildet hos oss for å dekke arbeidsgiver sin utgift med vikar for meg, medfører noen møter/skjema som sjefen min og jeg fyller ut sammen og som hun sender videre. Jeg får min lønn som normalt, med alt av tillegg utbetalt som om jeg fortsatt skulle gått natt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg er også sykepleier, var fult sykemeldt til uke 14. Jobber 40% med tilrettelegging slik som deg, på kontor, med medisiner osv. Jeg kommer til å fortsette med 40% da rygg, bekkenløsning og migrene setter en stopper for mer jobb. Er det du selv som føler du må jobbe fult, eller er det jobben som "krever " det? Jeg tenker som så at min og ungens helse er viktigst så jeg tenker lite på at jeg burde jobbet mer. Er like langt på vei som deg.

 

Kunne det vært en ide å trappet ned på jobbingen igjen hvis mulig?

 

Anonymous poster hash: 7df47...4b7

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Så heldig dere er som får tilrettelagt på jobb, det får nemmelig ikke jeg :/ jeg jobber i en matvarebutikk med stort ansvar, lange vakter, tunge løft og generelt mye stress. Jeg er 15 uker på vei og har til nå vært sykmeldt pga av kvalme, trøtthet og angst. Legen mener det ikke er bra for meg å gå hjemme i 9 mnd + permisjon, og arbeidsgiver vil ikke ha gravide på jobb så lenge jobben ikke utføres 100%. Vet virkelig ikke hva jeg skal gjøre og gruer meg sinnsykt til kampene jeg må igjennom. Har vært gjennom det samme en gang tidligere. Så til HI: Selv om du får tilrettelagt arbeid så er det ikke noe skam å kutte ned litt på arbeidstimene. Lytt til kroppen din og prøv å slapp av litt frem til fødselen, det er en stor og krevende jobb å ta vare på ett barn.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Eg får ikke tilrettelagt noe som helst på jobb, begynner å merke at det tærer veldig på, er 22+0 i dag. Jobber 100%, sliter med bekkenet og de siste dagene har eg også hatt vondt i ryggen, samt nakken og hodet. Har sjefstilling på smørbrødkjøkken og står hele dagen på betong gulv, bruker støttestrømper, men hjelper ikke mye. Har ansvar for alt av bestillinger og at alt skal gå på skinner. Orker ingenting etter jobb, står opp halv 5, kommer hjem rundt 15, må bare legge meg nedpå og når klokken nærmer seg 19, er det bare å finne sengen i håp om å hvertfall få noen timer søvn (bekkenet verker hele natten) ingen mulighet for å utføre noe arbeid sittende og aldri tid til lunsj før 11 tiden, off lei. Og nå skal de kanskje permittere folk fra neste uke av pågrunn av streiken i butikkene, da blir det enda mer på meg å gjøre. Skal til jordmor på mandag etter jobb, så satser på henvisning til kiropraktor/fysioterapeut. Vil jo jobbe så mye som mulig (ellers svir det godt i samvittigheten min) men har ikke overskudd til å se på tv engang. Dagens utblåsning

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Uff, det der høres ikke godt ut! Jeg jobber også på sykehus, så det er jo mulig med tilrettelegging, det har bare ikke vært så mye enda. Men sjefen var på møte med nav idag og fikk beskjed om å ta vare på de gravide. Og vi skal ha trekantsamtale med meg, sjefen og bedriftsjordmor. Så det er håp! :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

HI her!

Jeg krøp til korset, ringte jobb på mandag og sa jeg ikke var i form så jeg kom ikke den dagen. Dro til legen samme dag, og han så strengt på meg og sa at jeg burde ta en pause nå! Han ville egentlig sykemelde meg 100%, men vi ble enige om 40% sykemelding i to uker. Tok endel blodprøver og jeg skal tilbake om to uker for å se hvordan vi skal gjøre det videre.Jeg fikk telefon fra sjefen min etterpå, hun var bekymret over at noe galt hadde skjedd, men var glad for at alt var bra med barnet. Hun hadde full forståelse for at jeg var sliten. Vi tok en samtale tirsdag og ble enige om at vi luket ut endel arbeidsoppgaver jeg ikke trengte gjøre pga ubehag (unngå medisinrom med dårlig luft osv). I tillegg jobber jeg nå bare tre dager i uka, og tar det veldig med ro!

 

Føler litt på at det er et nederlag å måtte sykemelde meg når jeg får full tilrettelegging og ledelsen på jobb er helt med på at jeg kjører mitt eget løp. Men jeg kjenner på kroppen at det er ikke verdt å slite seg ut bare fordi man skal jobbe!

 

Håper dere som ikke får noe eller dårlig tilrettelegging, får det snart - dere har krav på det!!!

 

Anonymous poster hash: 8c094...978

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Skal til jordmor på mandag etter jobb. Er ikke mulig å tilrettelegge noe på min jobb, vil helst jobbe fullt, men ufattelig sliten om dagen, både i hodet og kroppen :-( er komt så mye bestillinger i det siste at eg må inn på søndag, samt skal jobbe mandag-lørdag neste uke. Off. Heldigvis trakk sjefen tilbake permiteringen på den personen på min avdeling (streike permisjon) ellers hadde eg nok fort gått på en smell. Flere som spør meg om dagen om eg ikke skal begynne å trappe ned snart, vil jo ikke det, men redd eg må redusere til 70-80% stilling :-(

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei,

Jeg har vært sykemeldt 100% fram til uke 10, var veldig plaget med kvalme, men jobbet nå 20% i 4 uker. Jobber som ped.leder i barnehagen, så det blir jo strengt talt mye mer jobb enn 20%. Avdelingsmøter, foreldremøter, foreldresamtale og planlegging er fortsatt mitt ansvar. Jobben er ikke flink til å tilrettelegge, man merker godt de bare går å "venter" på at jeg skal komme tilbake 100% og alt arbeid som skal gjøres av en ped.leder faller fortsatt på meg. Lite spørsmål om hvordan det egentlig går med meg, men mange spørsmål om når jeg kan jobbe mer... Slitsomt..

I tillegg har jeg en jordmor som mener jeg burde være 100% sykemeldt, men en fastlege som helst vil "dytte deg" så mye som mulig og så fort som mulig tilbake i jobb..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

HI: bra du har lyttet til kroppen. Jeg må si det var mange arbeidsgivere som er flinke til å tilrettelegge! Man hører jo storsett om skrekk historiene. Det er bra noen får det til:)

 

Lillemyk: kjenner meg igjen i det du sier. Er avd leder innen helse. Har mange arbeidsoppgaver som kun jeg kan gjøre. Har bekkenplager som stadig blir verre. Ved fravær er det ingen som tar unna noe så da er det bare å brette opp ermene og ta det selv. Sånn er de jo bare.

Er usikker på hvor lenge jeg holder. Har det ikke godt om dagen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg jobber som sakt på lager, å det er begrenset hvor mye de får tilrettelagt. Men alle veit nå at jeg er gravid så jeg hålder meg unna løft på over 15 kg. Det jeg er mest glad jeg spipper å flytte på er fly hjul på 172 kg. ;) Men utenom dette med bæring gjør jeg det samme som de andre. Det kreves at jeg klarer å bære på ting, da gjeren lettere (vi har trillebord sånn at jeg får det lettere med meg, men må fortsatt opp på bordet og inn i hyllene. Vi har også flere stiger for å komme til hyller, og noen bratte trapper for å komme på andre steder på lageret. Jeg kjenner at det er blitt ubehagelig å bære ting mot magen. Så får se hvor lenge jeg klare meg. Foreløbilg går det bra. :) Men jeg har en sjef som har sakt at han vil ha  meg 100% eller ingen ting. :/ Men håper da at det er fulle dager. De har funnet en å erstatte meg, det ble han ene som har jobbet hos oss i sommer. Så det er godt å vite at de slipper å lære opp en helt ny igjen. Å han kan jo jobbe noen dager hvis jeg jobber noen dager. :) Så jeg føler jeg blir tatt godt vare på av alle mine kollegaer. :)

 

Hvis kroppen er med meg - at jeg ikke har noen plager - bare at det er tung på jobb, så skal jeg prøve å få svangerskaps penger, istedefor sykmelding. Jeg skal til jm på kontroll i starten av oktober, tenker å ta det opp med henne da. :) Siden det er mulighet for fall og klem + at jeg går på bettong gulv hele dagen og værnesko. ;)

 

Jeg føler jeg er heldig med både jobb og kollegaer som tar vare på meg så godt de kan. Men de er jo ''bare'' mannfolk så hva kan jeg forvente. ;) (de har overgått all forventing fra min side alt da men) ;)

 

Ha en god kveld damer, å jeg håper at alle klarer å få seg en god natt med søvn. :)

Natta og sov godt. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har vært hos jordmor i dag, hun kan ikke sykemelde eller søke om svangerskapspenger før sent i svangerskapet, ble rådet til å få legetime så fort som mulig og trappe ned litt. Har stressende jobb og står hele dagen på betong gulv, også en del tunge løft. Skal ringe lege i morra når de åpner, så satser på å få komme til utpå dagen i morra. Blir nok å søke om svangerskaps penger og trappe ned til 70-80%, ikke mye lyst, men klarer rett og slett ikke mer :-(

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Kan få det fra tidlig, men da må lege fikse det, jordmor kan fikse sånt senere. Fått legetime på fredag, snakket med de som er driver og er øverst sjef i dag angående tilrettelegging. Var ikke mye hjelp å få der, måtte tilrettelegge selv, men det måtte ikke gå utover produksjonen. Hatt halv dag på jobb i dag, siden eg skal jobbe på lørdag, men kjenner eg er ganske øm i hoftene og ryggen. Får jo 7 dager på rad med jobb nå, siden eg måtte inn på søndag, ikke bare bare å være avdelingssjef.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er det regler på når man kan få svangerskapspenger? Trudde man kunne få det fra starten av dersom man trengte det? :huh:

Jeg er 13+4 nå og har fått innvilget svangerskapspenger. Jobber i barnehage og fikk tidlig bekkenproblemer(låsning). Har fått beskjed fra både fysio og lege om at hvis jeg jobber mer nå så vil jeg bare bli dårligere. Derfor har de frarådet meg og jobbe da det er vanskelig å tilrettelegge noe for meg i barnehagen. Jordmor forstod dette godt og skrev en erklæring på at jeg har bekkenplager. Den må du ha når du skal søke. Arbeidsgiver skal søke for deg. Fikk inntrykk i søkeprosessen av at det ikke er noen grense for nårtid du kan få penger, så lenge du er i en jobb som ikke lar seg gjennomføre pga plager i svangerskapet. Dette gjelder også hvis du har en jobb som innbefatter kjemikalier som kan værr skadelig. Sjekk ut NAV sine sider. Der står det veldig godt beskrevet hvilke rettigheter du har. Lykke til videre:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 

Er det regler på når man kan få svangerskapspenger? Trudde man kunne få det fra starten av dersom man trengte det? :huh:

Jeg er 13+4 nå og har fått innvilget svangerskapspenger. Jobber i barnehage og fikk tidlig bekkenproblemer(låsning). Har fått beskjed fra både fysio og lege om at hvis jeg jobber mer nå så vil jeg bare bli dårligere. Derfor har de frarådet meg og jobbe da det er vanskelig å tilrettelegge noe for meg i barnehagen. Jordmor forstod dette godt og skrev en erklæring på at jeg har bekkenplager. Den må du ha når du skal søke. Arbeidsgiver skal søke for deg. Fikk inntrykk i søkeprosessen av at det ikke er noen grense for nårtid du kan få penger, så lenge du er i en jobb som ikke lar seg gjennomføre pga plager i svangerskapet. Dette gjelder også hvis du har en jobb som innbefatter kjemikalier som kan værr skadelig. Sjekk ut NAV sine sider. Der står det veldig godt beskrevet hvilke rettigheter du har. Lykke til videre:)

 

Tusen takk for fint svar. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Min jordmor sa at lege må fikse det, så eg må til legen. Er 23+1 og har hatt plager siden uke 16 som bare blir værre. Legetime fredag. Har prøvd en helt forferdelig stol på jobb i dag for å se om det hjelper, men er værre i hoften og ryggen i dag, off, ikke bare bare å være gravid og stå på betong gulv hele dagen, men får jo verdens beste premie til slutt :-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Betong gulv er inge god venn til en gravid nei. :(

Etter jeg å jentugen var på et kjøpe senter i over 2 timer på lørdag har ryggen min verka, eneste som letter på trykket er når jeg ligger rett ut. :( Men å sitte gjør vondt, stå gjør vondt - eller er ubehagelig, ikke i nærheten av å grine av smerte, men begynner å få ganske kort lunte pga jeg har vondt HELE tiden! :(

 

Håper det gir seg snart, vil ikke bli sykmeldt, vil jo fortsette å jobbe. :) Motet  er på topp i alle fald. :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Eg har vondt selv når eg ligger desverre. Bruker en stor hotelpute under eller mellom beina, men sover nokså dårlig og våkner hvis eg snur meg i søvne :-(

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Satser på at det blir bedre etter nedtrapping av jobb, allerede jobbet 5 dager på rad nå, og 2 igjen før 1 fridag :-( legen i morra, så blir kort dag på jobb. Satser på svangerskapspenger siden det ikke er mulighet for skikkelig tilrettelegging.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fått skjema for svangerskapspenger for 50%, så satser på at alt går knirkefritt! hvis ikke sykemelder lege meg. Har hatt snapping hip i mange år, og sammen med bekkenløsning er det ingen god ide å stå på betong hele dagen. Fått henvisning til kiropraktor i tilfelle det blir værre :-) men må på jobb i morra, orker ikke stresse med å ringe rundt for å fikse folk, mitt ansvar siden eg er avdelingssjef, og er ikke snakk om mange timene heldigvis :-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er helt ødlagt psykisk og fysisk i dag :-( leverte skjema til arbeidsgiver i dag, og hun presterte å skrive i følge arbeidstaker bakom der hvor de krysser av for at tilrettelegging ikke er mulig :-( de skal ikke skrive noe der, hun eg snakket med på NAV var sjokkert, og dette ødelegger mess sannsynlig muligheten for svangerskapspenger :-( er jo ikke min feil at de ikke klarer å tilrettelegge tilstrekkelig. Er jo billigere for arbeidsgiver om eg hadde fått innvilget svangerskapspenger, da slipper de jo å betale de første 16 dagene, noe de må ved sykemelding. har grått i hele dag og har ikke mye lyst å stille på jobb i morgen :-( legekontoret skal ringe meg i morgen, angående hva som skjer om eg får avslag på søknaden, om de då kan tilbakeskrive sykemelding eller om eg bare skal sykemeldes nå med en gang.

Har jo lyst å jobbe så mye som mulig, men nå har eg fått en skikkelig knekk :-(

Endret av Marianne89
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...