Gå til innhold

Ultralyd


fisken2015

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Ja, det gjør vi. Cervixlengde skal også måles med jevne mellomrom. Tror hyppigheten avhenger litt av hvordan "ståa" er; om de deler morkake, fosterhinner osv. Og oftere mot slutten selvsagt. Sikkert noen som kan svare mer konkret enn dette:)

Lenke til kommentar

Jeg fikk i uke 28, 32 og skal ha i uke 36. Hvis man venter eneggede er det enda oftere ultralyd. Jeg spurte om de ikke skulle måle livmorhalsen, men det hadde de sluttet med. Det ble bare gjort hvis det var mistanke om at noe var på gang for tidlig. ;) Lykke til!

Lenke til kommentar

Har noen av dere kjent noe nedpress? For det sliter jeg med nå i uke 17 og har gjort det siden uke 14ca. Får beskjed av både gyn og jordmor at det ikke er noe å bekymre seg for, men jeg kan ikke la være. Det er ubehagelig og kjennes ut som om noe skal ramle ut. Jeg hadde håpet at de målte cervix på OUL, men da er vel ikke det standard mer da...æsj...

Lenke til kommentar

Jeg kjente mye nedpress. Det var veldig ubehagelig, så jeg kontaktet jordmor. Hun tok rask kontakt med gynekologen på Sørlandet sykehus og de målte livmorhalsen en gang + at jeg fikk en ekstra ultralyd. Det hjalp å mase litt om det :-)

Lenke til kommentar

Annonse

Hei jeg har fått satt opp tid til ultralyd og cervixmålig pluss urinprøve i uke 22, 26, 30 og 32 i min plan foreløpig. I tillegg skal det være en svangerskapskontroll hos jordmor/lege mellom disse timene. Såvidt jeg forstår er dette standard for toeggede tvillinge på Riksen.

Etter uke 32 vil det være minst like hyppig, men mer etter behov (på Riksen).

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...