Gå til innhold

Delt omsorg - 50/50 - takler en ettåring det?


Anonym bruker

Anbefalte innlegg

Jeg er stygt redd for at det går mot et brudd her... pappan er verdens beste pappa, så vil at han og mini skal få vært mest mulig sammen... og hvis det går sånn, så kommer vi til å bo i nærheten av hverandre, han slipper barnehagebytte m.v.... han er en utrolig trygg og harmonisk unge idag... tror dere han takler dette, eller er han for liten? hvordan bør vi evt. gjøre det?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

de anbefaler ikke det før de er eldre enn som så.... tenk deg å bli kastet frem og tilbake sånn når du er så liten at du ikke har sjangs til å forstå noe som helst av hva som foregår...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bedre å begynne med 50/50 nå enn når ungen er eldre.... Han merker jo ikke så mye til det uansett...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Høres jo ut som dere vil klare å ha et kjempegodt samarbeid - så da er det absolutt forsøket verdt å prøve det! Funker det ikke, får dere heller finne en annen løsning :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Dette vil nok variere fra barn til barn, og være veldig avhengig av samarbeidet mellom foreldrene. Men den generelle anbefalingen er at barn under tre år bør ha et primærhjem. Dette har i hovedsak med små barns oppfattelse av tid å gjøre; en ettåring har ikke forutsetninger for å forstå hvorfor han plutselig bor et annet sted nå og hvor lenge dette skal vare etc., dermed vil det å flytte hver uke gjerne medføre usikkerhet og en opplevelse av konstante oppbrudd. Om dere skal gjennomføre noe slikt, er det mulig det vil være fordelaktig å ha kortere intervaller, f.eks tre dager her, så tre dager der.

 

Men med et godt samarbeid mellom foreldrene og fokus på ungens reaksjoner, har dere jo muligheten til å prøve dette ut for en periode og eventuelt lage en ny ordning om dere ser at det ikke fungerer for gutten deres.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Søk på nett, så finner dere masse om dette. Det er barneombudet som har gått ut med denne anbefalingen. En samlet psykologstand i Norge støtter visstnok denne anbefalingen.

 

Sitat:

" Så lenge barnet er under tre år, blir det problematisk med delt omsorg. Først i treårsalderen har barna utviklet hukommelse og språk, som er de verktøyene som skal til for å takle en slik hverdag."

 

Sitat:

"31. desember 2007. Av Reidar Hjermann, barneombud, og Gro Vatne Breian, spesialist i klinisk psykologi.

 

Barn under ett år bør ha ett hjem og hyppige samvær med den forelderen barnet ikke bor sammen med.

 

HVOR BARN SKAL BO

 

Det er viktig at spedbarn har god kontakt med begge sine foreldre, også når de ikke bor sammen. Likevel mener Barneombudet at babyer under ett år bør ha ett hjem, og hyppige samvær med den av foreldrene barnet ikke bor sammen med.

 

OPPTRAPPING MELLOM 1 OG 3 ÅR

 

I de tilfeller hvor foreldrene er enige om at barnet skal ha to hjem på sikt, bør tiden mellom ett år og tre års alder brukes til opptrapping med overnatting i det hjemmet som etter planen skal bli likeverdig omsorgsbase."

 

Kilde:

http://www.familiestiftelsen.no/node/1189

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Da en bekjent av meg var på mekling i forbindelse med skilsmisse, var mekleren helt enig i at barn under tre år ikke bør deles 50/50. De fikk protokollført at det skulle opp til ny vurdering når barnet er blitt tre år. Så det er nok noe i dette ja.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Dette er jo barneombudet i ett nøtteskall da.... Barneombudet og barnevernet her i norge er bare jalla!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...