Øyvind «Vinni» Sauvik:

– Jeg lever et privilegert liv, der jeg driver og farter mellom to verdensdeler

Hvis noen hadde spurt ham nå, ville han svart «nei, nei, nei». Derfor meldte Øyvind Sauvik seg likevel på Skal vi danse.

BEDAGELIG: Øyvind har blitt vant til å gjøre som han selv vil. Men av og til takker han ja til ting han egentlig ikke har lyst til. Det tror han at han har godt av.
BEDAGELIG: Øyvind har blitt vant til å gjøre som han selv vil. Men av og til takker han ja til ting han egentlig ikke har lyst til. Det tror han at han har godt av. Foto: Morten Bendiksen
Publisert

– Jeg er livredd, fortalte artisten Øyvind «Vinni» Sauvik (45) da han ble presentert som en av deltagerne i høstens «Skal vi danse».

– Dette er kanskje det skumleste jeg kan være med på. Det er sikkert fordi jeg tar meg selv altfor høytidelig. Fallhøyden er så stor. Det er mye «døve» antrekk, og det er et enormt «jolly» program. Jeg synes bare at det er utrolig skummelt. Det tror jeg vel også er grunnen til at jeg sa ja. Jeg har funnet ut at det er alle de tingene man er redd for som man må gjøre. Det er da det skjer noe gøy, forteller Vinni til Her og Nå.

Les også: Skal vi danse Helene: – Jeg fortalte aldri at jeg trengte hjelp

Bedagelig liv

45-åringen bor store deler av året på den indonesiske øya Bali, sammen med ekskona Tone Oraini Selfors og deres sønn Leonel (13).

– Jeg lever et så privilegert liv, der jeg driver og farter mellom to verdensdeler. Jeg trenger liksom aldri å gjøre noe som jeg ikke har bestemt selv – noen gang. Jeg kan bare si: «Nei, det gidder jeg ikke og det gidder jeg ikke». Det blir veldig bedagelig. Så jeg føler at det å kjenne på den frykten og angsten over at dette kan gå skikkelig gærent, er bra for meg, forklarer han.

<b>BEDAGELIG LIV:</b> Artisten bor store deler av året på Bali, sammen med ekskona Tone og deres sønn Leonel. Her er imidlertid den lille familien på en lamafarm hjemme i Norge.
BEDAGELIG LIV: Artisten bor store deler av året på Bali, sammen med ekskona Tone og deres sønn Leonel. Her er imidlertid den lille familien på en lamafarm hjemme i Norge. Foto: @vinnivagabond / Instagram

– Er det også derfor du lot deg selv gjennomgå et strengt militært regime på TV i fjor?

– Ja, det er det. «Kompani Lauritzen» var også sånn at jeg syntes det så stress ut bare jeg tenkte på det. Men jeg fikk bare en følelse av at jeg sikkert hadde hatt veldig godt av det, smiler han.

Det siste halvannet året med en krevende pandemi har også bidratt til at Vinni nå er klar for å innta parketten på lørdagskveldene.

– Det har vært ett og et halvt år med stillstand. Som artist er man vant til at man skal opp på en scene, der du kjenner på nervøsiteten, trøkket og energien fra publikum – alle de der store følelsene som jeg ikke har fått kjent på. Jeg har bare sittet i studio i halvannet år. Det var skikkelig kjedelig, forteller artisten.

Les også (+): Jeg har alltid hatt dårlig selvtillit, men noe skjedde som endret alt

Ville takke nei, men ...

– Så da denne forespørselen kom, så tenkte jeg først: «Dette her skal jeg ikke være med på». Jeg vet ikke hva som skjedde, for plutselig tenkte jeg: «Kanskje jeg skal være med på det?». Og her står jeg.

<b>LITT RUSK:</b> I første sending danset Vinni og partner Rikke tango til tonene fra Lenny Kravitzs «Are You Gonna Go My Way» uten å imponere dommerne, som ga paret 15 poeng.
LITT RUSK: I første sending danset Vinni og partner Rikke tango til tonene fra Lenny Kravitzs «Are You Gonna Go My Way» uten å imponere dommerne, som ga paret 15 poeng. Foto: TV 2

Vinni virker nesten litt overrasket over at hele «Skal vi danse»-sirkuset faktisk er i gang. Som om han ikke er helt forberedt på det han har takket ja til å være med på.

– Noen ganger sier jeg bare ja til ting uten å tenke for mye, og bestemmer meg bare for å gå for det. Nå har jeg prøvd å fortrenge det i månedsvis. Hvis noen hadde spurt meg nå i dag, hvis jeg hadde kunnet velge nå – hadde jeg sagt «Nei, nei, nei». Det er litt det at man bare må kaste seg i det. Man må ikke tenke på mye fremover, bare være i øyeblikket og se hva som skjer, sier Vinni med et smil til Her og Nå.

Denne saken ble første gang publisert 16/09 2021.

Les også