Anna og Jone fra «Sommerhytta»

Sjokkert over hetsen

Da Anna og Jone ble med på «Sommerhytta» på TV 2, var de forberedt på oppmerksomhet, men ikke at deltagelsen skulle gjøre at de måtte skaffe seg hemmelig telefonnummer.

<b>STERKE SAMMEN:</b> Samboerparet Anna og Jone mener de kom styrket ut av <span style="font-family:Calibri," sans-serif;font-size:12pt;="">«Sommerhytta», nå ønsker de seg barn. </span><span style="font-size:12pt;font-family:Calibri," sans-serif;=""> </span>
STERKE SAMMEN: Samboerparet Anna og Jone mener de kom styrket ut av «Sommerhytta», nå ønsker de seg barn. Foto: Svein Brimi, TV 2
Sist oppdatert

I «Sommerhytta» kjempet Anna Rosenlund Skretteberg (23) og Jone Engemoen Hansen (27) og tre andre deltagerpar om å vinne sin egen hytte.

Hver uke måtte de gjennom omfattende oppussing, konkurranser og utfordringer både ute og inne.

Vinnerne av sommerhytta ble til slutt Veronica Johansen Rasmussen (26) og Kurt Rasmussen (48). Andreplassen gikk til Anna og Jone.

Paret hadde regnet med noe oppmerksomhet, men den negative oppmerksomheten som de opplevde gjennom deltagelsen, var de ikke forberedt på.

– Etter de første programmene kom det mange stygge meldinger. Folk begynte å sende meg SMS-er på mobilen. Jeg måtte til slutt ringe Telenor og be dem fjerne nummeret mitt, forteller Anna.

Anna fikk hets

<b>TØFT:</b> Anna tok all kritikken hun fikk innover seg, men kritikken har avtatt og de fleste tilbakemeldingene paret får er hyggelige.
TØFT: Anna tok all kritikken hun fikk innover seg, men kritikken har avtatt og de fleste tilbakemeldingene paret får er hyggelige. Foto: Svein Brimi

Både på sosiale medier og i Annas innboks luftet seere sin frustrasjon over 23-åringen. Mange mente hun overkjørte samboeren og snakket nedsettende til ham.

– I meldingene sto det at jeg er slem mot Jone, at jeg ikke lar ham slippe til, at Jone fortjener mye bedre enn meg. «Du er så fæl», skrev noen. En kveld ble det så mye at jeg begynte å grine, da gikk det ordentlig innpå meg, sier Anna alvorlig.

– Det er trist å se at hun får så mye kritikk. Det går inn på meg også, sier Jone støttende.

Paret mener at de ble litt feil fremstilt og at programmet er klippet slik at det virker som om Anna ofte kritiserer Jone, mens alt det positive Anna sier om samboeren ikke blir vist på TV.

Les også: Thomas Numme fikk klar beskjed av datteren

– Jeg synes det ble lagt veldig mye vekt på de gangene jeg pirket eller rettet på Jone og veldig lite på at jeg faktisk synes Jone er veldig flink og at han står på.

I serien sier Anna: «Det er viktig for Jone å vise meg at han duger til noe», kommentaren fikk enkelte seere til å se rødt og reaksjonene haglet inn.

– Jeg føler at på bygda så er det et uttrykk vi bare sier, det er ikke vondt ment. Det handler jo om at du ikke har hatt muligheten til å vise det før, sier 23-åringen.

– Folk tolket det som om at jeg ikke dugde til noe på noe område i livet, for meg er det snakk om innenfor bygging, fastslår Jone.

– Så du synes ikke hun er streng og pirkete?

– Jeg vet at Anna er nøye og pirkete, det er ikke noe nytt. Men at hun driver med psykisk mobbing og er nedlatende, det er helt fjernt for meg, sier 27-åringen bestemt.

Les også: (+) Norges «villeste» hytte: Byggingen fikk fatale konsekvenser

Flere positive tilbakemeldinger

Når Her og Nå besøker paret hjemme på Åmot i Modum kommune, har kritikken avtatt. Anna og Jone har opplevd stort sett hyggelige og støttende tilbakemeldinger i ettertid av programmet.

– Vi får mange hyggelige og positive kommentarer, spesielt fra folk vi møter i nærområdet, sier Anna.

Samboerparet vokste opp bare et steinkast fra hverandre. Åmots to barneskoler ligger på hver sin side av Drammens-elva, på vestsiden gikk Jone, på østsiden gikk Anna. Anna var fremdeles elev ved barneskolen da hun fikk øynene opp for fem år eldre Jone.

– Jone pleide å gå mannekeng under Åmot-dagene. Jeg husker helt tilbake til barneskolen at jeg visste hvem Jone var, han var så kjekk. Men han var fem år eldre enn meg, og i den alderen er det stor aldersforskjell. Jeg hadde aldri i verden drømt om at det gikk an at vi skulle bli kjærester!

Les også: (+) Samboeren min var egoistisk og slem, men jeg var så redd for å bli alene

<b>KJEKKAS:</b> Anna fikk øyene opp for Jone da han gikk mannekeng under Åmot-dagene.
KJEKKAS: Anna fikk øyene opp for Jone da han gikk mannekeng under Åmot-dagene. Foto: Svein Brimi

Det skulle ta flere år før Jone fikk kjennskap til beundreren fra østsiden. Men i 2017 ble det tradisjonen tro arrangert fest i Skiflygingshallen etter det årlige hopprennet i Vikersundbakken. «Alle» fra Modum er på denne festen, også Anna og Jone.

– Festen etter Raw Air i 2017 ble holdt dagen før 19-årsdagen min. Jeg var der med en venninne. Vi gikk rundt og så etter et sted vi kunne sette oss da vi ble tilbydd plass ved et bord hvor en kompis satt. Tilfeldigvis satt Jone også ved dette bordet. Jeg ble veldig glad da jeg så det var ham. Det var stas, minnes Anna.

Anna og Jone fant raskt tonen og snakket sammen gjennom hele kvelden.

– Da det akkurat bikket midnatt og det var bursdagen min, fikk jeg mitt første kyss av Jone. Det var en fin bursdagsgave, forteller hun og smiler ømt til kjæresten sin.

Hus i Åmot

Det tok det ikke mer enn halvannet år før Anna og Jone kjøpte hus sammen.

Huset ligger på vestsiden av Åmot, det er der det er best solforhold. På innsiden bærer den flotte tomannsboligen preg av at de som bor her er interessert i interiør.

Nettopp interiør og oppussing er noe Anna er over gjennomsnittet opptatt av, og i utgangspunktet var det kanskje litt uheldig for Jone at han skulle falle for nettopp henne.

Helt siden barndommen har Jone kjent på en utilstrekkelighet når det kommer til håndverksfaget. Bestefaren drev et byggefirma, et firma hele familien var involvert og engasjert i. Siden Jone manglet interessen for dette, følte han seg til tider nesten som et utskudd.

– Jeg var mest opptatt av å se på og drive med fotball, forteller 27-åringen. Til tross for den manglende interessen, hjalp bestefarens navn Jone å få en deltidsstilling på byggevarehandelen Montér. Han måtte ha en deltidsjobb ved siden av studiene, men i jobbsammenheng kjente han ofte at han kom til kort.

– Jeg følte at alle i Modum visste hvem jeg var på grunn av bestefar. Jeg følte meg nesten dum siden jeg ikke kunne noe om snekring. Folk som kjente både bestefar og meg, snakket til meg på et språk jeg ikke forsto.

Ble fort uvenner

Etter at han traff sin interiør-interesserte kjæreste, fryktet han at hun skulle finne ut hvor lite «handy» han faktisk var.

– Det endte med «kjefting og smelling» bare av å henge opp et speil. Anna unngikk etter hvert å spørre meg og gikk heller til faren sin. Dersom jeg visste at noe måtte gjøres hjemme, kom jeg med en unnskyldning eller stakk til en kompis. Jeg ville ikke tape ansikt, forteller han.

Les også: Jeg sa litt på spøk at enten blir vi skilt, eller så står vi nærmere hverandre etterpå

<b>TRENGTE TRENING:</b>– Før «Sommerhytta» klarte vi ikke å samarbeide om småting en gang, så det trengte vi litt trening på, sier Anna.
TRENGTE TRENING:– Før «Sommerhytta» klarte vi ikke å samarbeide om småting en gang, så det trengte vi litt trening på, sier Anna. Foto: Svein Brimi

– Jeg forsto raskt at Jone ikke kunne så mye om håndverk. Jeg lærte at det å spørre Jone om å hjelpe meg gjorde at vi ble «uvenner», så da var det like greit å heller be pappa om hjelp, sier hun.

Da de ble med i «Sommerhytta», var det med hjertet i halsen.

– Det var ikke gitt at vi skulle være kjærester i ettertid, sier Anna og ler.

Les også: (+) Rundt omkring i Norge finnes tusenvis av hemmelige hytter

Anna og Jone er et godt team

Men deltagelsen ble betydningsfull for paret. Jone fikk praktisk erfaring og nyvunnet selvtillit på områder han tidligere bare kunne i teorien, og paret lærte seg å samarbeide om oppussingsprosjekter uten at det blir krangling.

– Da vi ble med på «Sommerhytta», tenkte jeg at nå skal vi være her i ti uker med TV-kameraer rundt oss, og jeg er på «bortebane». Jeg måtte bestemme meg for at jeg ikke skulle ta hver kamp og krangle om alt, da hadde det blitt helt pyton, sier Jone og fortsetter:

– Jeg har fått bedre selvtillit. Jeg skulle nok klart å være byggeleder nå, det tror jeg ikke jeg hadde klart for ett år siden, men jeg er ikke så god på planlegging som det du er, sier Jone og ser på sin kjære.

– Det betyr vel at vi er et godt team, sier Anna.

<b>AKTIVT PAR:</b> Anna og Jone tar gjerne en tur på rulleski sammen. Her foran huset i Åmot.
AKTIVT PAR: Anna og Jone tar gjerne en tur på rulleski sammen. Her foran huset i Åmot. Foto: Svein Brimi

Paret er mer sikre på forholdet enn noen gang tidligere. Nå ser de frem til å til å stifte familie.

– Familie er et tema. Vi snakker om at vi har veldig lyst på barn, røper Anna.

– Jeg har alltid sagt at jeg skal ha barn før fylte 30. Nå blir jeg 28 til sommeren, så det begynner å nærme seg. Jeg har lyst å kunne være en aktiv pappa, en som spiller fotball med barna, kanskje til og med en pappa som viser hvordan man snekrer!

Les også: (+) Arild bor alene i spøkelsesbygd

Denne saken ble første gang publisert 18/06 2021, og sist oppdatert 20/06 2021.

Les også