«Maskorama»-aktuelle Robert Stoltenberg

Da Robert Stoltenberg ikke hørte noe av hva dronning Sonja sa, måtte han ta grep

Den spesielle hendelsen gjorde at Robert tok et valg.

<b>ROBERT STOLTENBERG:</b> Allerede i militæret fikk Robert Stoltenberg vite at han hadde nedsatt hørsel.
ROBERT STOLTENBERG: Allerede i militæret fikk Robert Stoltenberg vite at han hadde nedsatt hørsel. Foto: Morten Bendiksen
Sist oppdatert

Robert Stoltenberg (58) er et av de nye ansiktene i sesong 4 av «Maskorama». Skuespilleren og komikeren, aller best kjent for sine karakterer i TV-serien «Borettslaget», synes det er veldig stas å få være detektiv i beste sendetid.

– Jeg tror faktisk at det bor en liten Lilli Bendriss i meg, så jeg skal bruke mine overnaturlige evner til å finne ut hvem som er bak maskene. Tenk at jeg får lov til å sitte i panelet i et av de mest sette ungdomsprogrammene i Norge, forteller han til NRK.

For mange av de unge er han nok et relativt ukjent ansikt, men for dem som kjenner godt til ham, er det nok likevel få som vet at 58-åringen har brukt høreapparat i flere år.

Bruker høreapparat

Det var da Robert var gjest i podkasten «Krisemøter» med Kyrre Holm Johannessen (50), kjent som «Kleggen» i «Side om side», at han fortalte om problemene med hørselen.

Han hadde ikke planlagt å fortelle det, men midt i en setning sluttet plutselig Robert å snakke.

– Nå ringer det på øret mitt. Vet du hva som har skjedd? Dette hadde jeg ikke tenkt til å si, men jeg har begynt med høreapparat, og telefonen går inn på høreapparatet, forklarte han tilbake i 2020.

<b>NY KVARTETT:</b> Marion Ravn og Silje Nordnes har vært henholdsvis detektiv og programleder gjennom alle fire sesonger av «Maskorama». Tete Lidbom og Robert Stoltenberg er nye detektiver i år.
NY KVARTETT: Marion Ravn og Silje Nordnes har vært henholdsvis detektiv og programleder gjennom alle fire sesonger av «Maskorama». Tete Lidbom og Robert Stoltenberg er nye detektiver i år. Foto: NRK

58-åringen fortalte at da han var i militæret, fikk han «nedsatt hørsel». Han mener at legen trodde at han latet som om han hørte dårlig bare for å slippe å skyte med AG3.

Les også: Robert Stoltenberg: – De hengte oss opp på knaggen. Jeg tror vi tenkte at: «Ja, ja, det er vel sånn de gjør på landet»

Fantastisk hjelpemiddel

Det er en spesiell hendelse som bidro til at Robert til slutt tok valget om å skaffe seg høreapparat.

– Jeg var jo med på TV-aksjonen i fjor og satt i Oslo rådhus og intervjuet blant annet dronningen, og jeg hørte nesten ikke hva hun sa fordi det var så mye klang. Og tenk deg, det er ganske pinlig å sitte der og komme med feil oppfølgingsspørsmål. Det satt veldig i meg.

– Så tenkte jeg at når jeg nå skal være med på TV-aksjonen igjen, så må jeg få meg det høreapparatet, fortalte han i podkasten i 2020.

Og den nye hverdagen med høreapparat har ikke skuffet komikeren.

– Det er helt fantastisk å gå med disse på øret. Nå kom det telefon, selv om telefonen ligger på gangen, så kommer det inn her.

– Og du ser det ikke. Det ligger bak øret, og så er det en bitte liten usynlig ledning som går ned der og inn i øret, og så er det mikrofon på disse høreapparatene, forklarte han.

Les også: (+) Marion Ravn traff samboeren på Tinder: – Jeg følte at det ble for vanskelig å holde ham hemmelig nå som plata er ute

<b>FØRSTEMANN UT:</b> I Roberts første «Maskorama»-sending var det forfatteren Jørn Lier Horst som måtte «av med maska» og avsløre stemmen bak figuren «Magikeren».
FØRSTEMANN UT: I Roberts første «Maskorama»-sending var det forfatteren Jørn Lier Horst som måtte «av med maska» og avsløre stemmen bak figuren «Magikeren». Foto: NRK

Forbilder med hørselsutfordringer

Både Robert Stoltenberg og skuespillerkollega Henriette Steenstrup (49), som også har høreapparat, har fått ros av Henrik Peersen, som var daværende generalsekretær i Hørselshemmedes Landsforbund.

– De er forbilder. En million av Norges befolkning har hørselsutfordringer i ulik grad. Det betyr at det må være mange profilerte mennesker som opplever dette, men dessverre er det få som står frem slik Steenstrup og Stoltenberg gjør, skrøt generalsekretæren til Vi.no i 2020.

«Maskorama» sendes på NRK 1 lørdager kl. 19.50.

Denne saken ble første gang publisert 17/11 2023, og sist oppdatert 17/11 2023.

Les også