«Mesternes mester»-deltagerneS DRØMMEvilla:

Mesternes Mester-villaen ble solgt for 19 millioner under takst

De tidligere idrettsprofilene bader i luksus mellom de knallharde konkurransene i «Mesternes mester».

<b>NYOPPFØRT BASSENG:</b> Kampedalen er i privat eie, og våren 2021 fikk eieren tillatelse til å oppføre dette midlertidige svømmebassenget i forbindelse med TV-innspillingen.
NYOPPFØRT BASSENG: Kampedalen er i privat eie, og våren 2021 fikk eieren tillatelse til å oppføre dette midlertidige svømmebassenget i forbindelse med TV-innspillingen. Foto: Svein Brimi
Sist oppdatert

I NRKs suksess-serie «Mester­nes mester» skal ni tidligere idrettshelter kjempe seg gjennom knall­harde konkurranser.

For andre år på rad er programmet spilt inn på Sørlandet – nærmere bestemt i og rundt Kristiansand.

Når deltagerne ikke kjenner på melkesyre og blodsmak i munnen under de mange øvelsene, kan de nyte fredelige øyeblikk i den luksuriøse deltager-villaen ved navn "Kampedalen".

– Det første vi tenkte da vi så huset, var: «Så heldige vi er som får lov til å tilbringe tid her». Vi ankom stedet med båt, og fikk se dette fantastiske huset og plassen rundt. Med alle forventningene, kriblet det i magen og vi tenkte bare: «Det er her vi skal bo». Jeg tror vi alle følte oss veldig heldige, sier den tidligere proffdanseren Nadya Khamitskaya (39) til Her og Nå.

Les også: Visste du dette om Mesternes Mester-deltakerne?

<b>GOD STEMNING:</b> Tommy Rustad, Madelene Rubinstein, Ida Njåtun, Linn-Kristin Riegelhuth Koren, Bjørn Einar Romøren, Nils Jakob Hoff, Øystein Pettersen, Nadya Khamitskaya og Anja Hammerseng-Edin er klare for et festmåltid mellom slagene i «Mesternes mester».
GOD STEMNING: Tommy Rustad, Madelene Rubinstein, Ida Njåtun, Linn-Kristin Riegelhuth Koren, Bjørn Einar Romøren, Nils Jakob Hoff, Øystein Pettersen, Nadya Khamitskaya og Anja Hammerseng-Edin er klare for et festmåltid mellom slagene i «Mesternes mester». Foto: Svein Brimi

515 kvadrat og tomt på 12 mål

Det 515 kvadratmeter store trehuset er hvitmalt, i ekte sørlandsk stil, og er omringet av en 12 måls stor tomt. Fra den 550 kvadratmeter store brygga – og den private stranden med skjellsand – er det vakker utsikt over holmer og sjø.

<b>SØRLANDSPERLE:</b> Under «Mesternes mester»-oppholdet bor deltagerne i villaen Kampedalen mellom Lillesand og Kristiansand.
SØRLANDSPERLE: Under «Mesternes mester»-oppholdet bor deltagerne i villaen Kampedalen mellom Lillesand og Kristiansand. Foto: Svein Brimi

– Vi har vært litt uheldige med været de første dagene. Da var det litt surt, og ikke noe godt å sitte ute og spise. Da grillet vi ute og spiste inne. Men som du ser, er det en fantastisk perle av en plass. Her er det både brygge og svømmebasseng. Noe særlig bedre går det ikke an å få det, smiler Tommy Rustad (53).

«Mesternes mester»-gjengen har nok av boltreplass, selv når værgudene ikke spiller på lag. Hovedhuset har flere stuer, soverom og luksuriøst innredede bad, egen vinkjeller, dobbel garasje, uthus med hobbyrom og et naust med badstue og egen garderobe.

– Det er helt fantastisk her. Stedet, lokasjonen og alt er bare helt midt i blinken for en innspilling som «Mesternes mester». Vi har hatt noen fine morgenstunder hvor vi har sittet og nytt en kaffe mens vi har tittet ut over havet. Det er et utrolig deilig sted å være, sier den tidligere judoutøveren Madelene Rubinstein (26).

<b>FLOTTE DETALJER:</b> Etter de knallharde konkurransene kan deltagerne nyte et varmt bad i et av villaens mange badeværelser. Legg merke til badekarets morsomme løveføtter.
FLOTTE DETALJER: Etter de knallharde konkurransene kan deltagerne nyte et varmt bad i et av villaens mange badeværelser. Legg merke til badekarets morsomme løveføtter. Foto: Svein Brimi
<b>GAMMELT OG NYTT:</b> Villaen er innredet med både moderne møbler og malerier i nasjonal­romantisk stil. Kampedalen var tidligere eid av Europris-arving Dag Høili, men han solgte eiendommen for 25 millioner kroner.
GAMMELT OG NYTT: Villaen er innredet med både moderne møbler og malerier i nasjonal­romantisk stil. Kampedalen var tidligere eid av Europris-arving Dag Høili, men han solgte eiendommen for 25 millioner kroner. Foto: Svein Brimi

Solgt med enormt «prisavslag»

Sørlandsperlen ble først kjøpt av Europris-arving og finanskjendis Dag Alexander Høili (52) for 17,5 millioner i 2012. Han brukte 20 millioner kroner på å oppgradere villaen og eiendommen.

Kampedalen ble taksert til 44 millioner, men lagt ut for salg med en prisantydning på 40 millioner i 2015, men ble først solgt for 25 millioner kroner i 2018 – altså 19 millioner under takst. Kjøper var daværende Frontline-sjef Robert Hvide Macleod.

Eiendommen har boplikt og regnes som bolig og ikke fritidseiendom.

<b>STASELIG:</b> Hver morgen går deltagerne ned denne staselige trappen fra soverommene i den romslige villaens andreetasje. Huset er totalt på 515 kvadratmeter.
STASELIG: Hver morgen går deltagerne ned denne staselige trappen fra soverommene i den romslige villaens andreetasje. Huset er totalt på 515 kvadratmeter. Foto: Svein Brimi

Ifølge Lillesands-Posten søkte den nåværende eieren om tillatelse til å oppføre et midlertidig svømmebasseng våren 2021, og «Mesternes mester»-gjengen fikk dermed muligheten til å slappe av i bassenget mellom de tøffe slagene under TV-innspillingen.

– Vi startet med å være ganske ivrige i bassenget, men så har det blitt litt mer avslapning etter hvert. Men vi har virkelig fått brukt fasilitetene her, forteller tidligere skøyteløper Ida Njåtun (30).

<b>BOMBA:</b> Tommy tar bomba i svømmebassenget, som er omringet av en 550 kvadratmeter stor brygge, egen strand av sandskjell og utsikt over holmer og sjø.
BOMBA: Tommy tar bomba i svømmebassenget, som er omringet av en 550 kvadratmeter stor brygge, egen strand av sandskjell og utsikt over holmer og sjø. Foto: Svein Brimi

Les også: (+) Tommy Rustad: En eventyrlig bilsportkarrière: Nå er det full fart med tømmerkjøring

Kommer tett på hverandre

Tradisjonen tro, under «Mesternes mester»-oppholdet, lever de tidligere idrettsprofilene tett på hverandre. Alle deltagerne må dele soverom, og dermed blir de svært godt kjent.

– Det som er så gøy med sånne situasjoner som dette, er at du får mennesker så tett innpå. Det er en setting med mye positivitet og en opplevelse av fellesskap, sier tidligere håndballspiller Linn-Kristin Riegelhuth Koren (37) til Her og Nå.

– Jeg har fått muligheten til å bli kjent med personer som jeg tidligere har sett på TV, og som jeg har blitt inspirert av. Nå har vi pratet over en kaffe. Vi ler sammen, er på lag og koser oss. Jeg synes vi er veldig heldige som får være her. Det er en ære å være med på «Mesternes mester», og det er en ære å bo med de andre idrettsutøverne, fortsetter hun.

Når Her og Nå er til stede i villaen, spilles det høy musikk, latteren gjaller mellom veggene og alle deltagerne er i sving – enten med matlaging eller dekking av bord i spisestuen.

– Dynamikken i denne gjengen har vært helt suveren fra dag én. Det har bare vært så naturlig fra start. Jeg tror ikke vi kunne fått en bedre dynamikk enn det vi har fått i denne gjengen. Det er helt fantastisk, sier Madelen.

Ida er også imponert over hvor lett gruppa samarbeider om de dagligdagse gjøremålene i huset.

– Det er ikke alltid de samme personene som lager mat. Alle har gjort det som de ser at trengs. Så hvis noen lager middag en dag, så har andre tatt seg av ryddingen. Alle er veldig flinke til å bidra, smiler Ida.

<b>CHILLER’N PÅ KJØKKENET:</b> Deltagerne forteller at de er flinke til å rullere på arbeidsoppgavene i huset. Her er det Ida, Nadya og Linn-Kristin som har tatt ansvaret for kjøkken-tjenesten.
CHILLER’N PÅ KJØKKENET: Deltagerne forteller at de er flinke til å rullere på arbeidsoppgavene i huset. Her er det Ida, Nadya og Linn-Kristin som har tatt ansvaret for kjøkken-tjenesten. Foto: Svein Brimi

Åpne samtaler

Når «Mesternes mester»-gjengen er samlet rundt middagsbordet, deler de åpenhjertig historier fra sitt liv og erfaringer fra et liv i idretten.

– Vi har veldig ulike personligheter, og samtidig utviklet sterke bånd til hverandre. Det føltes ekte. Vi har utfylt hverandre godt, forteller Nadya og utdyper.

– Fra det øyeblikket vi traff hverandre, føltes det så naturlig å være seg selv. Vi trengte ikke prøve å passe inn, kunne bare være sammen. Det har vært skikkelig fint og vi har hatt så mange gode samtaler. Det å ha samtaler i en gjeng hvor man har den samme grunnmuren, nemlig lidenskap for idrett og dedikasjon til å maksimere potensialet sitt, føles veldig naturlig og fint.

Deltagernes samarbeidsevner blir satt på prøve i flere av konkurransene, og samtlige av deltagerne skryter uhemmet av hverandre – og måten de alle backer hverandre opp som et ekte lag.

– Vi har absolutt fått sterke vennskap, og jeg tror vi kommer til å ha regelmessig kontakt, forteller Madelen.

<b>NÆRE VENNSKAP:</b> Deltagerne deler rom, konkurrerer mot hverandre og har mange fine samtaler under oppholdet på Sørlandet. – Vi har fått venner for livet, smiler Ida og Madelene.
NÆRE VENNSKAP: Deltagerne deler rom, konkurrerer mot hverandre og har mange fine samtaler under oppholdet på Sørlandet. – Vi har fått venner for livet, smiler Ida og Madelene. Foto: Svein Brimi

Les også: Madelene Rubinstein om sykdommen "Eilo": – Det føles som å puste gjennom et sugerør og veldig panisk

Lange dager foran kamera

Selv om de bor i idylliske og luksuriøse omgivelser, er det langt fra noe hvilehjem. De tidligere idrettsprofilene følges tett av TV-kameraer fra tidlig om morgenen til sent om kvelden.

– Det er intenst med lange opptaksdager, men det har ikke vært noen stressfaktor for meg. Jeg er vant til høyt tempo og å jobbe lange dager. Det går fra jeg står opp klokka fem om morgenen til jeg legger meg i 21-22-tida om kvelden. Å bli fulgt av TV-kameraer har gått helt fint. Jeg har ikke hatt så mye fokus rundt meg som flere av de andre, og har nok kanskje et litt mer avslappet forhold til kameraene enn enkelte av de andre deltagerne, ut fra det jeg har skjønt etter hvert, sier Tommy.

<b>MED IGJEN:</b> I fjor måtte Øystein trekke seg i første episode av «Mesternes mester» etter at han skadet seg. I år er han historisk som den første deltageren som er med i TV-programmet i to sesonger.
MED IGJEN: I fjor måtte Øystein trekke seg i første episode av «Mesternes mester» etter at han skadet seg. I år er han historisk som den første deltageren som er med i TV-programmet i to sesonger. Foto: Svein Brimi

Øystein «Pølsa» Pettersen (38) er historisk i «Mesternes mester»-sammenheng. Etter at han røk ut av første program med en skade i fjorårets sesong, er han den første som har blitt spurt om å komme tilbake i den populære konkurransen. Han trekker frem de nye vennskapene som det aller beste med opplevelsen.

– Dette er et program som i stor grad dreier seg om konkurransene på TV. Men for min del handler det om de folkene jeg får lov til å bli kjent med, og den dynamikken vi skaper. Det var hovedgrunnen til at jeg sa «ja» til å delta i programmet i år igjen, sier Øystein «Pølsa» Pettersen til Her og Nå.

Artikkelen ble opprinnelig publisert i Her og Na nr 01 2022

Denne saken ble første gang publisert 12/01 2022, og sist oppdatert 13/01 2022.

Les også