«Mesternes mester»-VILLAEN

Mesternes Mester-villaen fra 1913 er priset til 21 millioner

Etter de knallharde konkurransene i «Mesternes mester», har årets deltagere knyttet sterke bånd i den fasjonable villaen midt i Arendal sentrum.

<b>MIDT I ARENDAL:</b> På en høyde over sørlandsbyen har deltagerne bodd på eiendommen Sophienborg, som er i privat eie. Villaen fra 1913 er på 500 kvadratmeter, og er stilfullt og moderne innredet.
MIDT I ARENDAL: På en høyde over sørlandsbyen har deltagerne bodd på eiendommen Sophienborg, som er i privat eie. Villaen fra 1913 er på 500 kvadratmeter, og er stilfullt og moderne innredet. Foto: Svein Brimi
Sist oppdatert

Gjennom ti sesonger har TV-seerne kunne følge tidligere idrettshelter når de konkurrerer mot hverandre blant Middelhavets palmer og asurblått hav, i NRK-suksessen «Mesternes mester». Koronapandemien har derimot satt en stopper for TV-innspilling i sydenvarmen, og for første gang avholdes konkurransen i Norge.

Mellom slagene får deltagerne likevel muligheten til å boltre seg i luksus. I en storslått villa, som ruver over sentrum av sørlandsbyen Arendal, har årets mestere levd som konger.

– Vi var veldig begeistret da vi kom inn i huset første gang; over størrelsen, utsikten og at det var plass til alle uten at vi måtte gå oppå hverandre, smiler tidligere fotballproff Linda Medalen (55) imponert.

Les også: Sønnen skjønte ingenting da Pølsa Pettersen kom hjem

Ble ikke solgt

Eiendommens fasjonable hovedhus, som bærer navnet Sophienborg, har et boareal på nærmere 500 kvadratmeter. Villaen ble bygget i 1913, og er i dag stilfullt innredet med toppmoderne løsninger. Med andre bygg på eiendommen, utgjør boligmassen over 700 kvadratmeter.

Se flere bilder av boligen nedover i saken.

<b>BRILJERER PÅ KJØKKENET:</b> Johann Olav Koss får skryt for sine kokkeferdigheter av de andre deltagerne. – <span style="font-family:Calibri," sans-serif;font-size:12pt;="">Johann, Øystein og Aksel har gått mest inn i kokkerollen på kveldene, men Synnøve lager havregrøt hver morgen, forteller Genette Våge.</span>
BRILJERER PÅ KJØKKENET: Johann Olav Koss får skryt for sine kokkeferdigheter av de andre deltagerne. – Johann, Øystein og Aksel har gått mest inn i kokkerollen på kveldene, men Synnøve lager havregrøt hver morgen, forteller Genette Våge. Foto: Svein Brimi

Tomten er 1,7 mål stor, og inneholder i tillegg til hovedhus og basseng, et stort garasjeanlegg med eget treningsrom og kunstgress på taket. Årets deltagerbolig er i privat eie, og lå i 2019 ute for salg med en prisantydning på 21 millioner kroner – uten at eiendommen fikk nye eiere. Eierne av huset, Jan Morten Eskilt og Kine Brasil sier til Agderposten at de vil vurdere å legge ut huset igjen senere.

– Jeg har sjekket opp hva huset koster, og det er kanskje litt over min prisklasse. Det er greit å tilbringe noen uker her, for det er nok ikke sånn jeg kommer til å bo så ofte, ler tidligere skiskytter Synnøve Solemdal (31).

Les også: Stormforelsket Cecilie Leganger: – Jeg har aldri hatt det bedre!

<b>GOD PLASS:</b> Den lyse spisestuen har god plass og skaper en perfekt ramme rundt de hyggelige måltidene for årets deltagere.
GOD PLASS: Den lyse spisestuen har god plass og skaper en perfekt ramme rundt de hyggelige måltidene for årets deltagere. Foto: Svein Brimi

Konger på kjøkkenet

Om kveldene etter konkurransene samles idrettsheltene rundt langbordet i den lyse spisestuen. Her deler de historier fra sine imponerende karrierer, og det er tydelig at denne gjengen kan mer enn å jakte gullmedaljer på idrettsbanen.

– Vi har spist noen fantastiske middager her. Jeg har blitt veldig imponert over noen av gutta spesielt, som styrer og lager mat. Johann, Aksel og Øystein er veldig dyktige på kjøkkenet. Jeg tror ikke vi jentene har stått for ett eneste måltid. Koss er kongen på kjøkkenet, og har laget fancy retter med ingredienser som jeg aldri før har hørt om, forteller Linda.

– Johann laget for eksempel en hummerrett som var helt fantastisk. Vi jentene har vært med og kuttet grønnsaker. Alle bidrar på kjøkkenet, men det er nok litt nivåforskjell på matlagingen. Det er noen som virkelig har peiling her, og det er jo helt supert for oss andre, smiler Synnøve.

Les også: Forelsket Skal vi danse-Merete: – Ungene våre sier vi er som fjortiser

Skøytelegenden Johann Olav Koss (51) forteller at han er glad i å lage mat, og at han flyttet inn i «Mesternes mester»-huset med kofferten full av råvarer.

<b>ISOLERT FRA OMVERDENEN:</b> Både på grunn av hemmelighold knyttet til innspillingen og strenge regler for smittevern, må Cecilie Leganger, Øystein Pettersen og de andre deltagerne kun holde seg inne på eiendommen i Arendal.
ISOLERT FRA OMVERDENEN: Både på grunn av hemmelighold knyttet til innspillingen og strenge regler for smittevern, må Cecilie Leganger, Øystein Pettersen og de andre deltagerne kun holde seg inne på eiendommen i Arendal. Foto: Svein Brimi

– Jeg har brukt litt forskjellige, gledelige ingredienser som jeg hadde med meg hit – for å skape litt hyggelig stemning. Det som jeg tror var overraskende for noen, var sitrongress med koriander som vi fikk laget med hummer og litt reker. Jeg lagde en sursøt saus fra bunnen av – med fersk ingefær, fiskesaus, lime, rød chili og sesamolje, og den ble veldig god, smiler Johann.

Les også: Ektemannen til NRK-profilen bor på andre siden av jorda: – Vi er vant med å leve sånn

Sperret av området

Selve konkurransene blir avholdt i områdene rundt Arendal, og store områder er blitt sperret av for at lokalbefolkningen ikke skal kunne se hvem som ryker ut. Deltagerne har måttet ligge lavt i terrenget, og har også av hensynet til smittevern vært nødt til å holde seg innenfor den inngjerdede tomten på toppen av sørlandsbyen.

<b>LUKSUS:</b> Genette Våge og Synnøve Solemdal har flere ganger badet i det oppvarmede bassenget, som har nydelig utsikt over Arendal sentrum.
LUKSUS: Genette Våge og Synnøve Solemdal har flere ganger badet i det oppvarmede bassenget, som har nydelig utsikt over Arendal sentrum. Foto: Svein Brimi

– Før vi kom hit satt vi ti dager i karantene, isolert fra omverdenen – og så flyttet vi rett inn i et hus der du bor tett sammen med ni andre. Da blir det veldig som en boble. Jeg har kjent på at det hadde vært deilig å kunne ta seg en tur og se litt folk, vært på matbutikken eller andre sånne ting som føles litt normalt. Vi har det jo helt fantastisk, og blir vartet opp som bare det, men det er litt spesielt ikke å kunne hente sin egen kaffe engang, forteller Synnøve.

– Lokalbefolkningen i Arendal har oppført seg eksemplarisk, og det har ikke vært noen som har stått utenfor her for å prøve å få med seg noe fra TV-innspillingen. Det har også vært travle dager med fullt program, så det har vært veldig naturlig at vi har vært samlet her i huset. Hvis vi har tatt oss en luftetur, så har det gjerne vært rett ute på uteplassen og inn igjen, sier håndball-legenden Cecilie Leganger (45).

Les også: Magnus Moan: – Jeg går ned for telling. Smertene er ubeskrivelige

<b>AVSLAPNING:</b> Mellom de tøffe konkurransene kan deltagerne hvile ut i behagelige omgivelser i villaen Sophienborg.
AVSLAPNING: Mellom de tøffe konkurransene kan deltagerne hvile ut i behagelige omgivelser i villaen Sophienborg. Foto: Svein Brimi

At deltagerne har bodd tett på hverandre samtidig som de har vært isolert fra omverdenen – har ført til at de har blitt en svært sammensveiset gjeng.

– Vi har levd i en boble her. Det som har vært flott er å bli kjent med de andre deltagerne. Alle har gitt så mye av seg selv i denne prosessen. Vi har fungert som ett lag, og det har bare vært hyggelig stemning hele tiden. Vi har blitt venner for livet, forteller Johann.

– Jeg er veldig fornøyd med vennskapet vi har fått. Jeg kjente ingen på forhånd. Du vet aldri hvordan man kommer til å klikke, men vi er en utrolig en bra match, smiler tidligere motocrossutøver Genette Våge (24).

<b>NÆRE BÅND:</b> Stemningen mellom deltagerne var god fra første stund. Her er romvenninnene Linda Medalen, Cecilie Leganger og Anne Margrethe Hausken Nordberg på sitt lyse og fine soverom i andre etasje.
NÆRE BÅND: Stemningen mellom deltagerne var god fra første stund. Her er romvenninnene Linda Medalen, Cecilie Leganger og Anne Margrethe Hausken Nordberg på sitt lyse og fine soverom i andre etasje. Foto: Svein Brimi
<b>LUKSUS:</b> Deltakerne kan blant annet nyte dette lekre baderommet i villaen.
LUKSUS: Deltakerne kan blant annet nyte dette lekre baderommet i villaen. Foto: Svein Brimi
Kjøkkenet
Kjøkkenet Foto: Svein Brimi
Foto: Svein Brimi
<b>LEKKERT:</b> Hvert av de romslige soverommene har tilhørende bad som gir deltagerne reneste spaopplevelsen etter de intense dagene på Sørlandet.
LEKKERT: Hvert av de romslige soverommene har tilhørende bad som gir deltagerne reneste spaopplevelsen etter de intense dagene på Sørlandet. Foto: Svein Brimi

Denne saken ble første gang publisert 13/01 2021, og sist oppdatert 13/01 2021.

Les også