Øystein «Pølsa» Pettersen

«Pølsa» får ny sjanse i Mesternes Mester: Dette gruer han seg til

Da NRK spurte Øystein Pettersen om å være med i «Mesternes mester» for andre år på rad, måtte han bruke god tid på å tenke seg om.

REKORDTIDLIG EXIT: I fjor fikk Øystein en avrivning i leggen på den første dagen av innspillingen. Den tidligere langrennsløperen måtte dermed forlate konkurransen allerede i første program.
REKORDTIDLIG EXIT: I fjor fikk Øystein en avrivning i leggen på den første dagen av innspillingen. Den tidligere langrennsløperen måtte dermed forlate konkurransen allerede i første program. Foto: Svein Brimi
Sist oppdatert

Den tidligere langrennsløperen Øystein Pettersen (38) gjør i disse dager et historisk comeback når han er med i «Mesternes mester» for andre året på rad.

Innspillingen foregår i og rundt Kristiansand og Lillesand i disse dager.

Vi får også se fjorårets vinner, Aksel Lund Svindal, på skjermen igjen i år, men denne gangen som programleder.

Under fjorårets innspilling i Arendal pådro «Pølsa» seg en skade allerede i første episode – og måtte forlate konkurransen. Nå har NRK gitt 38-åringen en unik sjanse.

– Det har jo aldri skjedd før at noen har returnert til «Mesternes mester», men så har heller aldri noen vært så uheldig så tidlig som Øystein. Det er mange som har ønsket ham tilbake. Jeg tipper Øystein nå er klar for å jage helt andre rekorder enn den han pådro seg forrige sesong, sier Aksel Lund Svindal i en pressemelding.

Trosser frykten

Til Her og Nå forklarer Øystein at han måtte tenke seg godt om før han valgte å takke ja til å være med på en ny sesong av det populære NRK-programmet.

– For å være ærlig brukte jeg litt tid på å svare ja. Ikke fordi jeg ikke har lyst til å være med, men fordi det er element av både frykt og forfengelighet involvert. Jeg kjente på frykt for hva omverden ville synes om meg, dersom jeg takket ja til å bli med på nytt. Hvem er jeg til å få en ny sjanse? Jeg kommer fra idretten, hvor det å være frisk og skadefri er en del av gamet. Frykt for at jeg kanskje ryker ut først, igjen. Hva syns folk om meg da? medgir han.

OL-vinneren, som til daglig jobber som coach for å motivere andre, landet til slutt på at han ikke kunne takke nei til muligheten om å være med i «Mesternes mester» på nytt.

– Selv om disse mekanismene var i spill, hadde jeg mer mot enn jeg hadde frykt. Jeg tror mange kan kjenne seg igjen i følelsen. Jeg valgte å trosse frykten og ser frem til å være med en gang til. Jeg er innstilt på å gjøre mitt beste, og klar til å akseptere et hvilket som helst utfall, sier han.

Les også: Sønnen (5) skjønte ingenting da «Pølsa» kom hjem fra Mesternes Mester etter én dag

<b>GODE VENNSKAP:</b> Selv om Øystein var kort med i fjorårets sesong av «Mesternes mester», rakk han å stifte nye vennskap. En av dem han fikk aller best kontakt med var skøytelegenden Johann Olav Koss.
GODE VENNSKAP: Selv om Øystein var kort med i fjorårets sesong av «Mesternes mester», rakk han å stifte nye vennskap. En av dem han fikk aller best kontakt med var skøytelegenden Johann Olav Koss. Foto: Svein Brimi


– Hva gleder du deg mest til i årets sesong?

– Jeg gleder meg til å bli kjent med du ulike folkene. Deltagere og crew. Det er hele greia. Jeg bryr meg ikke noe om å telle oliven eller å sitte i «90-graderen», men jeg gleder meg til å bli kjent med menneskene og høre deres historier. Det var grunnen til at jeg takket ja.

– Er det noe du gruer deg til?

– Jeg gruer meg ikke til noe i selve programmet, men forfengeligheten min gruer seg til hva folk syns om at jeg er med på nytt, sier Øystein til Her og Nå.

Les også: Helt knekt etter den knallharde finalen i Mesternes Mester: – Helt jævlig

Dette er deltakerne i neste sesong:

Linn-Kristin Riegelhuth Koren (36), håndball

Bjørn Einar Romøren (40), hopp

Ida Njåtun (30), skøyter

Nils Jakob Hoff (36), roing

Nadya Khamitskaya Andersen (38), dans

Anja Hammerseng-Edin (38), håndball

Øystein Pettersen (38), langrenn

Madelene Rubinstein (26), judo

Tommy Rustad (52), bilsport

PS: Lars Bohinen (51), fotball har trukket seg fordi han ble ansatt som hovedtrener i Sarpsborg 08.

Denne saken ble første gang publisert 25/06 2021, og sist oppdatert 25/06 2021.

Les også