Maud Angelica Behn om «KokkeskoleN»

– Mamma ble bekymret

Prinsessedatteren innrømmer å ha utløst noen brannalarmer som følge av matlaging. Nå gleder hun seg over å endelig kunne diske opp med et smakelig måltid – for både familie og venner.

<b>MAUD ANGELICA BEHN:</b> Prinsessedatteren innrømmer å ha startet noen brannalarmer med matlagingen sin. Da er det kanskje ikke rart mamma prinsesse Märtha Louise, var litt bekymret da hun skulle delta i kokkeprogrammet.
MAUD ANGELICA BEHN: Prinsessedatteren innrømmer å ha startet noen brannalarmer med matlagingen sin. Da er det kanskje ikke rart mamma prinsesse Märtha Louise, var litt bekymret da hun skulle delta i kokkeprogrammet. Foto: Lise Åserud/NTB
Publisert

– Jeg følte meg som den mest uerfarne i programmet. Jeg hadde akkurat flyttet for meg selv og hadde for første gang det fulle ansvaret for å lage min egen mat da jeg ble med på «Kokkeskolen».

– Så det var god timing for min del! forteller en strålende opplagt Maud Angelica Behn (20) til Her og Nå, når vi møter henne i forbindelse med TV 2s lansering av høstprogrammet.

De siste ukene har vi kunnet følge den unge kokkespiren i det nye TV 2-programmet «Kokkeskolen med Truls og Hellstrøm», hvor tolv kjendiser får brynet seg på kunsten å lage mat.

På «Kokkeskolen» går de i lære hos rektor Eyvind Hellstrøm (74), med god hjelp fra kontakt- og sosiallærer Truls Svendsen (50).

– Jeg har fylt 20 år, og det synes jeg er et fint tidspunkt å kaste seg ut i nye ting og gjøre noe som jeg ikke har mye erfaring med. Som å lage mat.

<b>KOKKELÆRLINGER:</b> På «Kokkeskolen» vil 12 kjendiser gå i lære hos rektor Eyvind Hellstrøm, med god bistand fra kontakt- og sosiallærer Truls Svendsen (50). Der skal elevene gjennomgå Hellstrøms svært intensive og strenge opplæring for å bli bedre hobbykokker.
KOKKELÆRLINGER: På «Kokkeskolen» vil 12 kjendiser gå i lære hos rektor Eyvind Hellstrøm, med god bistand fra kontakt- og sosiallærer Truls Svendsen (50). Der skal elevene gjennomgå Hellstrøms svært intensive og strenge opplæring for å bli bedre hobbykokker. Foto: TV 2

– Det vil si; jeg har laget mat, men om det egentlig kvalifiseres som mat, kan diskuteres. Det har vært noen brannalarmer før dette showet, men det har ikke blitt noen etter! forsikrer Maud lattermildt.

– Det er gøy å prøve, feile og lære. Frykten for å feile kan ofte holde oss tilbake og gjøre at vi går glipp av veldig mange ting.

Les også: Truls Svendsen: – Utenfor kjøkkenet er Eyvind en kjernekar

Serverte ølpasta

Prinsesse Märtha Louises (53) datter har fått sin realitydebut i TV 2-programmet, og hun utmerket seg allerede fra start.

Da Maud skulle servere ølpasta, valgte hun nemlig å steke pastaen, i stedet for å koke den – alt til Eyvind Hellstrøms store forferdelse. Selv insisterte Maud på at dette var en rett søsteren hadde laget til henne tidligere …

Skal vi tro 20-åringen, var prestasjonsnivået jevnt stigende gjennom programmet.

– Jeg vet ikke om jeg skal røpe hvor flink jeg ble i showet, men vennene mine har likt noen av de tingene jeg har laget. Så jeg er veldig stolt. Også mamma er gledelig overrasket over maten min, sprudler kokkelærlingen.

Sistnevnte hadde tilsynelatende ikke de store forhåpningene før datteren deltok i TV-showet.

<b>PROGRESJON:</b> Maud Angelica er stolt over og nå mestre matlagings-faget i større grad. Hun har blant annet disket opp med mat for både venner og familie etter programmet ble spilt inn.
PROGRESJON: Maud Angelica er stolt over og nå mestre matlagings-faget i større grad. Hun har blant annet disket opp med mat for både venner og familie etter programmet ble spilt inn. Foto: TV 2

– Mamma var veldig bekymret da hun hørte jeg skulle være med på dette. Da er det enda morsommere å overraske!

Les også: (+) Kokk Reneé Fagerhøi: – Jeg likte Thomas lenge, men det tok lang tid før jeg skjønte at jeg var forelska

Barberte bort håret

Å være med på «Kokkeskolen» har gitt henne en fornyet kjærlighet for matlaging.

– Jeg har fått en større gnist for å lage mat i etterkant. Det er så koselig å lage noe fra bunnen av, legge kjærlighet i det og gi det til folkene du er glad i. I tillegg er samtalene som oppstår når du lager mat sammen med noen, så fine.

– Når alle gjør sin greie gjennom en dag, er det under middagen vi virkelig prater sammen, forteller hun med stor innlevelse.

<b>OVERRASKET:</b> Maud Angelica var Dandyen i fjorårets Maskorama på NRK:
OVERRASKET: Maud Angelica var Dandyen i fjorårets Maskorama på NRK: Foto: NRK

20-årene har budt på flere endringer enn i matveien, for prinsessedatteren. På 20-årsdagen valgte hun å la de mørke lokkene falle og barberte hodet. Deretter donerte hun håret til Apollo Hårsenter i Norge.

– Da jeg fylte 20, ville jeg feire det med en forandring. Så jeg klippet håret foran familie og venner, vi spilte musikk og gjorde en fest ut av det. Jeg ønsket å donere det til noen som har mistet håret på grunn av cellegift eller andre ting.

– Jeg likte veldig godt det lange håret mitt, men det føles befriende med det korte! Jeg kan farge det og gjøre hva jeg vil – wohoo! forteller hun entusiastisk.

Les også: Maud Angelica Behn: – Hvis jeg ser en fin himmel, pleier jeg å tenke på faren min

Kunstnerdrømmen

Den kunstneriske datteren til Märtha Louise, elsker å uttrykke seg kreativt – både på lerretet og gjennom sin egen stil. Når vi møter henne har hun farget håret rødt og lagt på uttrykksfull sminke.

– Jeg føler jeg lander i meg selv når jeg er fargerik og litt som et kunstverk. Det er da jeg føler meg mest som meg selv – det er veldig befriende. Det har kommet mer og mer med alderen, at jeg gradvis er mer mitt autentiske jeg. Jeg eksperimenterer og finner ut hva jeg liker.

<b>BLIKKET FREMOVER:</b> I likhet med sin far, brenner Maud Angelica for å uttrykke seg gjennom kunst. Ønsket er å fortsette å utvikle seg i faget. Her fra en utstilling i Ås kulturhus i 2022.
BLIKKET FREMOVER: I likhet med sin far, brenner Maud Angelica for å uttrykke seg gjennom kunst. Ønsket er å fortsette å utvikle seg i faget. Her fra en utstilling i Ås kulturhus i 2022. Foto: Heiko Junge/NTB

Fremover er det nettopp kunsten Maud Angelica ønsker å fokusere på.

– I dag chiller jeg, lager kunst og henger med venner. Hver gang jeg legger penselen på lerretet, føler jeg at jeg finner en ny bit av meg selv. Det er det jeg vil fortsette med, bli litt bedre enn jeg var i går. Jeg konkurrerer kun med meg selv og gjør det jeg er glad i, smiler hun.

«Kokkeskolen» sendes på TV 2 direkte og TV 2 Play tirsdager kl. 20.00.

Denne saken ble første gang publisert 18/10 2023.

Les også