Kristoffer Olsen om «Kokkeskolen»

– Jeg innså at eneste løsning var å pakke sakene mine og reise hjem

Kristoffer Olsen ble servert pasta i tomatsaus til middag fem dager i uken. Det var det familien hadde råd til da han var liten.

<b>KRISTOFFER OLSEN:</b> – Det var enkel kost hjemme da jeg var liten. Økonomien satte klare grenser, forteller sanger og skuespiller Kristoffer Olsen.
KRISTOFFER OLSEN: – Det var enkel kost hjemme da jeg var liten. Økonomien satte klare grenser, forteller sanger og skuespiller Kristoffer Olsen. Foto: Svein Brimi
Sist oppdatert

Skuespiller og sanger Kristoffer Olsen (38) har imponert mange på «Kokkeskolen med Truls og Hellstrøm» på TV 2. Han er en kar med glimt i øyet som brenner for god mat, etter en barndom med alt annet enn gourmetretter.

– Jeg vokste opp under fattigdomsgrensen. Det var mamma og jeg som bodde sammen, og økonomien var trang.

– Hun serverte pasta i tomatsaus med bønner til middag minst fem dager i uken. Ofte brukte hun spaghetti fra Sopps. Maten var billig, men smakte godt, forteller Kristoffer.

Allerede første dag på «skolen» lagde elevene til mesterkokken Eyvind Hellstrøm (74) en rett som betyr noe spesielt for dem. Kristoffer valgte pastaretten fra moren. Det gjorde inntrykk på en tydelig rørt Eyvind.

– Jeg lar meg bevege av historien til Kristoffer. Den er sterk og usminket. Han er åpen og ærlig om hva som ble servert hjemme av mat.

– Jeg dømmer ingen, og er veldig glad for at Kristoffer i dag har blitt oppriktig glad i å lage mat fra bunnen av. Hans historie rørte meg, forteller Eyvind.

<b>GJORDE INNTRYKK: </b>– Kristoffer er en veldig trivelig kar som det er lett å like. Hans historie rørte meg, sier Eyvind Hellstrøm.
GJORDE INNTRYKK: – Kristoffer er en veldig trivelig kar som det er lett å like. Hans historie rørte meg, sier Eyvind Hellstrøm. Foto: Svein Brimi

Stjernekokken ga Kristoffer en stjernepins og gode tilbakemeldinger på pastaen han laget.

– Den var absolutt godkjent. Helhetsinntrykket var bra, og det ligger en sterk historie bak den retten, sier Eyvind.

Les også: Truls Svendsen: – Utenfor kjøkkenet er Eyvind en kjernekar

Ute av «Kokkeskolen»

Kristoffer forlot «Kokkeskolen» i forrige episode. Det skyldtes ikke at han ble utvist av «rektor» Eyvind.

– Jeg valgte å trekke meg etter at jeg fikk en liten brannskade. Vi hadde litt fritid på «Kokkeskolen», og jeg ønsket å lage en eggerett til deltagerne jeg bodde sammen med. Jeg skulle varme rundstykker til å ha ved siden av, men det var ikke stekebrett i ovnen.

– Da foreslo en av deltagerne at jeg kunne sette en stekepanne i ovnen. Det virket smart – helt til jeg skulle ta den ut og brant meg på pekefinger og langfinger, forteller Kristoffer.

<b>MINNE FOR LIVET:</b> Kristoffer trivdes godt med alle deltagerne på «Kokkeskolen». – Du fikk følelsen av å være på leirskole, sier han. 
MINNE FOR LIVET: Kristoffer trivdes godt med alle deltagerne på «Kokkeskolen». – Du fikk følelsen av å være på leirskole, sier han.  Foto: Espen Solli

Brannskaden gjorde at Kristoffer ikke var i stand til å bruke kniv for å filtrere fisk, som var oppgaven neste dag.

– Jeg innså at eneste løsning var å pakke sakene mine og reise hjem. Alle ville være på «Kokkeskolen» lengst mulig, og jeg ville ikke oppta plassen for andre, sier Kristoffer.

Les også: (+) Kokk Reneé Fagerhøi: – Jeg likte Thomas lenge, men det tok lang tid før jeg skjønte at jeg var forelska

Har to sønner

Han beskriver oppholdet på «Kokkeskolen» som et minne for livet.

– Jeg fikk en ny matglede etter at jeg kom hjem. Det rare er at jeg tenker på Eyvind når jeg lager mat hjemme til familien min. Jeg gjør det for å imponere ham, selv om han jo ikke er på kjøkkenet mitt, sier Kristoffer og ler.

<b>KJENNER HVERANDRE:</b> Kristoffer og Frank Kjosås (t.v.) deltar begge i «Kokkeskolen». De spilte sammen i «The Book of Mormon» på Det Norske Teatret i 2017.
KJENNER HVERANDRE: Kristoffer og Frank Kjosås (t.v.) deltar begge i «Kokkeskolen». De spilte sammen i «The Book of Mormon» på Det Norske Teatret i 2017. Foto: Terje Pedersen/NTB

Han og samboeren har to gutter, en på syv måneder og en på to år.

– Det er jeg som lager mye av maten hos oss. Minstemann er lite variert i kosten. Han er fornøyd om han får grøt og kokt brokkoli. Jeg lager fremdeles pasta i tomatsaus med bønner, men jeg spiser mer variert enn tidligere.

– Akkurat nå lager jeg mye indisk mat, etter å ha brukt 7500 kroner på kokebøker. Jeg går sikkert lei om to måneder. Kanskje blir det da litt japansk, sier Kristoffer som er oppvokst i Porsgrunn i Telemark.

<b>LITT AV HVERT:</b> – Jeg spiser fortsatt pasta i tomatsaus med bønner, men har heldigvis blitt mye mer variert i kosten, sier småbarnsfaren Kristoffer.
LITT AV HVERT: – Jeg spiser fortsatt pasta i tomatsaus med bønner, men har heldigvis blitt mye mer variert i kosten, sier småbarnsfaren Kristoffer. Foto: Espen Solli

Han forteller at han gjerne skulle ha vært den sønnen som inviterte moren sin på middag.

– Jeg er heller den sønnen som vil at mamma skal lage middag til meg. La meg legge til at hun har blitt mye bedre med årene. Du kan si at det har gått bratt oppover for oss begge, sier Kristoffer som er kjent fra musikalene «The Book of Mormon», «Les Misérables» og «Skjønnheten og udyret».

Denne saken ble første gang publisert 11/10 2023, og sist oppdatert 11/10 2023.

Les også