«Kokkeskolen med Truls og Hellstrøm»

– Utenfor kjøkkenet er Eyvind en kjernekar

Det blir pisk og gulrot når duoen Eyvind Hellstrøm og Truls Svendsen skal lære opp 12 kjendiser på kjøkkenet.

<b>TO MATGLADE HERRER:</b> Truls Svendsen og Eyvind Hellstrøm har fartet verden rundt for å lage matprogrammer – fra bouillabaisse i Cannes til burger i New York City.
TO MATGLADE HERRER: Truls Svendsen og Eyvind Hellstrøm har fartet verden rundt for å lage matprogrammer – fra bouillabaisse i Cannes til burger i New York City. Foto: Sara Johannessen
Publisert

De siste fem årene har TV-seerne kunnet følge Truls Svendsen (50) og Eyvind Hellstrøm (74) på tur i «Truls à la Hellstrøm».

I inn- og utland har de to kompisene fartet rundt for å lukte og smake og tilegne seg ny kunnskap på kjøkkenet.

Denne kunnskapen vil duoen nå dele med enda flere ispedd en god dose matglede. Det skjer gjennom serien «Kokkeskolen med Truls og Hellstrøm», som kommer på TV 2 til høsten.

Les også: Eyvind Hellstrøm: – Når Truls får høre det, kommer han til å le seg i hjel

«Kokkeskolen med Truls og Hellstrøm»

Her har de to herrene plukket ut 12 lærevillige kjendiselever som gjennom 10 episoder skal kjempe om tittelen «Kokkeskolens stjerneelev».

– Jeg har jo lært opp Truls i flere år nå, og selv om han har fått mye kjeft, har han faktisk blitt betraktelig bedre på kjøkkenet. Nå gleder jeg meg til å lære opp enda flere, men de kommer ikke til å slippe billig unna. Når det kommer til mat, tolererer jeg ikke noe tull, forteller Eyvind i en pressemelding.

<b>HER ER ELEVENE:</b> Kristoffer Olsen (bak f.v.), Dennis Siva Lie, Jonas Lihaug og Siri Avlesen-Østli. Midten: Jan Tore Kjær (f.v.), Frank Kjosås, Pernille Haaland, Nils-Ingar Aadne og Tuva Fellman. Foran: Eyvind Hellstrøm (f.v.), Selda Ekiz, Hanna-Martine Slåttland, Maud Angelica Behn og Truls Svendsen. 
HER ER ELEVENE: Kristoffer Olsen (bak f.v.), Dennis Siva Lie, Jonas Lihaug og Siri Avlesen-Østli. Midten: Jan Tore Kjær (f.v.), Frank Kjosås, Pernille Haaland, Nils-Ingar Aadne og Tuva Fellman. Foran: Eyvind Hellstrøm (f.v.), Selda Ekiz, Hanna-Martine Slåttland, Maud Angelica Behn og Truls Svendsen.  Foto: Bjørn Haakon Nilsen

Han er kokkeskolens rektor, mens Truls har tatt på seg rollen som kontakt- og sosiallærer.

Truls kjenner etter hvert godt til det han kaller for «Hellstrøms pedagogiske utfordringer». Truls vet av egne erfaringer at elevene må få lov til å kose seg litt mellom kokkeslagene – og det skal han sørge for.

<b>SPRER MATGLEDE:</b> Nå skal Truls og Eyvind lære bort kunnskap og ikke minst matglede til 12 kjendiser.
SPRER MATGLEDE: Nå skal Truls og Eyvind lære bort kunnskap og ikke minst matglede til 12 kjendiser. Foto: TV2

– Det er klart det kommer til å bli slitsomt både fysisk og psykisk for elevene våre, men mat handler jo om å kose seg også! Og som kontakt- og sosiallærer skal jeg sørge for at elevene får et veldig hyggelig semester på skolen, sier Truls i pressemeldingen.

Les også: (+) Det var en fremmed, full mann som fortalte sannheten om mannen jeg elsket

«Kokkeskolens stjerneelev»

Det blir tøffe tak for elevene med mange og intensive timer over flere dager for å bli en bedre hobbykokk.

Hver uke er det tentamen, og den eleven som presterer dårligst, blir utvist. Etter eksamen står det igjen kun én elev som kan smykke seg med tittelen «Kokkeskolens stjerneelev».

<b>MINNERIK TUR:</b> Truls og Eyvind utforsket den fantastiske matbyen Lima i Peru i 2019.
MINNERIK TUR: Truls og Eyvind utforsket den fantastiske matbyen Lima i Peru i 2019. Foto: TV 2

– Det vi gruer oss aller mest til, er å måtte utvise noen. Der har vi ikke helt landet på rollefordelingen ennå. Jeg synes jo det bør være rektors oppgave, men Eyvind er helt uenig, forteller Truls.

– Nei, det blir Truls sin oppgave. Jeg skal stå for det faglige her, og læringsplanen er satt. Den som vil bli «Kokkeskolens stjerneelev», må overbevise hele veien og levere fantastiske retter hver uke, sier en bestemt Eyvind.

Men Truls kan forsikre elevene om at Eyvind i bunn og grunn er en snill og raus mann.

<b>LATTEREN SATT LØST:</b> Truls og Eyvind koste seg under en matreise til Tokyo i 2017. Her er kompisene i et muntert møte med lokalbefolkningen.
LATTEREN SATT LØST: Truls og Eyvind koste seg under en matreise til Tokyo i 2017. Her er kompisene i et muntert møte med lokalbefolkningen. Foto: Andreas Berge

– Utenfor kjøkkenet er Eyvind en kjernekar, uttalte Truls til TV 2 da de to var i Tokyo i 2017 i forbindelse med «Truls à la Hellstrøm».

«Kokkeskolen med Truls og Hellstrøm» får premiere i høst på TV 2 og TV 2 Play.

Denne saken ble første gang publisert 30/06 2023.

Les også