Langrennsløper Emil Iversen trives ikke med å være alene

Emil Iversen bor med lillebror

Emil Iversen synes livet som toppidrettsutøver kan være ensomt. Derfor har han gjort noen viktige endringer foran årets sesong for å ha det bedre. Her spiller lillebror Mats en viktig rolle.

<b>EMIL IVERSEN:</b> Emil Iversens to år yngre bror er hans altmuligmann og nærmeste støttespiller.
EMIL IVERSEN: Emil Iversens to år yngre bror er hans altmuligmann og nærmeste støttespiller. Foto: Jørn Grønlund
Publisert

De to siste sesongene har vært tøffe for langrennsløper Emil Iversen (31). Han har opplevd brudd med kjæresten, koronapandemi og dalende resultater.

I februar i år var han svært lei seg da han kunngjorde at han hadde blitt vraket fra å gå favoritt-
distansen 15 kilometer klassisk under OL i Beijing.

– Det var skikkelig tungt, minnes Meråkergutten.

Les også: Aksel Lund Svindal: – Føler at brikkene har falt litt på plass

Lillebror Mats Iversen

Men et skiess fra Trøndelag lar seg sjelden knekke av litt motgang. Da de siste stavtakene ble tatt i den slitne vårsnøen tidligere i år, bestemte han seg for å ta noen grep mot den kommende vintersesongen.

Født: 12. august 1991

Alder: 31 år

Yrke: Langrennsløper

Høyde: 1,86 m

Bosted: Trondheim

Se mer

Et av de større grepene var å øke lønnen og dermed tilstedeværelsen til lillebror Mats Iversen (29).

– Det ble en dårlig vinter i fjor, og da må man forsøke å finne ut hva som har gått galt og gjøre noe med det. Jeg har innsett at jeg trenger et stabilt støtteapparat som tilrettelegger i hverdagen.

– Mats og jeg har et nært, åpent og ærlig forhold. At han er med som en del av det daglige støtteapparatet, er avgjørende for meg, sier Emil til Her og Nå.

<b>MATS IVERSEN:</b> Emil er en sosial type, og trives ikke alene. Her er han sammen med lillebror nyttårsaften 2021.
MATS IVERSEN: Emil er en sosial type, og trives ikke alene. Her er han sammen med lillebror nyttårsaften 2021. Foto: Instagram/privat

31-åringen er en sosial type og foretrekker litt liv rundt seg. Da Emil kjøpte leiligheten i Trondheim, flyttet like godt Mats inn.

Meråker-duoen deler derfor ikke bare arbeidsdagene, men også samme kjøkkenbord og adresse.

– Som toppidrettsutøver er man mye alene og det kan til tider bli ensomt. Jeg er ikke glad i å være alene eller komme hjem til tomt hus. Og det er fint å bo med Mats. Vi stoler hundre prosent på hverandre, sier Emil og smiler til lillebroren.

– Vi både bor og jobber sammen, men det er ikke sånn at vi trenger å snakke sammen eller finne på ting hele tiden. Jeg tror det som er viktig er at det ikke stjeler energi fra Emil å ha meg «oppå» han, som det ville gjort med en tilfeldig utenforstående, mener Mats.

Les også: (+) Han forlot meg og flyttet inn hos deg. Lykke til, sier jeg bare

Vintersesongen 2022

Brødrene er ikke alltid enige om alt, men uavhengig av det er Mats den Emil går til dersom han trenger gode råd. Brorens ord veier tungt enten det handler om ski eller personlige ting.

<b>LANGRENNSLØPER:</b> Emil hadde en skuffende forrige sesong, men oppladningen til årets skisesong føles bra. – Jeg har troen, sier han til Her og Nå.
LANGRENNSLØPER: Emil hadde en skuffende forrige sesong, men oppladningen til årets skisesong føles bra. – Jeg har troen, sier han til Her og Nå. Foto: Terje Pedersen / NTB

– Mats gir meg alltid ærlige tilbakemeldinger. Han legger ikke skjul på noe eller skryter hvis ikke det er fortjent, sier Emil med et smil.

Tilbakemeldingene fra lillebror i disse dager er at det ser lovende ut for sesongen som kommer. Det gleder både Emil og helt sikkert mange skiinteresserte nordmenn.

– Jeg har troen. Vi vet hva som skal til, så nå er det bare å unngå for mye distraksjon og gjøre det vi vet skal til. Klarer Emil det, er jeg ganske sikker på at et kommer til å gå fort igjen til vinteren, sier Mats.

Emil tror også dette kan bli en bra sesong.

– Det føles mye bedre i år enn det gjorde i fjor. Jeg kjenner meg klar til å gjøre en god jobb – vi får bare håpe kroppen holder, avslutter Emil til Her og Nå.

Denne saken ble første gang publisert 02/12 2022.

Les også