Aksel Lund Svindal om sitt nye liv 

Aksel Lund Svindal: – Føler at brikkene har falt litt på plass

Aksel Lund Svindal har rukket å flytte inn i nytt hus, fått seg kjæreste, vinne «Mesternes mester» og debutere som programleder etter endt karriere. Ingenting kan uansett sammenlignes med livet som toppidrettsutøver.

<b>AKSEL LUND SVINDAL:</b> Etter å ha stukket av med seieren i «Mesternes mester», fikk Aksel tilbud om å overta som programleder for programmet. Det var et tilbud han ikke kunne takke nei til.
AKSEL LUND SVINDAL: Etter å ha stukket av med seieren i «Mesternes mester», fikk Aksel tilbud om å overta som programleder for programmet. Det var et tilbud han ikke kunne takke nei til. Foto: Svein Brimi
Publisert

Tre år har gått siden alpin-
legenden Aksel Lund Svindal (39) bestemte seg. Tiden var inne for å sette punktum for det som har vært en eventyrlig karriere.

Den sympatiske idrettshelten hadde parallelt med en tidkrevende karriere og hektisk reiseaktivitet slått seg opp som en vellykket investor og forretningsmann i Norge.

Han hadde likevel ikke planen klar da skiene ble lagt på hylla.

– Har livet etter karrieren blitt som du så for deg?

– Både ja og nei. Jeg hadde nemlig ikke planlagt så mye. Jeg hadde ikke sett for meg så mye og har tatt det litt som det kommer. Sånn sett har det altså ikke blitt helt som jeg hadde sett for meg, forteller Aksel Lund Svindal til Her og Nå.

<b>      AMALIE IUEL:</b> Amalie Iuel har stått støtt ved Aksels side siden det ble kjent at de to hadde funnet tonen. Her fra premieren på dokumentaren om Aksel.
AMALIE IUEL: Amalie Iuel har stått støtt ved Aksels side siden det ble kjent at de to hadde funnet tonen. Her fra premieren på dokumentaren om Aksel. Foto: Morten Bendiksen

Les også: (+) Ingvild blir rørt når hun forteller om alle tilbakemeldingene hun har fått fra seerne

<b>            LYKKELIG:</b> Mye har skjedd siden Aksel la opp i 2019. I 2020 annonserte han og hekkeløper Amalie Iuel at de var blitt kjærester. Her sammen med parets hund Molly.
LYKKELIG: Mye har skjedd siden Aksel la opp i 2019. I 2020 annonserte han og hekkeløper Amalie Iuel at de var blitt kjærester. Her sammen med parets hund Molly. Foto: Instagram

Drømmebolig på Snarøya

Mange brikker kan likevel se ut til å ha falt på plass for toppidretts-pensjonisten.

Kort tid før han la opp, sikret han seg drømmeboligen på Snarøya utenfor Oslo. I dag kan han boltre seg på 400 luksuriøse kvadratmeter like ved Oslofjorden.

I 2020 ble det kjent at han hadde funnet kjærligheten med hekkeløperen Amalie Iuel (28). Siden har det forelskede paret vært uadskillelige, og Amalie har stått som en klippe ved hans side i det nye livet.

– Har du rukket å kjenne på tomrommet etter endt karriere?

– Jeg prøver ikke så hardt å kjenne på det. Det er ikke mulig å fylle tomrommet etter endt karriere. Livet som toppidrettsutøver er noe helt spesielt, så får jeg heller konsentrere meg om andre ting. Jeg føler brikkene har falt litt på plass likevel, smiler Aksel.

Les også: Mesternes Mester-vinneren hyller Romøren: – I dag er vi begge vinnere

Programleder i «Mesternes mester»

Ett år etter at Aksel passerte målstreken for siste gang, ble det kjent at Aksel var en av deltagerne i seerfavoritten «Mesternes mester» på NRK.

Det skulle resultere i en imponerende seier i programmet, etterfulgt av et jobbtilbud han ikke kunne takke nei til.

I fjor tok han over stafettpinnen som programleder, da det ble kjent at Dag Erik Pedersen (63) sluttet i «Mesternes mester» etter 12 år. Det har med andre ord ikke blitt mye tid til avslapping etter han la opp som alpinist.

Ønsket om å prestere har han tatt med seg fra toppidretten.

<b>MESTERNES MESTER:</b> I likhet med livet som toppidrettsutøver, jobber Aksel hardt for å bli en best mulig programleder Til Her og Nå innrømmer han at han har en liten perfeksjonist i seg. Her fra fjorårets innspillinger.
MESTERNES MESTER: I likhet med livet som toppidrettsutøver, jobber Aksel hardt for å bli en best mulig programleder Til Her og Nå innrømmer han at han har en liten perfeksjonist i seg. Her fra fjorårets innspillinger. Foto: Svein Brimi

– Hvordan vurderer du din egen prestasjon som programleder?

– Det var spennende å følge med på programmet, men jeg synes vel det ble bedre og bedre – som det blir med alt man gjør. Når man har lært litt mer, blir prestasjonene deretter. Jeg har nok en liten perfeksjonist i meg, innrømmer Aksel, og legger til:

– Har du gode deltagere å jobbe med, da blir det jo bra!

Denne saken ble første gang publisert 12/08 2022.

Les også