DE BLÅ SIDENE

Han forlot meg og flyttet inn hos deg. Lykke til, sier jeg bare

Sjokket har allerede lagt seg, og jeg klarer å se lyst på fremtiden som skilt. Det blir spennende å se hvor lenge du holder ut med ham, du som nå skal overta mine barns far.

Pluss ikon
HISTORIE FRA VIRKELIGETEN: Illustrasjonsfoto.
HISTORIE FRA VIRKELIGETEN: Illustrasjonsfoto. Foto: Getty Images
Sist oppdatert

Jeg har akkurat hatt besøk av tre venninner. De kom fordi de trodde det var krise, nå som mannen min har forlatt meg og flyttet hjem til deg.

Jo, jeg har grått litt, og jeg er berørt av det som skjer, men jeg har bestemt meg for at du kan få ham, uten kamp!

Han la alle kortene på bordet for tre kvelder siden, og jeg reagerte nok ikke slik han forventet. For jeg har visst at han har bedratt meg tidligere, så selv om det kom som et sjokk, var det ikke uventet.

Han pakket ned sine personlige eiendeler og sto lenge ute i gangen, i påvente av at jeg skulle si noe. Jeg forble taus, og han gikk med sakte skritt ut av huset.

Stadig utro

Nå vil han dele livet sitt med deg, og jeg kan forestille meg at du føler at du har trukket vinnerloddet og seiret over meg, som har delt over 25 år med ham.

Men vet du hva? Jeg har lenge ønsket å bli skilt. Det er mange år siden følelsene mine for ham sluknet, og det skjedde som følge av veldig mange av hans dårlige valg og egenskaper.

Etter at barna våre ble tenåringer, begynte han å kjøre sitt eget løp. Han begynte å trene og dro stadig ut på byen med kameratene sine.

Jeg avdekket utroskap gjennom parfymeduft, e-poster og tekstmeldinger. Har han forresten fortalt deg at han har sonet en dom for underslag? Har han sagt at han sviktet yngstesønnen vår da han ble konfirmert, fordi det var viktigere for ham å reise på et seminar utenlands? Også da var han utro, det merket jeg på hele ham.

Jeg sa aldri noe, fordi jeg ville vente til han fortalte meg det selv. Det gjorde han aldri. Isteden løy han for meg, gang på gang.

Jeg dekket over fraværet hans overfor barna og familiene våre, slik at alt skulle se greit ut utenifra. Men inni meg har jeg lidd i stillhet, fordi han sviktet oss som familie så mange ganger.

Det er mange grunner til at jeg har blitt i ekteskapet. Jeg har holdt ut på grunn av foreldrene våre, som har vært mye plaget av sykdom.

Jeg har ønsket å bo i huset som han og jeg en gang bygget, og som jeg elsker – men nå er jeg klar til å flytte og begynne på nytt.

Jeg har ønsket at barna våre skulle vokse opp med oss begge til stede i hverdagen, og jeg har heller ikke ønsket å bo og leve alene. Derfor har jeg tålt så mye mer enn jeg burde.

Les også (+): Jeg har fortalt hva mannen din gjør når du ikke er der, kjære søster. Hvorfor tror du meg ikke?

Starter helt på nytt

Han sa rett ut at dere har hatt et forhold i over et år, og at dere møttes gjennom jobben.

Jeg merket at han faktisk frydet seg litt da han fortalte meg om deg, som om han har seiret over meg fordi han allerede har en ny kjæreste og ikke blir stående alene, slik jeg gjør nå. Du skal vite at jeg er lettet over at ekteskapet vårt er over.

Det er han som skal fortelle sine gamle foreldre og sine barn at han har vært utro mot meg og at han snart blir en skilt mann.

Jeg vet at de vil bli skuffet. Jeg vet at barna våre vil bli triste og lei seg, fordi vi har klart å holde en fasade overfor både dem og omverdenen i så mange år.

Du vil nok etter hvert oppdage at du har valgt en mann som har mange sider. Noen gode, men også mange negative og egoistiske sider.

Han hater husarbeid. Han tar seg gjerne en joggetur hvis dere får besøk, og han kommer til å legge planer for fremtiden hvor du ikke blir inkludert. Han har et stort ego, som han er flink til å ivareta. Han vil aldri bli med deg på kino eller stelle for deg hvis du blir syk.

Han kommer aldri med blomster, og han husker aldri en bursdag. Det han husker aller best er sine egne avtaler og det som kan gagne ham selv. Han har en sterk vilje og er lite interessert i å inngå kompromisser.

Jeg kjenner ikke deg, men jeg har vanskelig for å tro at en oppgående dame vil trives sammen med en såpass stor egoist over tid. Jeg vokste inn i ekteskapet vårt fra jeg var ung, og med ansvaret for tre barn laget jeg meg grunner til å bli i det. Nå er det derimot over, og du overtar ham.

I det store og hele ønsker jeg deg lykke til med min kommende eksmann. Jeg håper at kjærligheten din til ham er såpass sterk og raus at dere vil få en lykkelig fremtid. Men jeg må innrømme at jeg har mine tvil ...

Selv skal jeg samle sammen alt jeg har av kraft, mot og optimisme, slik at min egen fremtid blir vel så bra, selv om jeg skal bo og leve alene fremover. Alt har sin tid, sier noen, og hvem vet hva tiden som kommer vil bringe.

Artikkelen ble opprinnelig publisert på «De blå sidene» i Norsk Ukeblad. I denne serien deler leserne personlige historier. Både person- og stedsnavn er endret for å sikre anonymitet.

Les flere saker: Historier | Erotiske Noveller

Denne saken ble første gang publisert 14/11 2022, og sist oppdatert 14/11 2022.

Les også