«Forræder»-aktuelle Katrine Moholt

– Jeg har mistet mange venner underveis

Katrine Moholt kjenner kun på takknemlighet når hun fyller et halvt århundre denne høsten. Hun får se sine barn vokse opp, og er klar med en splitter ny jobb. Det tar ikke den populære programlederen for gitt.

<b>KATRINE MOHOLT:</b> Katrine Moholt frykter ikke alderdommen. Som kommende 50-åring tar hun fatt på nye oppgaver i karrieren. – Jeg er ikke redd for de rynkene. Jeg tenker at det er livet som kommer, og det er jeg så takknemlig for, sier hun.
KATRINE MOHOLT: Katrine Moholt frykter ikke alderdommen. Som kommende 50-åring tar hun fatt på nye oppgaver i karrieren. – Jeg er ikke redd for de rynkene. Jeg tenker at det er livet som kommer, og det er jeg så takknemlig for, sier hun. Foto: TV 2
Publisert

– Det blir absolutt fint å fylle 50 år. Det skjer så mye spennende i livet mitt nå, både privat og på jobb, sier Katrine Moholt (49) og smiler.

Her og Nå møter den populære programlederen og hennes datter Evelina Moholt (23) på presselanseringen av reality-serien «Forræder».

Les også: Dette er deltakerne i «Forræder» 2023

Deltar i «Forræder»

Duoen har vært å se i TV 2-programmet denne våren, en felles erfaring ingen av dem ville vært foruten.

– Jeg syntes det var veldig stas å få dele en mor/datter-opplevelse med Evelina. Vi har dratt på jenteturer før, vi har vært på hyttetur. Og nå har vi jammen vært på Kongsvinger festning og opplevd å være i «Forræder» sammen. Det var gøy for meg å se Evelina i en sånn setting. Hun er jo blitt voksen, har sine egne tanker og lever sitt eget liv. Jeg ble veldig stolt, sier Katrine.

– Jeg syntes også det var kjempefint å være sammen med mamma der inne. Jeg har lært at jeg kjenner mamma godt. Det er fint å kjenne på at man er så nære som er, og at man kan lese hverandre så godt, istemmer Evelina.

For det er ingen tvil om at Katrine går et spennende år i møte. Ikke nok med at «Forræder» har stått på agendaen – i september runder TV-profilen et halvt århundre. Tidligere i år ble det også kjent at hun skal lede et nytt program om barneoppdragelse.

Les også: Evelina Moholt: – Mamma er mitt største forbilde

<b>NÆRT BÅND:</b> Katrine og datteren Evelina fikk nok å bryne seg på under vårens sesong av TV 2-serien «Forræder». Duoen er glad for at de fikk dele opplevelsen sammen. Den vakre 23-åringen jobber som skuespiller og sanger. 
NÆRT BÅND: Katrine og datteren Evelina fikk nok å bryne seg på under vårens sesong av TV 2-serien «Forræder». Duoen er glad for at de fikk dele opplevelsen sammen. Den vakre 23-åringen jobber som skuespiller og sanger.  Foto: Jørn Grønlund

Program om barneoppdragelse

Innspilling starter på forsommeren, og sammen med en ekspert skal hun lose familier gjennom forskjellige metoder og oppfølging. Det er en oppgave trebarnsmoren har gledet seg til å ta fatt på. I tillegg til Evelina, har Katrine og ektemannen Snorre Harstad, sønnen Markus (27) og attpåklatten Sofia (9).

– Jeg er veldig heldig som får lov til å gjøre noe nytt som er så spennende, og som ligger meg så nært. Jeg har selv tre barn. Evelina og Markus har jeg oppdratt i en tid uten skjerm. Og så har jeg fått et nytt lite barn som vokser opp i denne tiden hvor alt skjer på skjerm. Det er interessant å se hvordan jeg har utviklet meg som mamma, og hvordan det er å være forelder i forskjellige tider.

<b>ATTPÅKLATT:</b> I Katrines kommende TV 2-serie er det barneoppdragelse og foreldrerollen som er i fokus. Det er et tema programlederen er brennende opptatt av. Hun har oppdratt tre barn som er vokst opp i to forskjellige generasjoner. Her med yngstedatteren Sofia.
ATTPÅKLATT: I Katrines kommende TV 2-serie er det barneoppdragelse og foreldrerollen som er i fokus. Det er et tema programlederen er brennende opptatt av. Hun har oppdratt tre barn som er vokst opp i to forskjellige generasjoner. Her med yngstedatteren Sofia. Foto: Morten Bendiksen

–Jeg håper programmet kan være til hjelp og inspirasjon til hvordan man kan komme seg gjennom de dagene hvor det ikke er så lett å være forelder. Jeg synes det er spennende at jeg får lov til å utvikle meg – både som mamma og programleder, medgir Moholt.

TV-profilen får gode skussmål av datteren Evelina.

– Jeg synes mamma har hatt en fin balanse mellom å være streng, rettferdig og gjøre ting på en veldig ordentlig måte. Det har vært en åpenhet som har gjort at vi har fått et veldig sterkt bånd.

– Jeg synes det er så fint at jeg kan ha en bestevenn i mamma, samtidig som vi har et mor/datter-forhold. Hun har vært veldig forståelsesfull og snill, og det har gjort at jeg har hatt rammer til å kunne snakke åpent om ting. Så mamma har gitt en god oppdragelse vil jeg si, konstaterer 23-åringen.

Les også: (+) Mamma bryr seg ikke om meg og barna mine, hun skal alltid noe annet. Jeg blir så såret

Fyller 50 år

I fjor avsluttet Katrine to viktige kapitler i karrieren. Hun ledet «Allsang på grensen» for aller siste gang, og ga seg som programleder for «Skal vi danse» som deltaker i «All stars»-sesongen. TV-profilen ser dermed frem til å begi seg ut på nye arenaer i 2023.

<b>FAMILIEKJÆR:</b> Katrine og ektemannen Snorre Harstad (52) har tre barn. Her sammen med Markus og Evelina i 2009. – Jeg har sagt at jeg ikke trenger noen stor feiring. Mannen min ble 50 år midt i pandemien, og da feira vi med kjernen. Med våre foreldre og med barna våre. Og det er et av de koseligste selskapene jeg har vært i. Jeg er veldig glad i den lille gjengen vår, sier Katrine. 
FAMILIEKJÆR: Katrine og ektemannen Snorre Harstad (52) har tre barn. Her sammen med Markus og Evelina i 2009. – Jeg har sagt at jeg ikke trenger noen stor feiring. Mannen min ble 50 år midt i pandemien, og da feira vi med kjernen. Med våre foreldre og med barna våre. Og det er et av de koseligste selskapene jeg har vært i. Jeg er veldig glad i den lille gjengen vår, sier Katrine. 

– Jeg ledet «Skal vi danse» i 10 år, og «Allsang på grensen» i 16 år. Så det er fryktelig morsomt å få lov til å være med å skape dette foreldreprogrammet. Det føles viktig og meningsfylt, sier hun.

Katrine innrømmer at hun kjenner på en takknemlighet når hun runder fem tiår denne høsten.

– Jeg er jo slik at jeg synes det er fint å feire hver dag. Jeg er veldig glad i livet, så jeg prøver å gjøre det beste ut av hver eneste dag. For det er jo mange dager som kan være tunge, så det er viktig å prøve å gjøre dem så gode som mulig, understreker Moholt.

Les også: Katrine Moholt: – Snorre er en klippe i livet mitt

Mistet mange venner

Hun forteller at moren hennes, som nærmer seg 80 år, pleier å si, «Jeg føler at livet akkurat har begynt». Det er en filosofi Katrine har tatt til seg.

– Jeg føler det samme selv. Når du nå minner meg på at jeg snart blir 50 år, så skjønner jeg nesten ikke at det er meg du snakker om. For jeg føler jo ikke det inni meg. Men jeg er så takknemlig for at jeg får lov til å bli 50 år. At jeg får lov til å være sammen med familien min, se barna mine vokse opp.

<b>VENNER:</b> Katrine Moholt forteller at hun har mistet mange venner som ikke fikk oppleve å fylle like mange år som henne. Programlederen var blant annet god venn med Ari Behn, som døde i 2019 – 47 år gammel. Her er duoen under «Allsang på grensen» i 2015.
VENNER: Katrine Moholt forteller at hun har mistet mange venner som ikke fikk oppleve å fylle like mange år som henne. Programlederen var blant annet god venn med Ari Behn, som døde i 2019 – 47 år gammel. Her er duoen under «Allsang på grensen» i 2015. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

– For jeg har mistet mange venner underveis. Venner som har gått bort lenge før de fylte 50. Så jeg er ikke redd for å bli gammel. Jeg er ikke redd for de rynkene. Jeg tenker at det er livet som kommer, og det er jeg så takknemlig for, sier en alltid like blid Katrine Moholt.

Denne saken ble første gang publisert 02/06 2023.

Les også