Katrine Moholt om et liv uten «Allsang på grensen»

Katrine Moholt: – Snorre er en klippe i livet mitt

I 16 år har «Allsang på grensen» for mange vært selve lyden av sommer. Nå er det slutt. Katrine Moholt takker mannen Snorre og familien for at hun har fått holde på hver sommer i 16 år.

<b>  KATRINE MOHOLT:</b> Når Katrine Moholt nå er inne i sin 16. og siste sesong med «Allsang på grensen», sitter hun igjen med mange unike minner – både sammen med familien og artistene på scenen.
KATRINE MOHOLT: Når Katrine Moholt nå er inne i sin 16. og siste sesong med «Allsang på grensen», sitter hun igjen med mange unike minner – både sammen med familien og artistene på scenen. Foto: Svein Brimi
Sist oppdatert

Da alle rundt Katrine Moholt (48) telte ned mot en etterlengtet sommerferie, gjorde «Allsang på grensen»-programlederen akkurat det motsatte.

Måneder med intensive forberedelser kulminerte i en forrykende premieresending i juni. Da fellesferien meldte sin ankomst og Norges befolkning gikk i dvale-modus, ventet årets travleste tid for den hardtarbeidende trebarnsmoren.

­­– Jeg har alltid følt meg veldig heldig som har en jobb som jeg synes er morsom. Jeg brenner for det jeg gjør og har gledet meg hver eneste sommer til å lage «Allsang på grensen». Hver gang jeg tar av fra E6 og ser festningen bade i sol, blir jeg glad inni meg, forteller Katrine med glødende engasjement.

<b>      DRØMME-DUO:</b> Denne sommeren loser Katrine og makkeren Stian «Staysman» Thorbjørnsen seerne gjennom tidenes siste sesong med «Allsang på grensen».
DRØMME-DUO: Denne sommeren loser Katrine og makkeren Stian «Staysman» Thorbjørnsen seerne gjennom tidenes siste sesong med «Allsang på grensen». Foto: Svein Brimi

Siste sesong av «Allsang på grensen»

Premieresendingen er bare timer unna, men likevel hviler det en rutinert ro over både artister, crew og programledere på det avgrensede området ved Fredriksten festning. Solen varmer behagelig på himmelen, og spente publikummere trekker forventningsfullt oppover den lille høyden i Halden sentrum.

For mange er «Allsang på grensen» selve lyden av sommer, og i år synger det folkekjære programmet på siste verset.

­– Jeg synes det er fantastisk at vi få avslutte «Allsang på grensen» mens det fortsatt er en suksess. At vi startet som en suksess, og avslutter som det. Det er modig av TV 2 å ta av noe som fungerer bra. Så føles det også riktig. Jeg er veldig sånn: Alt til sin tid, forteller Katrine.

<b>TILSTEDEVÆRELSE:</b> Den folkekjære programlederen forteller at hun alltid har fokusert på å være til stede her og nå. Det har hun lært av mammaen og morfaren. 
TILSTEDEVÆRELSE: Den folkekjære programlederen forteller at hun alltid har fokusert på å være til stede her og nå. Det har hun lært av mammaen og morfaren.  Foto: Her og Nå

Over 100 episoder med sommerstemning og musikkglede har hun servert det norske folk de siste 16 årene. Igjen står unike minner og menneskemøter Katrine vil bære med seg videre.

– Når jeg ser tilbake på de 16 årene, må jeg helt ærlig si at det er øyeblikkene vi har hatt med de menneskene som ikke er med oss lenger, som skiller seg ut. Jahn Teigen, Lynn Anderson som sang «Rose Garden», Liv Marit Wedvik som fremførte «Jag trodde änglarna fanns», Ari, gode Ari, som sang «Moves like Jagger». Det har vært så mange slike øyeblikk … The Monroes med Lage Fosheim og Eivind Rølles som sang «Cheerio». Det er sterkt å tenke på.

Les også: Katrine Moholt gleder seg til «Allsang på grensen» hele året: - Jeg har drømmejobben

Programleder i 16 år

Den karismatiske programlederen har blitt stående som selve symbolet på «Allsang på grensen».

ARI BEHN: I 2015 åpnet Ari Behn programmet «Allsang på grensen», sammen med Katrine Moholt.
ARI BEHN: I 2015 åpnet Ari Behn programmet «Allsang på grensen», sammen med Katrine Moholt. Foto: Morten Bendiksen

For Katrine selv har programmet blitt en del av livet. Sammen med familien har hun flere av sine aller vakreste sommerminner her fra festningen.

– Barna mine har jo nærmest vokst opp her med Allsang-familien. Snorre og barna har alltid fulgt med meg på jobb og delt disse øyeblikkene med meg. Jeg kunne aldri hatt en sommerjobb hvor jeg ikke kunne hatt med meg familien – som betyr alt for meg, forteller Katrine.

– Evelina (22) har holdt bamseklubb her om sommeren, hvor hun har vært barnevakt for barna til artister og band. I 2013 gikk jeg høygravid på scenen. Da måtte vi faktisk ha backup på plass under siste sending, fordi jeg begynte å få en del kynnere. Sofia (8) ble født 14 dager etterpå. En ekte Allsang-baby med andre ord!

Les også: Sjekk de kjente fjesene som var med i «MGPjr» som barn

<b>EKTE KJÆRLIGHET:</b> Katrine uttrykker en takknemlighet overfor ektemannen Snorre, som alltid har stått som en klippe ved hennes side. Hver eneste Allsang-sesong har han og barna vært der for Katrine. Her er hun sammen med datteren Evelina, sønnen Markus og ektemannen Snorre i 2009. 
EKTE KJÆRLIGHET: Katrine uttrykker en takknemlighet overfor ektemannen Snorre, som alltid har stått som en klippe ved hennes side. Hver eneste Allsang-sesong har han og barna vært der for Katrine. Her er hun sammen med datteren Evelina, sønnen Markus og ektemannen Snorre i 2009. 

Ektemannen Snorre Harstad

Katrine forteller at det har vært avgjørende å ha familien med på laget.

– Familien har alltid støttet meg. Snorre er en klippe i livet mitt. Snakk om å ha en fantastisk kjæreste og samarbeidspartner. Vi har jo hus, hjem og tre barn å ta ansvar for. Hadde Snorre sagt: «Vet du, nå vil jeg ha sommerferie, jeg», så hadde vi selvfølgelig gjort det. Jeg tar ingen av disse valgene alene, forteller Katrine, og sender et mykt smil i retning ektemannen som kommer ruslende med datteren Sofia.

– Så elsker han musikk og storkoser seg her. Jeg føler meg heldig som har en mann som støtter meg. Vi har det skikkelig fint og gjør så mye gøy sammen. Jeg mener at man ikke må ta til takke med et forhold som er sånn halvveis. Ikke bruke alle årene sine på ting som ikke er så bra. Er det noe jeg vet, så er det at det går an å finne full klaff!

<b>EN DEL AV LIVET:</b> Barna i Moholt-familien har nærmest vokst opp på Allsang-settet i Halden. Her har de skapt sommerminner sammen som familien. For Markus (26), Evelina (22) og Sofia Linn (8) har det vært like naturlig og vokse opp med artister og mammas kolleger i TV-produksjonen som en hvilken som helst annen jobb. Her er hun i Halden med døtrene i 2015. 
EN DEL AV LIVET: Barna i Moholt-familien har nærmest vokst opp på Allsang-settet i Halden. Her har de skapt sommerminner sammen som familien. For Markus (26), Evelina (22) og Sofia Linn (8) har det vært like naturlig og vokse opp med artister og mammas kolleger i TV-produksjonen som en hvilken som helst annen jobb. Her er hun i Halden med døtrene i 2015.  Foto: Morten Bendiksen

Når dette kapittelet nå går mot slutten, vil det i årene som kommer bli rom for å skape nye sommerminner for Katrine og familien.

– Jeg har ikke hatt sommerferie på 16 år – virkelig ikke – selv om vi som familie har vært flinke til å gjøre hyggelige ting innimellom. Neste år skal jeg sette på bremsen og ta skikkelig ferie med familien. Ingen telefon, e-post eller forberedelser – rett og slett logge helt av. Det gleder jeg meg veldig til, innrømmer Katrine.

Les også: (+) Da jeg fortalte eksmannen min hvem jeg var sammen med, eksploderte han

Hemmelige planer

Selv om det er vemodig å ta farvel med det folkekjære programmet, er ikke Katrine typen til å dvele ved det som har vært.

– Overganger kan egentlig være veldig fint. Det var en som en gang sa: «De som takler overganger best, de har det også best». Det handler om å være til stede her og nå. Jeg er oppvokst med en mamma og en morfar som er veldig til stede i øyeblikkene. De har praktisert mindfulness lenge før det ble et begrep. Så det har alltid vært veldig naturlig for meg også å leve sånn. Det er godt å kjenne på at nå er jeg her.

<b>      NYTT KAPITTEL:</b> Også privat har det vært store endringer i Katrine og ektemannen Snorres liv de siste årene. Nå har begge de eldste barna flyttet ut, og det er bare 8-åringen Sofia som bor hjemme.
NYTT KAPITTEL: Også privat har det vært store endringer i Katrine og ektemannen Snorres liv de siste årene. Nå har begge de eldste barna flyttet ut, og det er bare 8-åringen Sofia som bor hjemme. Foto: Svein Brimi

Når en dør lukkes, åpnes en annen. Per i dag har likevel ikke Katrine hastverk med å skrive ny TV-historie.

– Jeg er veldig slik at veien blir til mens jeg går. Så tenker jeg vi må bli flinkere til å stoppe opp og ta tak i ting som kommer vår vei og være takknemlig for det som dukket opp. Jeg tenker at jeg ikke vil legge noen tiårsplan. Jeg vil heller vente og se hva som skjer. Det er jo veldig spennende – tenk deg hvilke muligheter som kan dukke opp? Så er det jo alltid noen planer – som jeg ikke kan prate om ennå, smiler Katrine lurt.

Denne saken ble første gang publisert 05/08 2022, og sist oppdatert 05/08 2022.

Les også