Kathrine sørland og anDREAS holck

Kathrine Sørland og mannen Andreas: Slik fant de sammen igjen

Etter tre julefeiringer på hver sin kant gleder Kathrine Sørland seg endelig til jul igjen med ektemannen Andreas Holck. Slik fant de tilbake til hverandre.

<b>KATHRINE SØRLANDS JULEFEIRING: </b>I tre år har Kathrine Sørland gruet seg til jul. I år kan hun og familien endelig senke skuldrene og nyte tiden sammen som familie.
KATHRINE SØRLANDS JULEFEIRING: I tre år har Kathrine Sørland gruet seg til jul. I år kan hun og familien endelig senke skuldrene og nyte tiden sammen som familie. Foto: Svein Brimi.
Sist oppdatert

Duften av edelgran og røkelse fyller stuen hjemme hos Kathrine Sørland (41), Andreas Holck (50) og sønnen Leon (13). Deres koselige hjem på Nesøya utenfor Oslo er fylt med latter og fredelig julestemning.

I 10 år var det her i denne leiligheten den lille familien lot julefreden senke seg. Så fulgte tre år med unntakstilstand.

– Julefeiringene jeg tilbrakte uten Leon og Andreas, er de verste julefeiringene jeg har hatt. Jeg gikk rundt på kjøpesenteret og hørte alle ønske hverandre en god jul. Jeg på min side hadde bare lyst til å vise dem fingeren, forteller Kathrine og ler.

Det hviler likevel et alvor over det glassklare blikket.

– Det er noe av det verste med å være fra hverandre, du ønsker ikke å dele et barn. Og julen er kanskje det tidspunktet i løpet av året hvor det blir mest tydelig, erkjenner Andreas.

Gikk hver til sitt etter 14 år

Tre år senere er familien endelig gjenforent, og julemagien er gjenopprettet.

– I år gleder jeg meg så mye til jul! Endelig skal vi feire jul sammen som familie igjen – slik det skal være. Det blir «Tre nøtter til Askepott» i pysjen, og julefeiring med lave skuldre hjemme hos svigers i Oslo. Svigermor lager faktisk verdens beste ribbe! stråler Kathrine takknemlig.

Det var i 2018 det ble kjent at det profilerte paret hadde valgt å gå hver til sitt etter 14 år som kjærester og 12 år som mann og kone. 2021 blir stående som det året de innså at de ikke kunne leve uten hverandre.

– Vi har valgt hverandre på nytt, og det føles egentlig som en større forpliktelse enn noen gang. Nå har vi gitt oss selv denne sjansen, og det er ingen exit-mulighet på den, føler vi, forteller paret og gløtter bort på hverandre.

Les også: Da Ari Behn slet som verst, snakket mamma Marianne med ham daglig.

Familien startet året med en eventyrlig tur til Svalbard, en reise som vil stå igjen som symbolet på en ny start for dem som familie.

Der fikk de oppleve majestetisk snølandskap og eksotiske snøscooterturer parallelt som følelsene dem imellom vokste seg sterkere.

– Det har vært en helt spesiell følelse. Vi har forelsket oss i hverandre på nytt, samtidig som det er en trygghet i at vi kjenner hverandre så godt fra før. Det er både nytt og spennende og velkjent og trygt samtidig, innrømmer Kathrine.

<b>HERLIG TREKLØVER:</b> Leon gleder seg over at mamma og pappa er tilbake under samme tak. Årets jul skal feires i Oslo og på Nesøya.
HERLIG TREKLØVER: Leon gleder seg over at mamma og pappa er tilbake under samme tak. Årets jul skal feires i Oslo og på Nesøya. Foto: Svein Brimi.

Måtte ha godkjenning fra sønnen

Det tok likevel enda litt tid før de tok det neste skrittet, og at Andreas flyttet tilbake til familiens hjem på Nesøya. Og først ville de ha en godkjenning fra familiens overhode.

– Vi satt ved spisebordet her da vi tok praten med Leon. Vi spurte deg hva du tenkte om at jeg skulle flytte inn igjen, sant? spør Andreas.

Begge kikker bort på Leon, som umiddelbart løsriver seg fra skjermen foran seg og plukker opp tråden i samtalen.

– Det er skikkelig koselig at familien er samlet igjen. Nå er alle sammen hjemme igjen. Tilbake på plass på en måte – sånn det skal være, smiler den sympatiske 13-åringen.

Fra 2008 til 2018 samlet familien Holck Sørland minner i hjemmet på Nesøya. Etter tre år i nytt hjem innrømmer Andreas at det ikke var like lett å omstille seg som han hadde sett for seg.

– Første gang jeg skulle hjem, og du ikke var hjemme, følte jeg at jeg låste meg inn i din leilighet. Det føltes på ingen måte som min gamle bolig, men som ditt hjem. Det har tatt tid å venne seg til, vedkjenner Andreas.

Les også: Guro Fostervold Tvedten: – Jeg var veldig sjalu

Jobbet seg tilbake i forholdet

– I dag kjennes det veldig naturlig å ha Andreas tilbake, men det tok nok litt tid. Vi har måttet jobbe oss tilbake. Så har jo jeg bodd her hele tiden, så det føltes kanskje mindre rart for meg enn det gjorde for Andreas, tror Kathrine og legger til at de har vært på husjakt det siste halvåret.

Kathrine og Andreas svinser rundt hverandre, flørter, tuller og er rause med kjærtegn.

Pandemiåret 2021 skulle vise seg å bli bakteppet for en kjærlighetshistorie hele Norge har engasjert seg i. Det siste halvåret har det lykkelige paret opplevd en bølge av heiarop fra omgivelsene.

– Det har egentlig vært både overveldende og rørende. Det har vært et ras av tilbakemeldinger fra alle kanter, og det er utelukkende positivt. Det oppleves som at det er mange der ute som gleder seg over at vi har funnet tilbake til hverandre, stråler Kathrine.

Media, podkaster og privatpersoner. «Alle» har det siste halvåret ønsket å ta del i deres historie. Andreas tror familiens lykkelige gjenforeningen har truffet en nerve i det norske folk.

– Kanskje vår historie er med på å spre håp. Det er mange som går fra hverandre, men det er sjelden du hører om de som finner tilbake. Å se at det er noen som velger å gå den veien, at det faktisk er et alternativ, det tror jeg er med på å nyansere synet på en separasjon, spekulerer Andreas.

<b>SIN EGEN LYKKES SMED:</b> Kathrine har vært åpen om at hun har hatt det krevende psykisk de siste årene. Da Andreas flyttet hjem, falt brikkene på plass, og i dag har hun det bedre enn noen gang.
SIN EGEN LYKKES SMED: Kathrine har vært åpen om at hun har hatt det krevende psykisk de siste årene. Da Andreas flyttet hjem, falt brikkene på plass, og i dag har hun det bedre enn noen gang. Foto: Svein Brimi.

Tror mange kan trenge en pause

De slår begge et slag for å ta et skritt tilbake i forholdet om det står i fare for å sprekke. De tror det kan være det som skal til for å se partneren med nye øyne.

– Jeg tror ofte det bare er en pause som skal til – lang eller kort. Jeg visste ikke det da, men kjenner på det nå. For oss var det avgjørende. Den trenger absolutt ikke vare i 2,5 år, men mange kan ha godt av en «time out» for å få ting på avstand, tror Kathrine.

For familien Holck Sørland viste det seg i hvert fall at separasjonen var en suksessoppskrift.

– I dag har vi blitt mye flinkere til å kommunisere og sørge for å ta de gnisningene som dukker opp, med én gang – ikke dvele ved dem. Vi sier unnskyld og får det ut av verden fremfor å gå og være langsinte på hver vår kant. Ved å hele tiden være ærlige med hverandre på godt og vondt, har vi blitt kjent med nye sider av hverandre, forteller Kathrine og strekker seg varsomt etter hånden til Andreas.

– Så har vi blitt veldig flinke til å finne anledninger til å utforske hverandre igjen. Som familie eller bare oss to. Vi drar på date, kjæresteturer og i middager med gode venner. Så setter vi av kvelder midt i uken til bare oss to. I dag gjør vi alt det vi burde ha gjort forrige gang, ler Kathrine hjertelig.

Denne saken ble første gang publisert 22/12 2021, og sist oppdatert 22/12 2021.

Les også