ÅPNER OPP I PODKAST:

Kathrine Sørland: – Jeg satt med følelser jeg ikke burde hatt i et nytt forhold

Kathrine Sørland (41) forteller om gjenforeningen med eksmannen, de psykiske problemene og sitt forhold til utseende.

RAMPELYS: Kathrine Sørland under utdelingen av moteprisen Nåløyet i 2014.
Foto: Berit Roald / NTB
RAMPELYS: Kathrine Sørland under utdelingen av moteprisen Nåløyet i 2014. Foto: Berit Roald / NTB
Sist oppdatert

Vi har begynt på et nytt liv sammen nå. Etter separasjonen har vi funnet tilbake til hverandre. Jeg har fått mange råd og verktøy av psykologen min, som jeg har tatt i bruk i denne forbindelse, fortsetter hun.

Det forteller Kathrine Sørland i Kamilles podkast «Summa Summarum».

Les også: Ulykken satte preg på hele oppveksten til Tuva Fellman

Vanskelig tid

Etter tre års pause ble den tidligere missedronningen i fjor sammen med eksmannen Andreas Holck (50) igjen. Sammen har de sønnen Leon (12).

Tre år med 50/50-deling av omsorg var over.

Kathrine Sørland (41)

  • Er sammen med Andreas Holck (50) og mamma til Leon (12)
  • Fra Stavanger, men bor på Nesøya i Asker
  • Har vært modell siden tenårene. Ble kåret til «Frøken Norge» i 2002 og ble nummer fire i «Miss World»
  • Har drevet brudesalongen Agape
  • Har deltatt i en lang rekke tv-programmer, som «Casino», «Top Model», «Farmen Kjendis» og «Skal vi danse»
  • Influencer og profil hos Egmont People
  • Har gitt ut boken «Du skal ikke tro at du er noe», hvor hun åpent og ærlig forteller om livets mange opp- og nedturer

– Jeg gikk gjennom en vanskelig tid da vi ble separert. Jeg mistet tryggheten. Vi hadde vært gjennom en lang prosess der vi ikke lenger var gode med hverandre, enkelt og greit. Jeg hadde ikke lyst til å bryte opp ekteskapet, men for noen tror jeg det er nødvendig. Og for meg var det det, forteller hun til programleder Kjersti Kvam og psykolog Ragnhild Bang Nes i podkasten.

Men det ble ikke nødvendigvis bedre.

– Jeg gikk fra å være euforisk og følelseskald i begynnelsen, til å kjenne at dette var tøffere enn jeg hadde trodd. I starten var jeg mye ute med venninner, og når jeg hadde Leon, ble det «krampekosing», forteller Kathrine.

Hun trivdes ikke med 50/50-løsningen.

– Lørdagshandelen hadde jeg pleid å gjøre med familien, og nå var det stusselig å handle alene. Jeg likte ikke å ha ungen min 50/50, sier hun.

Ny kjæreste

Etter hvert gikk både Kathrine og Andreas inn i nye forhold.

– Det var fantastisk, og jeg ble behandlet som en prinsesse. Andreas og jeg fjernet oss fra hverandre, men samarbeidet fint om Leon, forteller modellen.

Men selv om hun hadde det fint med den nye kjæresten, klarte hun aldri å slutte å tenke på det hun hadde hatt.

– Jeg satt med følelser jeg ikke burde hatt i et nytt forhold. Det gjorde alt vanskelig, jeg følte meg i en spagat. Hva vil jeg med livet? Skal jeg gå tilbake? Det tæret på og var vondt for forholdet jeg hadde. Jeg fant ut at jeg måtte være ego og gjøre det som var riktig for meg, forteller hun.

Dette ble starten på en vond periode og Kathrine slet med psykiske problemer.

– Jeg lå under dyna i hele fjor sommer. Jeg har vært åpen om at ting ikke alltid er lett og jeg har vært gjennom en periode med både angst, depresjon og alle mulige fæle greier. Det var en tung og tøff periode. Jeg var desperat og ba om hjelp, og det har jeg fått siden. Jeg skjønner ikke hvordan jeg skulle klart meg uten, så takk og lov for det, sier hun i podkasten.

Les også(+): Jeg opplevde det verste en mor kan oppleve

ÅPNER OPP: – Jeg var desperat og ba om hjelp, og det har jeg fått siden. Jeg skjønner ikke hvordan jeg skulle klart meg uten, så takk og lov for det, sier Kathrine Sørland om den vanskelige tiden.
ÅPNER OPP: – Jeg var desperat og ba om hjelp, og det har jeg fått siden. Jeg skjønner ikke hvordan jeg skulle klart meg uten, så takk og lov for det, sier Kathrine Sørland om den vanskelige tiden. Foto: Story House Egmont.

Gjenforent med familien

Kathrine bruker fremdeles antidepressiva. I denne perioden måtte hun også gå i seg selv, for å finne ut hva hun egentlig ville. Hun hadde fortsatt følelser for Andreas, men var det fordi han var eksen? Fordi det var trygt?

– Da det ble slutt med han og kjæresten, ble jeg litt stressa. Følte at «the pressure is on», sier hun.

Kathrine tok mot til seg, og fortalte Andreas hva hun følte.

– Det ble en veldig fin samtale. Begge følte for å gi dette en sjanse til. Vi tok valget og gikk helt for det. Det var godt å komme tilbake til familien. Til ungen min, og kunne klemme han hver eneste dag, forteller hun.

Sjenert ungdom

Som liten var Kathrine utadvendt og elsket å synge og opptre. Hun likte oppmerksomheten. Men i løpet av skoleårene ble hun mer sjenert, og det toppet seg på ungdomsskolen.

– Da ble det skummelt bare å rekke opp hånda. Jeg oppdaget at andre rundt meg var flinke, pene, kule og smarte, og jeg så ikke på meg selv som flott. Jeg hadde lange bein som jeg snublet i hvor enn jeg gikk, og på håndballbanen ble jeg kalt for «sugi» – fordi beina mine lignet på sugerør, forteller hun.

I midten av tenårene endret dette seg, da hun fikk være med på et modellkurs i hjembyen Stavanger.

– Den muligheten var så kjekk å få! Forbildene var Cindy Crawford og Helena Christensen. De var dødslekre, og jeg drømte om å bli som dem, sier Kathrine og fortsetter:

– Vi ble målt opp og ned. Jobbet med holdning, gikk med bøker på hodet og drømte om å sitte fint. Det var en fantastisk tid, med klær, sminke og hår.

Da Kathrine kom gjennom opptaksprøven hos Prestige Modellbyrå, trodde hun seriøst hun hadde blitt supermodell.

– Jeg tenkte «Cindy, gå og legg deg. Her har det kommet en ny dame». Det var skikkelig stas. Det ble en del snakk på videregående, om at «Kathrine tror hun er noe». Jeg latet som jeg ikke brydde meg, selv om jeg egentlig gjorde det. Men selvtilliten kom tilbake for alvor. Det skjedde noe da jeg ble modell, forteller hun i podkasten.

Les også: Siv Jensen: – Dette har såret meg mest

Fasade og utseende

41-åringen opplevde at livet smilte i 20-årene. Hun hadde vært med i Miss World, giftet seg, fått barn og startet brudesalongen Agape.

– Jeg hadde det så fint! Jeg følte at jeg nå hadde fått lønn for strevet i tenårene. Alt bare stemte, forteller Kathrine.

Samtidig ble det etter hvert stressende å skulle holde fasaden. Brudesalongen gikk konkurs, ekteskapet skrantet.

Hun er fremdeles opptatt av klær og sminke, men har en litt mer avslappet holdning til utseende enn tidligere.

– Nå sminker jeg meg fordi jeg liker det, ikke fordi jeg må. Jeg sminker meg litt ekstra når jeg er nedfor, og tar på høye hæler og leppestift. Det høres overfladisk ut, men det gjør noe med deg, sier hun og fortsetter:

– Hjemme liker jeg å gå uten sminke, i joggebukse og med håret til alle kanter, men jeg klarer ikke gå på butikken uten sminke enda. Jeg er for opptatt av hva andre synes, og er redd de skal si «Vet du hva? Jeg så Kathrine Sørland på Kiwi og vet du hvordan hun så ut»? Heldigvis har jeg fake vipper. Det er Guds gave til øynene, sier hun.

Hør podcasten «Summa Summarum» her

NB: Klikk.no og Kamille er begge eid av Story House Egmont

Denne saken ble første gang publisert 09/07 2021, og sist oppdatert 09/07 2021.

Les også