– Det var fastlegen som fikk meg til å snu

Jenny Jenssen hadde lyst til å si nei, men fastlegen fikk heldigvis overtalt henne.

TRENER OFTE: Jenny har holdt vekten og formen etter deltakelsen i 16 ukers helvete.
Publisert

Artisten og TV-personligheten Jenny Jenssen (61) er gla’jenta som i godt voksen alder fant ut at «jo da, bare fortsett å spise god mat, så lenge du styrer mengden og trener litt!»

GRILLDRONNING: – Jeg griller hele sommeren, forteller Jenny Jenssen som koser seg på uteplassen ved villaen i Asker.

– Jeg har alltid vært glad i skikkelig, hjemmelaget mat. Utfordringen har mer vært å bremse inntaket enn at maten har vært usunn, forteller Jenny mens hun tilbereder et lite utvalg av fristende grillretter.

Les også: Vebjørn Sand: – Jeg liker ikke merkelappen «singel»

Fikk «ny» kropp 

En treretters med forrett, hovedrett og dessert serveres på under timen – alt tilberedt hjemme på terrassen i den romslige villaen i Asker, der Jenny bor med ektemann Tor Magne Jenssen-Søreng (68) og datteren Tilje (18).

Jenny ble for tre år siden spurt om å være en av kjendisene i TVNorge-programmet «16 ukers helvete», der tidligere langrennsløper Martin Johnsrud Sundby (40) veileder deltagerne til en livsstilsendring.

FARGERIKT: – Jeg er glad i mat med mye smak og sterke farger, forteller Jenny som satt opp en hagestue til bruk ved dårlig vær.

– Jeg hadde lyst til å si nei – tenkte at jeg ikke ville utlevere meg på TV. Det var fastlegen som fikk meg til å snu: «Se på det som vinn-vinn. Du har høyt blodtrykk som vi ikke har fått kontroll på. Du trenger å styrke kroppen din, Jenny. Du har dårlige knær, og det er fordi du er for tung». Han hadde jo helt rett, sier hun.

– Jeg sa til meg selv: «Legg bort skammen, ta rev i seilene og bli med. Ikke vær flau over å vise deg på TV med kroppen din, fokuserer heller på hva du kan oppnå». Jeg gikk ned 20 kilo, takket være gode råd og solid egeninnsats, forteller Jenny.

Les også: (+) Vi har vært gift i 20 år og jeg har holdt sykdommen skjult for deg

ET MÅLTID I SEG: Bakte poteter med crème fraîche og baconterninger!

Ingen sprekk – trener for fullt

Hun hater å jogge, og er heller ikke overbegeistret for tredemølle. Hun måtte finne noe som var lystbetont og som samtidig ga henne bedre kondisjon. Tankene gikk tilbake til 2016, da hun deltok i «Skal vi danse».

SPREK DAME: Jenny har aldri vært i bedre form.

– Jeg elsker å danse zumba, så da startet jeg for fullt med det. Så ble det crossfit, bootcamp og spinning. Jeg nøyer meg ikke bare med å trene selv, men å trene andre. Jeg er instruktør flere steder, og har grupper fem-seks dager i uken. Jeg har faste timer med zumba for leger og sykepleiere på Sunnaas sykehus. Den fantastiske gjengen står på så svetten renner, forteller Jenny som også arrangerer helsecamp i Spania flere ganger i året. 

Jenny har også klart å holde vekten etter livsstilsendringen.

– Jeg kjenner ingen frykt for å gå på en sprekk. Hodet mitt er «låst» på at dette går bra! Og jernvilje, det har jeg, understreker Jenny som byr på skikkelig kos denne dagen med hjemmelaget eplekake med frukt fra egen hage, nedfrosset fra sist høst. 

ISKALD – MED BÆR I: – Vi tar like gjerne et glass hjemmelaget smoothie som et glass hvitvin, sier Jenny og ektemannen Tor.