Åtte spente artister er klare for rørende øyeblikk
i den nye sesongen av «Hver gang vi møtes»

Det overgikk alle forventninger

Det blir tårevått når årets «Hver gang vi møtes»- artister hyller hverandre blant majestetiske fjell og mektig hav på Kjerringøy. – Det er ganske så magisk, sier Jarle Bernhoft til Her og Nå.

<b>KJERRINGØY:</b> Den nye sesongen av «Hver gang vi møtes» ble spilt inn på Kjerringøy nord for Bodø på sensommeren, og de åtte artistene bodde sammen i 10 dager i fantastiske omgivelser.
KJERRINGØY: Den nye sesongen av «Hver gang vi møtes» ble spilt inn på Kjerringøy nord for Bodø på sensommeren, og de åtte artistene bodde sammen i 10 dager i fantastiske omgivelser. Foto: TV2
Publisert

Den 12. sesongen av TV 2-programmet «Hver gang vi møtes» er i gang, der åtte norske artister skal hylle hverandre med hver sine versjoner av låtene de har blitt mest kjent for opp gjennom karrieren.

Maj Britt Andersen (64), Myra (26), Anna of the North (32), Øystein Greni (47), Jarle Bernhoft, TIX (28), Arif (35) og Stig Brenner (31) flyttet i slutten av august opp til Kjerringøy for å bo sammen i 10 dager – omgitt av majestetiske fjell og vakker kystkultur.

– Å komme til Kjerringøy er for meg som å komme hjem. Jeg har trådd mine barne- og ungdoms sko her hver sommer siden min far er født og oppvokst her, og familien har hatt hytte her. Det er både sterkt og emosjonelt å komme tilbake, jeg har mange gode minner herfra, uttalte Jarle Bernhoft til TV 2 like før innspillingen startet på sensommeren.

<b>HVER GANG VI MØTES SESONG 12: </b>Maj Britt Andersen (64), Myra (26), Anna of the North (32), Øystein Greni (47), Jarle Bernhoft, TIX (28), Arif (35) og Stig Brenner (31)
HVER GANG VI MØTES SESONG 12: Maj Britt Andersen (64), Myra (26), Anna of the North (32), Øystein Greni (47), Jarle Bernhoft, TIX (28), Arif (35) og Stig Brenner (31) Foto: TV2

«Hver gang vi møtes» har de siste årene blitt spilt inn blant jorder og skog på Vestre Kjærnes gård i Våler, utenfor Moss. I den nye sesongen danner havet bakteppet når artistene på Kjerringøy deler historier fra sitt liv – med opp- og nedturer i karrieren.

Den første artisten som skal hylles er Andreas «TIX» Haukeland, som tidligere i år ble den norske vinneren av MGP. Uken etter er det Maj Britt Andersen som står for tur. I tillegg til rørende musikalske øyeblikk, ligger det også an til å bli tårevått når artistene får besøk på den nordnorske øya.

– Det kommer noen familiegjenforeninger som er makelaust fine. Der ble jeg satt ut, sier en noe hemmelighetsfull Jarle til Her og Nå.

Les også: Inger Lise Rypdahl om comebacket i Hver gang vi møtes: – Et kjærkomment lyspunkt i et tøft år

Jarle Bernhoft (45)

Jarle Bernhoft, også kjent under artistnavnet "Bernhoft", er 45 år gammel og oppvokst i Nittedal. Han er en norsk sanger, komponist og tekstforfatter, og har blant annet vunnet "årets spellemann" i 2011.

Han er gift med Lisa Bernhoft-Sjødin siden 2010, og sammen har de to sønner, Samuel og Benjamin.

– Hva var høydepunktet under innspillingen?

– Det var mange høydepunkter under innspillingen. Musikalske gåsehud-øyeblikk i fleng, men det hadde jeg nok forventa. Overraskelsen var at jeg fikk det beste måltidet jeg har smakt, kveite laga av en kokk fra Litauen. Han var kanskje den største kunstneren blant oss.

<b>JARLE BERNHOFT (45)</b>
JARLE BERNHOFT (45) Foto: TV2

– Jeg hadde ganske god musikalsk oversikt over de andre artistene, men jeg ble ganske tatt på senga over hvor inderlig fint Arif synger live. Ikke direkte overraskende akkurat, men det overgikk alle forventninger. Det som kommer til å sprute ut av skjermen er at det er åtte gledesspredere der. Alle sammen var ute i veldig godt ærend, og det merkes tydelig. Men se opp for Regina (Myra) sine imitasjoner av meg, det synes i alle fall jeg var dødelig artige, smiler Jarle til Her og Nå.

Hva husker du best fra innspillingen?

– Følelsen av utladning og stor takknemlighet etter min egen dag. Jeg tok en god, gammeldags «sigg» ute på brygga og stirra på havet. Det var ganske magisk, avslutter han.

Øystein Greni (47)

Øystein Greni er 47 år gammel og kommer fra Oslo. Han har også bodd lenge i Los Angeles, sammen med bandet "Bigbang".

Han er både vokalist, gitarist og låtskriver i bandet, som han har vært en del av i nærmere 15 år. Tidligere har han også vært en profesjonell skater, men ga seg da han ødela kneet. Greni ble skilt for noen år siden, og har en datter med navn Julia Greni.

<b>ØYSTEIN GRENI (47)</b>
ØYSTEIN GRENI (47) Foto: TV2

– Jeg føler at tidspunktet til å si ja til «Hver gang vi møtes» var helt riktig. Jeg har en lang karriere bak meg og jeg føler jeg har en historie å fortelle. I denne koronatiden er «Hver gang vi møtes» fantastisk å være med på. Det er en helt herlig gjeng artister som er samlet, og jeg er allerede blitt så glad i alle sammen.

– Jeg kjente ingen av dem veldig godt utenom Jarle, men alle er nydelige folk og de har gitt meg en tillit og kjærlighet som gjør det lett å snakke om ting som jeg ikke har turt å snakke om før. Jeg gleder meg til å tolke de andre artistene, og jeg tror Stig og kanskje Maj Britt vil bli overrasket over mine tolkninger, sier «Bigbang»-vokalisten, Øystein Greni, til TV 2.

Les også: Øystein Greni: Tilbake med et smell

Maj Britt Andersen (64)

Maj Britt Andersen er en av Norges mest kjente artister, og er særlig kjent for sanger for barn. Hun jobber sammen med ektemannen sin, Geir Holmsen, som også er produsenten hennes. Paret har adoptert to barn sammen: Daniela og Theo Holmsen.

Andersen er søster av den kjente norske artisten Inger Lise Rypdal, som var med i Hver gang vi møtes i 2015 og 2020.

– Jeg tror at den største grunnen til at jeg turte å svare ja til å være med denne sesongen, er at det har vært et stille og veldig annerledes år på grunn av pandemien. Jeg har savnet å synge og spille med bandet mitt og ikke minst møte publikum. Å være med i «Hver gang vi møtes» vil gi meg et musikalsk påfyll med noen av de fineste artistene og musikerne vi har her til lands og jeg håper og tror at det vil bli veldig bra sosialt også.

– Årets cast er veldig spennende og det viser en bredde som gjør det ekstra gøy å være med. Alt fra pop, soul, hiphop, rock til viser gjør at utfordringen blir stor, så jeg må innrømme at jeg både gruer og gleder meg til å tolke alle sammen. Men det blir flott å få være med å hedre alle og jeg er også veldig spent på «min dag» og hvilke låter de har valgt fra min katalog, sier Maj Britt til TV 2.

<b>MAJ BRITT ANDERSEN (64)</b>
MAJ BRITT ANDERSEN (64) Foto: TV2

Stig Brenner (31)

Stig Joar Haugen, bedre kjent som artistnavnet "Stig Brenner", og tidligere "Unge Ferrari", er en kjent norsk rapper, sanger og låtskriver fra Hamar. Stig har blant annet vunnet P3-prisen i 2021, og blitt nominert til flere Spellemannpriser.

– Jeg er fylt 30 år og befinner meg i en ny og spennende fase i livet. Jeg har gått fra «Unge Ferrari» til «Stig Brenner». Jeg tør å bære mitt virkelige navn, og håper at enda flere kan høre musikken jeg lager og historiene i den.

– Derfor føles det for første gang riktig å være med på «Hver gang vi møtes». Jeg sier som Arif sier om meg: «Det er veldig kult at vi skal dra på denne reisen sammen», sier Stig til TV 2.

Stig Brenner (31)
Stig Brenner (31) Foto: TV2

Arif (35)

Arif Nassor Salum, kjent under artistnavnet "Arif" og tidligere "Phil T. Rich" er en norsk rapper fra Oslo. Han har blant annet vunnet "Årets urørt" i 2013 og "Spellemannprisen i urban" i 2015, og har gitt ut hele 5 album.

Han har nylig bekreftet forholdet med influenser Helene Nygård, som går under navnet "Hellylife"

<b>ARIF (35):</b>
ARIF (35): Foto: TV2

– Når Stig og jeg kan være med i «Hver gang vi møtes» samtidig, så var det lett å takke ja. Det er veldig kult at vi skal dra på denne reisen sammen. Jeg må innrømme at jeg har vært litt fordomsfull tidligere til å takke ja til konseptet. Jeg har tenkt; – er seerne til «Hver gang vi møtes» i målgruppen for å ta imot min musikk? Så jeg har rett og slett ikke turt å si ja og har ikke vært klar for å tolke andres låter. Men nå er vi flere i litt samme sjanger og jeg er klar. Og for en fantastisk ballett av en cast.

– Jeg gleder meg veldig til å bli bedre kjent med de andre artistene og tolke fra deres kataloger. To damer som fortjener mer oppmerksomhet er Myra og Anna of the North, det er gull at seerne får bli bedre kjent med dem og musikken deres. Jeg gleder meg til å tolke alle, men spesielt Øystein. Rett og slett for han er en fantastisk fyr og har bra musikk. Og så Stig da, som jeg håper blir glad og rørt over tolkningen min. Jeg kommer til å gjøre dette i min stil og hedre låtene på min måte, sier Arif Salum til TV 2.

Les også: (+) Jeg trodde at jeg måtte leve med hemmeligheten resten av livet, men redningen kom fra uventet hold

Anna of the North (32)

Anna Lotterud, bedre kjent som "Anna of the North" er 32 år gammel og kommer fra Gjøvik. Hun er kjent som både sanger og låtskriver, og ble blant annet nominert til P3 gull i 2016, og vant senere en Spellemannpris i kategorien "årets musikkvideo" i 2019.

– «Hver gang vi møtes» er en perfekt anledning til å la det norske folk bli litt kjent med meg som person og artist. Så langt har jeg mitt største publikum utenfor Norge, spesielt i USA, der jeg har turnert mye siden plateselskapet mitt også er der. Det er på tide å prestere litt på hjemmebane nå.

Anna of the North (32)
Anna of the North (32) Foto: TV2

– Jeg var litt nervøs før jeg dro til Kjerringøy og håpet at dynamikken mellom oss artistene skulle være god. Det er tross alt nesten to uker vi skal tilbringe sammen og bo tett på hverandre her. Men det var heldigvis ingen grunn til bekymring, for vi har fått en veldig fin kontakt og stemningen er god.Vi er en liten gjeng fra Innlandet, Maj Britt er fra Østre-Toten, jeg fra Gjøvik og Stig fra Hamar, og det er jo litt lokalt og moro. Arif kjenner jeg litt fra før og de andre blir jeg godt kjent med nå.

– Det at jeg har sceneskrekk, blir en utfordring her med så mange dyktige artister rundt bordet. Men jeg utfordrer meg selv, og «grugleder» meg til å tolke låtene til de andre artistene. Og ikke minst, er jeg veldig spent på hvordan de skal tolke mine låter, sier Anna Lotterud.

Myra (26)

Regina Tucker, bedre kjent som "Myra", er en kjent norsk rapper og låtskriver. Hun har blant annet blitt nominert til "årets nykommer" P3 Gull i 2018, og vant Edvard-prisen i 2020. Myra deltok også i NRK-programmet "Stjernekamp" i 2020.

– «Hver gang vi møtes» er et vakkert program jeg har veldig respekt for. Da jeg fikk vite de andre artistene og at programmet skulle spilles inn i Nord-Norge, var det ikke vanskelig å svare ja. Det er en fargerik, eksentrisk gjeng med et stort lydbilde. Fra første møte mellom oss åtte artister har det vært en «laidback» dynamikk og veldig god stemning.

– Jeg er litt nervøs for å tolke de andre sine låter og tenker «please, lik det». Arif er litt samme sjanger som meg, Øystein sin låt som jeg skal tolke, synes jeg er en helt nydelig låt og den jeg tenker kan bli litt overrasket over min tolkning er TIX. Jeg er veldig spent på hvordan de andre tolker mine låter også, sier artisten til TV 2.

<b>MYRA (26):</b>
MYRA (26): Foto: TV2

Les også: For snart to år siden fikk Cecilie Leganger en melding fra en musikkprodusent. Det skulle vise seg å forandre livet for både henne og avsenderen

Tix (28)

Andreas Andresen Haukeland (TIX), er 28 år gammel og kommer fra Bærum. Han er kjent som både artist, låtskriver, produsent og forfatter. Tidligere har han vært mest kjent for å lage russesanger, men i 2021 tok han Norge med storm da han vant Melodi Grand Prix med låten "Fallen Angel", og kom på 18. plass i Nederland.

– Hvorfor takket du ja til Hver gang vi møtes?

– Jeg takket ja fordi jeg ønsker å fortelle om mitt liv som artist akkurat her og nå mens jeg faktisk står midt oppi det. Så for meg er det nå eller aldri. Vi er en gjeng artister innen helt forskjellige sjangre, og det er det som er så fint, for her er det plass til alle og rom for store musikalske opplevelser. Jeg tror ingen vet helt hva de kan forvente av TIX i årets sesong. Ikke engang jeg, sier Andreas «TIX» Haukeland til TV 2.

TIX (28)
TIX (28) Foto: TV2

Artikkelen ble opprinnelig publisert i Her og Na nr 52 2021

Denne saken ble første gang publisert 14/01 2022.

Les også