reiser 100 år tilbake i tid

Dette er Farmen kjendis-deltakerne 2022

Her er de 12 norske kjendisene som flyttet inn på husmannsplassen Bøensætre i Aremark kommune.

FARMEN KJENDIS: Isak Dreyer, Niklas Baarli, Jahn Ivar Jakobsen, Vebjørn Selbekk, Øyunn Krogh, Heine Totland, Ingrid Simensen, Kjersti Grini, Shabana Rehman, Dorthe Skappel, Adam Ezzari og Sophie Elise Isachsen er de nye deltakerne i Farmen Kjendis.
FARMEN KJENDIS: Isak Dreyer, Niklas Baarli, Jahn Ivar Jakobsen, Vebjørn Selbekk, Øyunn Krogh, Heine Totland, Ingrid Simensen, Kjersti Grini, Shabana Rehman, Dorthe Skappel, Adam Ezzari og Sophie Elise Isachsen er de nye deltakerne i Farmen Kjendis. Foto: Espen Solli (TV 2)
Publisert

I Farmen-universet er året 1922. Det er fire år siden første verdenskrig og det er gullalder for Aremarks skogeiere og høvlerier. Freden har senket seg over Europa, og etterspørselen etter tømmer har eksplodert.

Vinteren har vært hard og kald, og snøen har ligget tungt over Aremarks veldige skoger. Nå har våren endelig kommet, og de nye forpakterne har mye hardt arbeid foran seg de neste fem ukene, i tillegg til massevis av kos, moro og spenning.

Gården i Aremark ble også brukt i den femte sesongen av TV 2-programmet, da veterinær Silje Hvarnes (41) gikk av med seieren i 2008. Hvem som vinner årets kjendis-sesong avsløres først i 2022.

Les også: Gikk på en smell etter Farmen: – Følte jeg hadde vært med i en sekt

I årets «Farmen kjendis»-sesong er det følgende deltakere som skal drive gården sammen:

1. ØYUNN KROGH (25)

ØYUNN KROGH SOMMERHYTTA: Vinner av Sommerhytta 2020.
ØYUNN KROGH SOMMERHYTTA: Vinner av Sommerhytta 2020. Foto: TV2, Espen Solli

Øyunn Krogh (25) er kjent som vinneren av «Sommerhytta 2020". Der deltok hun sammen med kjæresten sin Levi (23), og paret bor sammen i Oslo.

Møtte kjæresten på Tinder

ØYUNN KROGH

Født: 18. september 1995

Kjæreste: Levi Try

Instagram: Oyunnkrogh

Tiktok: Oyunnkrogh

For tre år siden møttes Øyunn og Levi etter å ha machet på datingappen «Tinder» for første gang. I starten av forholdet meldte Levi dem på tv-programmet «Sommerhytta» uten at Øyunn visste om det.

– Vi var i en veldig spesiell situasjon, for vi var jo nyforelsket når vi gjorde det her. Så jeg vet ikke om det hadde blitt samme resultat hvis vi hadde gjort det i dag, om det hadde vært like lite krangling, har Krogh tidligere sagt til TV2.

Etter sommerhytta fikk paret noen spesielle henvendelser, som blant annet om Øyunn ville selge sine brukte bukser fra «Sommerhytta» for 3000 kroner. Det takket hun nei til.

Tiktok-stjerne

Krogh har en drøm om å fortsette foran kamera, og har hele 63 tusen følgere på danseappen Tiktok. Her poster hun videoer om blant annet dansing, nye innkjøp og oppussing.

2. SOPHIE ELISE ISACHSEN (26)

SOPHIE ELISE BØKER: Influenseren har gitt ut tre bøker med titlene "Forbilde", "Elsk meg" og "Ting jeg har lært".
SOPHIE ELISE BØKER: Influenseren har gitt ut tre bøker med titlene "Forbilde", "Elsk meg" og "Ting jeg har lært". Foto: TV2, Espen Solli

Sophie Elise Isachsen er en norsk influenser, forfatter og foredragsholder. Hun ble kjent gjennom bloggen sin i 2011, men ga seg som blogger i fjor på grunn av for lite motivasjon.

Glöd Sophie Elise

Nå fokuserer hun på appen Instagram, selvbruningsproduktene «Glöd Sophie Elise» og har gitt ut tre bøker. Hun har også hatt sitt eget TV 2-program kalt «Sophie Elises verden».

Isachsen hevder at hun har blitt spurt om å være med på «Farmen kjendis» ved flere anledninger, men ikke har følt seg klar.

Takket nei til «Farmen kjendis»

SOPHIE ELISE ISACHSEN

Født: 18. desember 1994

Høyde: 1, 59 m

Foreldre: Jan Olav Isachsen og Lise Steen-Johansen

Kjæreste: Kasper Kristoffersen

Instagram: Sophieelise

– Jeg har blitt spurt flere ganger om å bli med. Jeg har alltid tenkt at det høres ut som en fantastisk opplevelse, men jeg har aldri følt meg helt klar for det, har Isachsen tidligere uttalt til Nettavisen.

Denne gangen følte hun seg derimot klar til å bli med, og innspillingen er i gang.

Isachsen har aldri vært med i et realityprogram før, uten om «Skal vi danse».

Trakk seg fra «Skal vi danse»

I danseprogrammet fikk hun mye skryt og kom langt i konkurransen, men valgte å trekke seg for å ta vare på seg selv og kroppen sin.

– «Skal vi danse» har gitt meg troen på meg selv på en måte som er helt uvurderlig, for det har gitt meg troen på at jeg kan ha det bra hele tiden. Men da krever det også at man tar tak og at man gjør det nå. Det er ingen dramatisk grunn, jeg bare har det ikke så bra, har Isachsen tidligere uttalt til Dagbladet.

Skappel x Sophie Elise

I «Skal vi danse» ble Isachsen godt kjent med Dorthe Skappel, som også skal være med i neste sesong av Farmen kjendis. Etter danseprogrammet knyttet de to et godt vennskap, og Skappel lanserte året etter en strikkekolleksjon i samarbeid med Sophie Elise, kalt «Skappel x Sophie Elise».

Les også: Psykiater: Sophie Elises bruk av ADHD-medisin er ikke uvanlig

3. INGRID SIMENSEN (27)

INGRID SIMENSEN NRKP3: Ingrid sluttet i NRK P3 da hun flyttet til Oslo tidligere i år.
INGRID SIMENSEN NRKP3: Ingrid sluttet i NRK P3 da hun flyttet til Oslo tidligere i år. Foto: TV2, Espen Solli

Ingrid Simensen er en norsk journalist, og kjent som programleder i NRK P3. Opprinnelig kommer hun fra Rendalen, men i dag holder hun til i Oslo.

INGRID SIMENSEN

Født: 3. mai 1994

Kjæreste: Maciek Ofstad

Instagram: Ingrid.si.mensen

Simensen har utdanning i både «radio og TV-journalistikk» på Skjeberg folkehøyskole, en bachelorgrad i journalistikk fra Høyskolen i Volda og enda en bachelorgrad i mediefag fra Griffith College i Australia.

Sluttet i NRK P3

Tidligere i år ble det kjent at programlederen sluttet i NRK P3, og det er ukjent hva hun skal videre.

– Tusen takk P3, det har vært så kult! Norske tilstander og P3aksjonen har vært noe av det morsomste og koseligste og kuleste jeg har gjort i hele mitt liv! Tusen takk til alle som har hørt på oss og alle som har vært med å lage radio, dere er legender alle sammen!, skrev Simensen i et Instagram-innlegg i mars.

4. SHABANA REHMAN (44)

SHABANA REHMAN GAARDER DOKUMENTAR: Ektemannen, Martin Gaarder, lagde en egen dokumentarfilm om Shabana og deres ekteskap.
SHABANA REHMAN GAARDER DOKUMENTAR: Ektemannen, Martin Gaarder, lagde en egen dokumentarfilm om Shabana og deres ekteskap. Foto: TV2, Espen Solli

Shabana Rehman Gaarder er en norsk spaltist, sceneartist og forfatter. Hun vokste opp på Holmlia i Oslo, og i dag bor hun sammen med mannen sin på Fetsund. I 2020 ble hun utnevnt som medlem av regjeringens ytringsfrihetskommisjon.

Løftet Mullah Krekar

En av tingene Shabana Rehman er mest kjent for, var da hun i 2004 inviterte Rehman Krekar til en test for å se om han virkelig hadde blitt "en av oss", som han pleide å si. Her tok hun rundt lårene hans og løftet han opp, da hun tenkte at hvis hun på 163 centimeter klarte å løfte han så kunne han ikke være så farlig for sikkerheten til Norge.

Krekar ble rasende og anmeldte Rehman, men saken ble henlagt av politiet.

Født Fri-skandalen

Rehman var daglig leder for «Født Fri», som var en norsk privat stiftelse med formål å jobbe mot æresrelatert vold og kontroll.

Tidligere i år gikk stiftelsen konkurs da de mistet statsstøtten høsten året før. Rehman og to andre ansatte mistet da jobben.

Ble skilt i 2007

SHABANA REHMAN

Født: 14. juli 1976

Høyde: 165 cm

Ektefelle: Martin Gaarder

Instagram: Shabanarehman76

Rehman var tidligere gift med komikeren Dagfinn Nordbø (61), men de skilte seg i 2007.

Året etter giftet hun seg på nytt med NRK-journalisten Martin Gaarder (55), og tok hans etternavn.

Ektemannen lagde dokumentarfilmen «Shabanas valg», som handler om deres ekteskap og utfordringer mellom kunst, karriere, samliv og trygghet.

«Blåveis»

I boken «Blåveis» forteller Rehman om hvordan hun ble misbrukt av en ansatt på barnevernsinstitusjonen hun bodde på, og tok abort etter overgrepet da hun fant at hun var gravid. Mannen som jobbet i barnevernet ble dømt i saken.

Les også: Ærlige Shabana: Angrer ingenting

5. KJERSTI GRINI (50)

Kjersti Grini er en norsk tidligere håndballspiller, og i dag jobber hun som anleggsleder i Veidekke. Tidligere har hun vært med i både «Mesternes mester» i 2014 og «71 grader nord» i 2010.

KJERSTI GRINI MED SKADER: Har røket korsbåndet i begge knærne og operert inn en kneprotese.
KJERSTI GRINI MED SKADER: Har røket korsbåndet i begge knærne og operert inn en kneprotese. Foto: TV2, Espen Solli

Hun la opp håndballkarrieren i 2003 etter å ha scoret over 1000 mål for Norge i løpet av karrieren.

Har fortsatt smerter

KJERSTI GRINI

Født: 9. september 1971

Høyde: 178 cm

Kjæreste: Kjetil Hoel

Barn: Sara Elisabeth og Filip Alexander

Instagram: Kjerstigrini

Grini har røket korsbåndet i begge knærne, og for tre år siden måtte hun operere inn en kneprotese.

– Den proteseoperasjonen var mye mer smertefull enn jeg hadde forestilt meg. Jeg visste ikke hva jeg gikk til. Det ble tre fæle måneder på mye smertestillende og mye smerter. Nå i ettertid er det jo verdt det, har Grini tidligere sagt til NRK.

Fant lykken igjen med Kjetil Hoel

I 2013 ble det slutt mellom Grini og forloveden Vegard Hjelleseth (45) etter åtte år sammen. Sammen har de to barn, Sara Elisabeth (12) og Filip Alexander (13).

– Du føler deg ikke helt som en kul forelder når du bryter opp en familie. Så det har vært tungt, har hun tidligere røpt til VG.

Året etter fant hun lykken igjen med plattformsjef ved Statoil, Kjetil Hoel. Sammen kjøpte de en flott villa i Gjøvik.

Les også: Kjersti Grini etter bruddet: Ny kjæreste og nytt hus

6. DORTHE SKAPPEL (58)

DORTHE SKAPPEL FØDT MED ANNET NAVN: Dorthe Skappel ble fikk navnet Anna Dorothea Riseng før hun byttet til Dorthe Skappel.
DORTHE SKAPPEL FØDT MED ANNET NAVN: Dorthe Skappel ble fikk navnet Anna Dorothea Riseng før hun byttet til Dorthe Skappel. Foto: TV2, Espen Solli

Dorthe Skappel er en norsk programleder og tidligere modell. Best kjent er hun for å lede TV2-programmet «God Kveld Norge».

Tv-programmet har hun ledet helt siden høsten 1997, og var også programleder for prisutdelingen innen norsk fjernsyn, Gullruten, fra 1999 til 2012.

Skåner barna

DORTHE SKAPPEL

Født: 18. desember 1962

Høyde: 180 cm

Ektefelle: Jon Skappel

Barn: Maria og Marthe

Instagram: Dortheskappel

Skappel er gift med ungdomskjæresten, Jon Skappel (60) som jobber som bygningsingeniør, og sammen har de døtrene Maria (34) og Marthe (30).

Dorthe har tidligere fortalt at det ikke har vært så lett å både være mamma og kjendis, og at hun har prøvd å skåne barna fra rampelyset så godt hun kan.

– Det har vært en utfordring. Rett og slett fordi man må ta hensyn til barna sine. De har villet finne sin egen vei. De vil ikke være et vedheng til meg, og de vil ikke at ting skal sammenlignes. De har gått sine egne veier, har Skappel tidligere fortalt til Her og Nå.

– Da de var tenåringer synes de det var ganske tøft, og det synes jeg også. Det var vanskelig å balansere når de ville være med og når de ikke ville det, minnes hun.

Skappelstrikk

I senere tid fikk Skappel en glede og ro med strikking, og de aller fleste har hørt om "Skappelgenseren". Etter at genseren ble såpass populær, startet Dorthe merket kalt «SKAPPEL». Hun har også gitt ut fire strikkebøker gjennom forlaget Cappelen Damm.

"Skappelgenseren ble starten på vår merkevare SKAPPEL. Siden den gang har vi hatt en rekke kolleksjoner der fokuset alltid har vært å tilby strikkesett med enkle strikkeoppskrifter og kvalitetsgarn, som gjør at hvem som helst kan klare å strikke sitt drømmeplagg", skriver hun på nettsiden deres.

«Skal vi danse» i 2018

Sammen med den andre «Farmen kjendis»-deltakeren, Sophie Elise Isachsen, var også Skappel med i «Skal vi danse» i 2018. Hun var den tredje deltakeren til å ryke ut.

Les også: Dorthe Skappel forsøkte å skåne døtrene fra rampelyset da de var barn. – Da de var tenåringer synes de det var ganske tøft, og det synes jeg også.

7. ADAM EZZARI (22)

ADAM EZZARI FRA SKAM: Adam er best kjent fra NRK-serien "Skam", men fokuserer nå på musikken.
ADAM EZZARI FRA SKAM: Adam er best kjent fra NRK-serien "Skam", men fokuserer nå på musikken. Foto: TV2, Espen Solli

Adam Ezzari er en norsk-marokkansk artist og skuespiller. Han er best kjent som Adam Malin fra fjerde sesongen til NRK-serien «Skam». Dette er en dramaserie som handler om livet til en rekke videregående elever på Hartvig Nissens skole i Oslo.

SKAM-serien

ADAM EZZARI

Født: 4. desember 1998

Artistnavn: EZZARI

Plateselskap: UMG

Instagram: Adamezzari

Selv om han kanskje er mest kjent fra dramaserien, så er det ikke skuespillelivet han satser på. Han drev nemlig med musikk før, og havnet helt tilfeldig på en audition som NRK holdt for den verdensberømte serien.

– Jeg drømte aldri om å bli skuespiller. Det er alltid musikken som har vært drivkraften for meg, sammen med håpet om å nå ut til så mange som mulig. Men «Skam» var fint, har han tidligere sagt til Her og Nå.

"Casablanca"

Han går under artistnavnet «Ezzari» og den mest kjente låten hans heter Casablanca som har over 4 millioner avspillinger på musikkappen Spotify.

Ezzari skriver egne låter om livet sitt og drømmene sine, og sangene har ofte et budskap.

– Musikken er en trøst når man famler rundt på et mørkt sted. Jeg vil gjerne gi andre et håp, slik jeg selv har fått det når jeg har hatt det tungt.

Les også: Skam-Ezzari: -Jeg drømte aldri om å bli skuespiller

8. ISAK DREYER (27)

ISAK DREYER FRA NORGES TØFFESTE: Isak vant Norges tøffeste 2021, og til vanlig jobber han som fisker og snekker.
ISAK DREYER FRA NORGES TØFFESTE: Isak vant Norges tøffeste 2021, og til vanlig jobber han som fisker og snekker. Foto: TV2, Espen Solli

Isak Dreyer er kjent som vinner av «Norges Tøffeste 2021», og jobber til vanlig som fisker, snekker og jeger.

Norges tøffeste

I TV-programmet «Norges tøffeste» imponerte han stort, og hentet styrke fra livet som både fisker og snekker.

Programmet går ut på at ti deltakere skal konkurrere mot hverandre i to uker på en nedlagt oljeplattform i Trondheim. Til slutt står den sterkeste igjen som vinneren, som i dette tilfelle ble Isak Dreyer.

Isak Dreyer er singel

Dreyer har tidligere fortalt at han gikk gjennom et tøft brudd for noen år siden. Da flyttet han inn i familiens hytte utenfor Bodø i noen måneder.

ISAK DREYER

Instagram: Dreyerisak

– Jeg bodde der i fem-seks måneder, og det var nok en grunn til at det ikke ble noe mer enn det. Det var en sammenfatning av alt. Jeg klarte ikke å være meg selv, og ble ikke noen bra versjon av meg selv der nede, fortalte han tidligere til Se og Hør.

I skrivende stund er han så vidt man vet fortsatt singel, og er åpen for å bli kjent med nye damer.

Les også: (+) Bonden Svein fra Smøla lastet seks tønner med gift på traktoren og kjørte 650 km. Han stanset ved Oslos drikkevannskilde

9. NIKLAS BAARLI (32)

NIKLAS BAARLI HUND: Hunden til Niklas Baarli ble en stjerne i TV-programmet Sofa og har nå sin egen Instagram.
NIKLAS BAARLI HUND: Hunden til Niklas Baarli ble en stjerne i TV-programmet Sofa og har nå sin egen Instagram. Foto: TV2, Espen Solli

Niklas Johansen Baarli er en norsk programleder i radio. Han har også tidligere vært programleder i «God Kveld Norge» sammen med Marthe Bratberg og Dorthe Skappel.

Baarli var nylig med i seersuksessen fra NRK-programmet «Sofa», sammen med hans forlovede, Benjamin Silseth (29), som jobber som både programleder og psykolog. Baarli og Silseth har vært kjærester i ti år.

Hunden "Bjarne"

NIKLAS BAARLI

Født: 10. april 1989

Kjæreste: Benjamin Silseth

Hund: Bjarne (doodle poodle)

Instagram: Niklasbaarli

I tv-programmet fikk også hunden deres, Bjarne, mye oppmerksomhet. Bjarne er rasen "doodle poodle", og er snart ni år gammel. Paret har tidligere fortalt at han har en stor personlighet, og at han har vært uredd fra han var valp.

Bjarne har sin egen Instagram-profil, kalt "bjarnethedoodle" og har over 14 tusen følgere. Baarli og Silseth kjøpte også ny leilighet til fordel for hunden.

– Vi byttet leilighet nesten bare for Bjarne sin skyld. Den nye leiligheten er helt lik den gamle, men den har hage og da får Bjarne gress under potene om sommeren, forklarte Baarli til TV2.

Ønsker seg barn

Baarli og Silseth har nå uttalt at de begge ønsker seg barn, etter litt diskutering.

– Når vi har pratet om dette og gått virkelig i dybden og funnet ut at vi vil ha barn, så vil Niklas ha barn i morgen, forklarer Silseth til TV2.

Silseth forklarer at han ser for seg at det vil ta rundt 3-4 før drømmen om barn går i oppfyllelse.

I lomma på Silje

Baarli har også vært med i TV-programmet «I lomma på Silje» i 2019. Programmet handler om at forbrukerøkonomen Silje Sandmæl går nøye gjennom økonomien til kjendisene.

I programmet kom det blant annet frem at Baarli brukte 200.000 kroner på mat i løpet av et år.

– Jeg brukte aller mest penger på mat, og spiste ute frem ganger i uken. Samtidig hadde jeg både matkasse og handlet på butikken. Vi begynte å luke, og tok det litt etter litt for å finne alle disse små lommetyvene. Jeg brukte også 14.000 kroner i måneden på abonnementer, fortalte han tidligere til Her og Nå.

Les også: Niklas Baarli brukte nesten 200.000 kroner på mat i løpet av et år: - Jeg synes det å gå i null var helt konge

10. HEINE TOTLAND (50)

HEINE TOTLAND SHOW: Totland opptrer med både konserter og show rundt omkring i landet.
HEINE TOTLAND SHOW: Totland opptrer med både konserter og show rundt omkring i landet. Foto: TV2, Espen Solli

Heine Totland er en norsk artist, med klassisk som utdannelse. Han opptrer også på scenen «Latter» i Oslo, der han tar publikum gjennom en humormusikalsk reise.

Show på Latter

HEINE TOTLAND

Født: 16. oktober 1970

Barn: Karla, Jonah og Erle

Ektefelle: Silje Nergaard (55)

Instagram: Heinetotland

Totland har vært med i flere musikaler, som blant annet Mamma Mia, Chess og Les Miserables. Han har også et eget band kalt «Heine Totlands Rock&Roll Circus", som reiser landet rundt på konserter og festivaler.

Beat for Beat

Totland og Gisle Børge Styve, som er kjent som tidligere pianist i TV-programmet «Beat for beat» i over 16 år, har blitt en god duo. Sammen opptrer de over land og strand på både konserter og forestillinger, og forestillingen «Musikk e komme for å bli» solgte over 60 000 billetter og fikk terningkast seks av Bergensavisen.

Vant MasterChef i 2015

I 2015 deltok Totland i TV-programmet MasterChef på TV2 med et mål om å "nå et stykke". Noen uker senere vant han hele konkurransen.

– Jeg var utrolig stolt da jeg gikk av med seieren, og da jeg kom hjem igjen var jeg så stolt at jeg trodde jeg skulle poppe ut av skallen min, sa Totland til Se og Hør etter finalen i 2015.

Silje Nergaard er dritt lei

Han er gift med artisten Silje Nergaard (54), og huset deres ligger på Bekkelaget. Sammen har de barna Karla (17), Jonah (11) og Erle (24).

Tidligere i år gikk kona ut med en melding om at hun var dritt lei familien sin, på grunn av pandemien. Da begynte hun å spionere på naboene sine og ta lydopptak av kranglingen hjemme.

– Jeg har gått rundt her hjemme med en skjult mikrofon og tatt opp krangling. Litt hissig middagskrangling, forteller den erfarne artisten tidligere til Dagbladet. Hun har ikke turt å spille av opptakene til mannen og barna, men de har imidlertid fått plass i hennes siste sang.

– Jeg må innrømme at jeg er drittlei familien. Og jeg tror ikke jeg er den eneste som tenker sånn.

11. VEBJØRN SELBEKK (52)

VEBJØRN SELBEKK: Redaktøren har gitt til sammen gitt ut fire bøker.
VEBJØRN SELBEKK: Redaktøren har gitt til sammen gitt ut fire bøker. Foto: TV2, Espen Solli

Vebjørn Selbekk er en norsk journalist, samfunnsdebattant og redaktør i den kristne dagsavisen «Dagen».

Karikaturstriden

VEBJØRN SELBEKK

Født: 14. april 1969

Ektefelle: Catarina Selbekk (53)

Barn: Deborah, Maria og Michael

Instagram: Vebselbekk

Selbekk har engasjert seg i flere temaer, som har ført til mye medieoppmerksomhet. Spesielt da han valgte å trykke de såkalte muhammedkarikaturene i 2006, og mente det var en sammenheng mellom islam og terrorisme.

– Politikerne sier det ikke er noen sammenheng mellom islam og terrorisme. Jeg kan forstå hvorfor de sier det, de ønsker å unngå rasisme og fremmedhat. Men det er bare et problem med dette utsagnet, og det er at det ikke er sant, sa Selbekk i et intervju til NRK.

Han har også gitt ut flere bøker om temaet, som blant annet «Truet av islamister», «Korset og davidsstjernen: Norge, jødene og Israel» og «Fryktens makt: frihet eller taushet i terrorens tid».

Vil vise en ny side

På Farmen kjendis håper han at folk får se en litt annen side av han.

– Det er klart det er forskjell på den Vebjørn man ser i debattstudio, og hvordan jeg er privat. Jeg håper at man kanskje får et mer helhetlig bilde av meg. Ikke bare han som sitter og kjefter i debattsendingene. Men jeg kommer jo inn der som den kristne personen jeg er, for det er den definerende delen av livet mitt, har han tidligere uttalt til God kveld Norge.

12. JAHN IVAR “MINI” JAKOBSEN (55)

HVOR HØY ER? Jahn Ivar Jakobsen kalles for "Mini" på grunn av høyden sin på 1, 68 m.
HVOR HØY ER? Jahn Ivar Jakobsen kalles for "Mini" på grunn av høyden sin på 1, 68 m. Foto: TV2, Espen Solli

Jahn Ivar "Mini" Jakobsen er en tidligere fotballspiller og jobbet som ekspertkommentator i TV2 i 16 år.

JAHN IVAR "MINI" JAKOBSEN

Født: 8. november 1965

Høyde: 168 cm

Ektefelle: Anita H. Jakobsen

Barn: Jannicke og Lena Jakobsen

Instagram: Mini_jakobsen

I dag jobber han som nettverksbygger i Nordic Arena, og som ambassadør i NordicBet hvor han blant annet blogger om norsk fotball og deler oddstips.

La opp i 1999

Jakobsen har til sammen spilt 65 landskamper for Norge, og var på elitenivå fra 1984 til han la opp i 1999. Han har spilt for flere fotballag, som blant annet Bodø/Glimt, Rosenborg og Young Boys.

"Mini" er gift med Anita H. Jakobsen, som jobber som franchisetaker i cafedriften «Jordbærpikene». Sammen har de døtrene Jannicke og Lena Jakobsen, og bor i Trondheim.

Byttet navn fra Jan til Jahn

"Mini" har alltid vært veldig fan av artist Jahn Teigen som gikk bort i fjor. Da han var yngre byttet han derfor navn fra Jan til Jahn, for å ære artisten.

– Å hete Jan uten H gikk jo ikke når Jahn hadde h i sitt navn. Så jeg søkte om å endre navnet mitt, og det fikk jeg. I tillegg fikk jeg grønn øredobb i øret - for det hadde Jahn Teigen, sa han tidligere til NRK.

Les også: Slik ble magen mini

Denne saken ble første gang publisert 07/07 2021.

Les også