«Kompani Lauritzen - Tropp 1»

Dette er deltakerne i
«Kompani Lauritzen: Tropp 1»

I høst kan du følge tolv unge voksne som skal forsøke å få livet sitt på rett kjøl i de vakre omgivelser på Setnesmoen leir.

<b>KOMPANI LAURITZEN:</b> Årets deltakere i «Kompani Lauritzen: Tropp 1» er: Daniel Pawa, Are Mundal Venås, Anna Green, Iris Lian, Asle Haddeland, Thor-Arne Reinertsen, Elisa Vagle, Amalie Anker, Magishan Umaguruparan, Marion Fransrud, Julian Rassat og Julie Skjelvik.
KOMPANI LAURITZEN: Årets deltakere i «Kompani Lauritzen: Tropp 1» er: Daniel Pawa, Are Mundal Venås, Anna Green, Iris Lian, Asle Haddeland, Thor-Arne Reinertsen, Elisa Vagle, Amalie Anker, Magishan Umaguruparan, Marion Fransrud, Julian Rassat og Julie Skjelvik. Foto: TV 2
Sist oppdatert

En ny versjon av det populære TV 2-programmet «Kompani Lauritzen» har premiere på TV 2 mandag 24. oktober.

Denne gangen byttes kjendisene ut med unge voksne som ønsker å bli en bedre versjon av seg selv.

Den nye versjonen har navnet «Kompani Lauritzen: Tropp 1», og det er fortsatt tidligere syklist Dag Otto Lauritzen (66) og hans makker Kristian Ødegård (48) som er programledere.

– Det blir omtrent det samme opplegget, men i litt nye rammer. Deltakerne vil for eksempel ikke kjempe mot hverandre, men mot seg selv. Derfor blir det enda mer reelt, og vil ligne enda mer på det man kan oppleve i forsvaret. Og prinsippene er de samme, forteller Lauritzen til TV 2.

«Kompani Lauritzen: Tropp 1» 2022 har premiere på TV 2 mandag 24. oktober kl 20.00.

Programmet sendes hver mandag, tirsdag, onsdag og torsdag til samme tidspunkt i fire uker.

Finalen sendes torsdag 17. november kl. 20.00.

Du kan også se programmet på TV 2 Play.

Se mer

– Denne gangen er det derimot vanlige ungdommer med vanlige problemer. De vet ikke helt vet hvordan de skal venne seg til voksenlivet, og stiller spørsmål om hva de skal gjøre videre, forklarer programlederen.

Les også: Dag Otto og Kristian om det unike vennskapet: – Han er ekte, hel ved og alt han gjør er gjort med hjerte

<b>PROGRAMLEDERE: </b>Den kjente duoen Dag Otto Lauritzen og Kristian Ødegård er programledere for TV 2-programmet «Kompani Lauritzen: Tropp 1».
PROGRAMLEDERE: Den kjente duoen Dag Otto Lauritzen og Kristian Ødegård er programledere for TV 2-programmet «Kompani Lauritzen: Tropp 1». Foto: TV 2

Dette er Kompani Lauritzen: Tropp 1-deltakerne:

1. Julie Skjelvik

Alder: 24 år

Fra: Bergen

Sivilstatus: Singel

Yrke: Jobber i hjemmesykepleien

Hobby: God mat og reising

Se mer

Hva har vært det beste med «Kompani Lauritzen»?

– Det beste er vennskapet jeg fikk med alle sammen. Så har jeg lært masse om meg selv som har gjort livet mitt enklere på mange måter. Jeg følte meg som et spørsmålstegn før jeg dro inn, og brukte mye energi på for eksempel ting jeg ikke kan gjøre noe med. Nå har jeg mer selvtillit enn noen gang, jeg er lykkeligere og nå som jeg ikke bryr meg så mye med ting jeg ikke kan gjøre noe med, føler jeg meg også mindre stresset.

Hva har vært det verste?

– Det verste med kompaniet var definitivt 4. linje. Det å gå rundt med den store sekken proppfull av masse unødvendig utstyr vi aldri brukte, og ikke vite hvor langt man skulle gå med den – var grusomt. Sekken ble tyngre og tyngre for hvert minutt som gikk. For ikke å snakke om å pakke den på få minutter når vi fikk beskjed om det, og holde kontroll på om vi hadde med oss alt som skulle til 4. linje. Det var kaotisk og ikke gøy i det hele tatt.

<b>JULIE SKJELVIK: </b>Julie Skjelvik er glad i god mat og reising!
JULIE SKJELVIK: Julie Skjelvik er glad i god mat og reising! Foto: TV 2

2. Magishan Umaguruparan

Alder: 21 år

Fra: Oslo

Yrke: Musikkprodusent

Se mer

Hva har vært det beste med «Kompani Lauritzen»?

– Det beste er den lille familien vi dannet der inne. De var alle veldig fine mennesker med gode verdier. Det samholdet og hvordan vi hjalp hverandre, det var så fint å oppleve. Som jeg alltid sier: «Helt magisk». En annen ting er at du går i kjelleren og blir bedre kjent med deg selv både fysisk og psykisk. For meg var det krig mentalt fra dag to. Fordi jeg er så glad i å ha det komfortabelt – og det var alt annet enn. Det var alltid ukomfortable situasjoner vi måtte gå gjennom sammen. Jeg er i dag supertakknemlig for denne muligheten til å bli en bedre versjon av meg selv og ikke minst bryte noen barrierer.

<b>MAGISHAN UMAGURUPARAN: </b>Magishan er 21 år gammel og jobber som musikkprodusent.
MAGISHAN UMAGURUPARAN: Magishan er 21 år gammel og jobber som musikkprodusent. Foto: TV 2

Hva har vært det verste?

– Det verste var definitivt kaldt vann. Fy fader, det var next level-greier. Hvis tårnhoppet var nivå fire, så er kaldt vann «THE MAIN BOSS»-nivå. At jeg turte å gå ned i det kalde vannet, var en personlig seier. Jeg hadde aldri gjort det hadde det ikke vært for støtten fra den lille familien der inne og befalet som gjorde at jeg følte meg trygg.

Les også: Daniel Franck trakk seg fra Kompani Lauritzen: – Nakken har slått seg helt vrang, og jeg orker ikke å være «the village clown».

3. Anna Green

Alder: 20 år

Fra: Asker

Sivilstatus: Singel

Yrke: Butikkvikar

Hobby: Cheerleading

Se mer

Hva har vært det beste med «Kompani Lauritzen»?

– Det er vanskelig å velge én ting som har vært det aller beste, for jeg syns nesten alt var helt fantastisk. Men det beste der inne var nok at all angsten jeg har var helt borte, og jeg følte meg så fri! Og så var det verdens fineste og morsomste gjeng i tillegg. Det er lenge siden jeg har ledd så mye hver dag.

Hva har vært det verste?

– Det aller verste var å være dødssliten og tro du er ferdig for dagen, men så hører du det blir ropt «still på gang med fjerde linje». Generelt var ordet «fjerde linje» det verste der inne. Det var et par ganger jeg tenkte at hvis jeg hører den setningen en gang til, så drar jeg hjem.

<b>ANNA GREEN: </b>Ved siden av jobb er Anna glad i cheerleading!
ANNA GREEN: Ved siden av jobb er Anna glad i cheerleading! Foto: TV 2

4. Daniel Pawa

Alder: 23 år

Fra: Bergen

Yrke: Artist/servitør

Sivilstatus: Singel

Hobby: Musikk

Se mer

Hva har vært det beste med «Kompani Lauritzen»?

– Det beste med kompaniet uten tvil, er at jeg ble bedre kjent med min sårbare side. Og selvfølgelig den utvidede familien jeg fikk.

Hva har vært det verste?

– Det verste var å isbade.

Les også: Dennis Siva fra Kompani Lauritzen: – Læreren slo meg med stokk

<b>DANIEL PAWA: </b>Daniel Pawa jobber som servitør, men på fritiden elsker han musikk!
DANIEL PAWA: Daniel Pawa jobber som servitør, men på fritiden elsker han musikk! Foto: TV 2

5. Amalie Anker

Alder: 25 år

Fra: Arendal

Sivilstatus: Kjæreste

Yrke: Kickbokser

Hobby: Boksing, gå tur og være med venner!

Se mer

Hva har vært det beste med «Kompani Lauritzen»?

– Det som var aller best, var samholdet med folk som var der inne – alle de gode vennskapene man får. Alt som «Kompani Lauritzen» har lært meg om meg selv som person, har jeg tatt med meg videre i livet. Befalet var også helt fantastisk, selv om jeg var redd dem når jeg var der.

Hva har vært det verste?

– Det verste med var å stå opp tidlig, ha dårlig tid om morgenen og det og ikke kunne spise når man ønsker. Den store sekken og 4. linje gir meg fortsatt traumer, når jeg tenker på alt det ubrukte utstyret vi løftet rundt på.

<b>AMALIE ANKER: </b>Amalie Anker har kickboksing som yrke, og ved siden av jobber hun i barnehage.
AMALIE ANKER: Amalie Anker har kickboksing som yrke, og ved siden av jobber hun i barnehage. Foto: TV 2

6. Julian Rassat

Alder: 23 år

Fra: Fredrikstad

Sivilstatus: Singel

Yrke: Fisker

Hobby: Fisking, fotball og natur

Se mer

Hva har vært det beste med «Kompani Lauritzen»?

– Det aller beste med var for min del samholdet som ble skapt på kasernen. Alle brydde seg om hverandre og tok vare på hverandre. Humoren som ble skapt der inne er også noe jeg satte veldig pris på!

Hva har vært det verste?

– Stresset! Spesielt fra 07:00-08:00 på morgenen. Da var det bare stress og høy puls. Utstyrskontroll var også veldig utfordrende for meg. Uten disse to tingene så ville oppholdet vært langt mer behagelig.

<b>JULIAN RASSAT: </b>Julian Rassat er glad i å være i naturen på fritiden.
JULIAN RASSAT: Julian Rassat er glad i å være i naturen på fritiden. Foto: TV 2

7. Elisa Vagle

Alder: 25 år

Fra: Oslo

Yrke: Student og butikkmedarbeider

Se mer

Hva har vært det beste med «Kompani Lauritzen»?

– Det absolutt beste med å være med på «Kompani Lauritzen», var gjengen jeg fikk møte og bli kjent med; både befal og deltagere. De har alle inspirert og lært meg så mye! Jeg tror heller ikke jeg hadde klart å utfordre meg selv så mye som jeg gjorde hadde det ikke vært for dem. Det er jeg veldig takknemlig for.

Hva har vært det verste?

– Det verste med å være med på «Kompani Lauritzen» var å se hvor mange svakheter jeg har, og innse at jeg har mye å jobbe med i meg selv før jeg kan peke noen fingre mot andre. Det andre som var skikkelig fælt, var den fryktelige kulden. Jeg hater kaldt vann!

Les også: (+) Jeg ville gi datteren min masse ros og god selvtillit. Men det fikk uante konsekvenser

<b>ELISA VAGLE: </b>Elise Vagle er student, og jobber som butikkmedarbeider ved siden av studier.
ELISA VAGLE: Elise Vagle er student, og jobber som butikkmedarbeider ved siden av studier. Foto: TV 2

8. Thor-Arne Reinertsen

Alder: 27 år

Fra: Hommersåk

Sivilstatus: Samboer

Yrke: Mekaniker

Hobby: Reptiler

Se mer

Hva har vært det beste med «Kompani Lauritzen»?

– At jeg har blitt kjent med meg selv på en helt unik måte. Jeg har blitt tryggere på meg selv enn jeg noensinne har vært. Det har vært et fantastisk godt opphold – nydelig natur og en generelt en flott opplevelse jeg vil ta med meg for alltid.

Hva har vært det verste?

– Jeg syns det var krevende å være borte fra kjæresten min. Jeg savnet henne så utrolig mye. Vi er veldig knyttet sammen. Så var det vondt å ikke ha muligheten til å kommunisere med henne på noen måter. Andre ting jeg slet med, var kulden. Jeg frøs mye og er en skikkelig frossenpinn!

<b>THOR-ARNE REINERTSEN: </b>Thor-Arne Reinertsen har reptiler som hobby, og bor sammen med samboeren sin.
THOR-ARNE REINERTSEN: Thor-Arne Reinertsen har reptiler som hobby, og bor sammen med samboeren sin. Foto: TV 2

9. Iris Lian

Alder: 27 år

Fra: Harstad

Sivilstatus: Singel

Yrke: Jobber i forsvaret

Hobby: Gaming og trening

Se mer

Hva har vært det beste med «Kompani Lauritzen»?

– Det beste er at jeg har fått venner for livet, og at jeg føler at jeg klarte å jobbe med meg selv med tanke på angsten. Jeg føler meg bedre og det er definitivt en annen Iris som gikk ut av portene, enn hun som kom inn.

Hva har vært det verste?

– Det som har vært verst, må ha vært alle fryktene vi skulle prøve å overvinne. Det sitter jo egentlig bare i hodet, men det er vel det å gjennomføre man sliter mest med.

<b>IRIS LIAN: </b>Iris Lian har fått fast jobb i forsvaret!
IRIS LIAN: Iris Lian har fått fast jobb i forsvaret! Foto: TV 2

10. Are Mundal Venås

Alder: 21 år

Fra: Molde

Sivilstatus: Singel

Yrke: Barnehageassistent/student

Hobby: Fotball og fjellturer

Se mer

Hva har vært det beste med «Kompani Lauritzen»?

– Det beste har vært å se alle deltagerne face utfordringer som de kanskje aldri trodde de hadde klart å gjennomføre, bare for å finne ut at de klarer det. Jeg sitter igjen med en veldig god følelse i ettertid, for jeg vet at alle har fått et veldig godt utbytte ved å være med. Samholdet vi fikk er også noe av det beste.

<b>ARE MUNDAL VENÅS: </b>Are Venås er rekruttnummer 10, og er glad i å spille fotball og gå fjellturer på fritiden.
ARE MUNDAL VENÅS: Are Venås er rekruttnummer 10, og er glad i å spille fotball og gå fjellturer på fritiden. Foto: TV 2

Hva har vært det verste?

– Det verste ved kompaniet, var å ikke få nattakyss av mamma hver kveld.

Les også: Emilie Nereng imponerer i knalltøffe «Kompani Lauritzen», men innrømmer at pandemien traff henne hardt: – Jeg fikk en mild depresjon

11. Marion Fransrud

Alder: 27 år

Fra: Oslo

Yrke: Gründer og frilanser

Se mer

Hva har vært det beste med «Kompani Lauritzen»?

– Det beste var selvfølgelig gjengen. Tenk at et så sammensatt utvalg ungdom matcher så bra – på tvers av meninger og personligheter. Det sier noe om hvor viktig (og sunt) det er å være åpen og mottagelig for relasjoner og miljøer du aldri hadde oppsøkt selv.

Hva har vært det verste?

– Det verste var mangelen på tid. Et ekstra minutt til å knytte skolissene, pusse tenner eller stramme sekkestroppen eksisterte ikke. Du skal være klar på tiden, samme hva – noe som føltes helt umulig. Å leve under et det som føles som et konstant unormalt tidspress er sinnssykt irriterende, spesielt når man i eget liv alltid er for sen.

<b>MARION FRANSRUD: </b>Marion Fransrud er en 27 år gammel gründer og frilanser!
MARION FRANSRUD: Marion Fransrud er en 27 år gammel gründer og frilanser! Foto: TV 2

12. Asle Haddeland

Alder: 20 år

Fra: Klepp

Yrke: Energimontør-læring

Se mer

Hva har vært det beste med «Kompani Lauritzen»?

– Som den sosiale og ekstroverte gutten jeg er, så har det å få et så godt fellesskap og samhold med folk fra alle områder i landet, virkelig vært kjekt. Det å kjenne på et brorskap mellom oss og vite at vi har ryggen til hverandre, er en god følelse.

Hva har vært det verste?

– «Kompani Lauritzen» er noe av det hardeste jeg har vært med på – både psykisk og fysisk. Det aller vanskeligste var nok å forholde seg til det strenge regimet og føle at du mister hele den frie viljen din.

<b>ASLE HADDELAND: </b>Asle Haddeland er en 20 år gammel gutt fra Klepp!
ASLE HADDELAND: Asle Haddeland er en 20 år gammel gutt fra Klepp! Foto: TV 2

«Kompani Lauritzen: Tropp 1» har premiere på TV 2 mandag 24. oktober kl. 20.00. Programmet sendes også på TV 2 Play.

Denne saken ble første gang publisert 21/10 2022, og sist oppdatert 21/10 2022.

Les også